Facebook Pixel "Ψήνεται" επιστροφή-έκπληξη στην ΑΕΚ
| 2019-02-19 11:56:00

Απίθανη "αποκάλυψη": "Ψήνεται" επιστροφή-έκπληξη στην ΑΕΚ - Ποιος "τρέμει" - Έρχονται... παικταράδες

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίθανη "αποκάλυψη": "Ψήνεται" επιστροφή-έκπληξη στην ΑΕΚ - Ποιος "τρέμει" - Έρχονται... παικταράδες

Δεν το πήρε κανείς χαμπάρι. Τι "μαρτυράει" σημερινό πρωτοσέλιδο;

Δεύτερη μέρα μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και κατά πως φαίνεται η προαναγγελθείσα, συνολική, απόδοση ευθυνών έχει ξεκινήσει. Η πάντα εξαιρετικά πληροφορημένη σε θέματα Ένωσης "ΩΡΑ", στο σημερινό της πρωτοσέλιδο μάλιστα, επικεντρώνει την κριτική της στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Κάνει λόγο για "αποτυχία σε τρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους" και εύλογα, πίσω από τις λέξεις, δημιουργούντα (τα πρώτα) ερωτηματικά.

Σε αυτές τις τρεις μεταγραφικές περιόδους, Ιανουάριος 2018, καλοκαίρι 2018 και Ιανουάριος 2019, οι σταθεροί πυλώνες στον σχεδιασμό της ΑΕΚ ήταν τρεις: ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο προσωπικός του σύμβουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και (βάσει ρόλου) ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος. Και, προφανέστερα, η κριτική δεν μπορεί να αφορά από τη συγκεκριμένη τριάδα τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Κοινώς, η καμπάνα για άλλους χτυπάει.

Ας δούμε και αναλυτικά τις κινήσεις της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2018 αποκτήθηκαν ο Μοράν, ο Χουλτ και ο Μασούντ. Ο Ισπανός και ο Ιρανός, όπως είχε επισημανθεί τότε, ήταν επιλογές Χιμένεθ, ο οποίος και τώρα είναι στα ηνία της Ένωσης. Όσο για τον Σουηδό, ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Παναθηναϊκού, την οποία και η ΑΕΚ αξιοποίησε για να τον εντάξει στο δυναμικό της και, βάσει της εικόνας του Σκανδιναβού, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη κίνηση.

Το περασμένο καλοκαίρι τώρα. Αγοράστηκε ο Λιβάγια, ήρθαν δανεικοί οι Πόνσε, Μπογέ, Αλεφ, Οικονόμου και επίσης οι συμπληρωματικοί στην πορεία Γιαννίκογλου, Αλμπάνης, Γιαννιώτας, Σβάρνας. Για τον Λιβάγια, προφανώς, δεν τίθεται θέμα. Οι δύο Αργεντινοί, από τότε είχε επισημανθεί, πως "έκλεισαν" με προσωπικές ενέργειες του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Οικονόμου είχε την έγκριση του Ουζουνίδη, ο οποίος όμως πλέον δεν είναι στην ΑΕΚ και στο τέλος τέλος, πριν ένα μήνα αγοράστηκε από την Ενωση (κίνηση που προβλήθηκε ως επιτυχία και "έξυπνη αγορά"), ο Αλεφ σίγουρα δεν ήταν επιλογής Ουζουνίδη, ο Γιαννιώτας επίσης (περισσότερο ως μετριασμένη απάντηση στην απώλεια Λάζαρου), ο Γιαννίκογλου επιλογή scouting (Λυμπερόπουλος) και ο Αλμπάνης... κοινής αποδοχής.

Και τώρα, τον Ιανουάριο, αποκτήθηκε ο Κρστίσιτς, για τον οποίο έγινε σοβαρή προσπάθεια και το περασμένο καλοκαίρι και ήταν κοινή πεποίθηση πως ο Σέρβος αποτελεί ποιοτική προσθήκη, ικανή να δώσει τη λύση στο (από το καλοκαίρι) πρόβλημα που υπήρχε στο ρόστερ της ΑΕΚ στο κέντρο του γηπέδου.

Η κριτική λοιπόν τι και ποιον μπορεί να αφορά; Τους "συμπληρωματικούς", που στο τέλος τέλος, ήταν και οι πιο οικονομικές επιλογές (Γιαννιώτας, Γιαννίκογλου, Αλμπάνης, Σβάρνας); Τις επιλογές Ουζουνίδη, ο οποίος όμως πλέον δεν είναι στην ΑΕΚ; Τις περυσινές επιλογές Χιμένεθ και παράλληλα μήνυμα να μην… ασχοληθεί ο Ισπανός σε ό,τι γίνει μεταγραφικά το ερχόμενο καλοκαίρι; Αυτές του Μελισσανίδη μήπως; Απίθανο για όλα. Κάτι δεν κολλάει λοιπόν, τουλάχιστον με τα συγκεκριμένα παραδείγματα. 

Αξιοσημείωτη, αλλά και μάλλον πιο "στοχευμένη", η αναφορά και η σύγκριση που γίνεται στο πρωτοσέλιδο της "ΩΡΑΣ" με το παρελθόν. Γιατί δεν βρίσκονται πλέον παίκτες όπως οι Σίμοες, Γιόχανσον, Βράνιες, Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Βάργκας, Μπαρμπόσα, αναρωτιέται η εφημερίδα.

Σιμόες, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκι, Βάργκας και Μπαρμπόσα αποκτήθηκαν από την ΑΕΚ ενόσω τεχνικός διευθυντής ήταν ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ενώ και για τον Λιβάγια, μετά την απομάκρυνση του από την ΑΕΚ, ο Μιλοβάνοβιτς είχε βάλει… πλάτη, όντας αρχισκάουτ της Λας Πάλμας.

Τυχαίο λοιπόν; Κάθε άλλο. Προφανώς όλα τα πριν λίγο καιρό σενάρια επιστροφής Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ μόνο τυχαία δεν ήταν και είναι ξεκάθαρο πως πέραν των εκκαθαρίσεων που προαλείφονται (υπερβολικό να γίνει τόσος... χαλασμός για να "προσωποποιηθούν" απλώς στον Λυμπερόπουλο, για τον οποίο στην πιάτσα υπάρχει η άποψη πως ο ρόλος του στα μεταγραφικά της ΑΕΚ δεν είναι τόσο καταλυτικός) προετοιμάζεται το έδαφος για την επιστροφή του Σέρβου.

Και προετοιμάζεται καταλλήλως γιατί ακριβώς ο Μιλοβάνοβιτς όταν έφυγε από την ΑΕΚ δεν αποχώρησε ως επιτυχημένος, ή ακριβέστερα, δεν αποχώρησε ως "κατάλληλος". Και σίγουρα δεν αποχώρησε με δική του επιθυμία ή πρωτοβουλία, αλλά κατόπιν κρίσης για το έργο του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Γιατί δεν τον έβαλες;" - Ομαδικό "πέσιμο" στον Χιμένεθ για τον παίκτη που... έγραψε με Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags