Facebook Pixel Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-21 23:54:00

Άδοξος αποκλεισμός στο παγωμένο Κίεβο - Ακόμα... χάνει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Άδοξος αποκλεισμός στο παγωμένο Κίεβο - Ακόμα... χάνει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κατάφεραν" να μη σκοράρουν και ηττήθηκαν με 1-0 οι Πειραιώτες.

Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός: Παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου στο παγωμένο "Ολιμπίνσκι" με γκολ του Φραν Σολ στο 32' και αποχαιρέτησαν το Europa League.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ιδιαιτέρως από την αριστερή πλευρά, όπου οι Ποντένσε και Τσιμίκας ήταν ορεξάτοι και είχαν πολύ καλή συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι τα… χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 7’ ο Χασάν σούταρε άουτ από καλή θέση εκτός περιοχής, ενώ στο 16’ ο Τσιμίκας πήρε την πάσα του Ποντένσε και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα με δύναμη και ο Μπόικο απέκρουσε δύσκολα. Στο 30’ ο Ποντένσε βρέθηκε σε καλή θέση, όμως καθυστέρησε να εκτελέσει και έχασε την μπάλα.

Τα πράγματα “στράβωσαν” για τον Ολυμπιακό στο 32’, όταν η Ντιναμό άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μεριά έχασε τον Σολ σε παράλληλη σέντρα του Μικολένκο, με αποτέλεσμα ο Ισπανός επιθετικός να μείνει μόνος του και να κάνει το 1-0 με κοντινή προβολή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σα έσωσε τους Πειραιώτες, αφού ο Σολ βρέθηκε ξανά ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, πλάσαρε και υποχρέωσε τον Πορτογάλο γκολκίπερ σε μεγάλη απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος, καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Ο Μασούρας μπήκε στη θέση του Ντίας στο ημίχρονο και έδωσε πνοή στους Ερυθρόλευκους. Ωστόσο, στο 51’ ο Έλληνας άσος πρωταγωνίστησε σε μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη. Στο 64’ ξανά ο Μασούρας είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αφού έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση, όμως νικήθηκε από τον Μπόικο.

Στο 74’ ο τερματοφύλακας της Ντιναμό “αρνήθηκε” το γκολ στον Ολυμπιακό με σπουδαία απόκρουση. Η φάση ξεκίνησε και πάλι από τον Μασούρα, που γύρισε χαμηλά για τον Χασάν, με τον Αιγύπτιο να κάνει την κοντινή προβολή και τον Μπόικο να επεμβαίνει με τα πόδια.  

Το τελευταίο τέταρτο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος πίεσε με συνεχείς σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, στο 87’ ο Μπόικο ήταν ξανά σε ετοιμότητα, κάνοντας νέα μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Γκερέρο έπειτα από μπαλιά του Χασάν.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Ντένις Μπόικο ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Ντιναμό κράτησε το μηδέν, αφού έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Σα, με τους Τοροσίδη, Μεριά, Σισέ και Τσιμίκα να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης είναι το δίδυμο τω αμυντικών χαφ, με τον Φορτούνη μπροστά τους και τους Ποντένσε, Ντίας να αλλάζουν πλευρές στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκινά ο Χασάν.

Η Ντιναμό Κιέβου του Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόικο, με δίδυμο στόπερ τους Σαμπάνοφ και Μπούρντα, δεξί μπακ τον Κεντζιόρα και αριστερό τον Μικολένκο. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Σαπαρένκο, Σεπέλιεφ και Μπουγιάλσκι, ενώ ο Βέρμπιτς κινήθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, ο Τσιγκάνκοφ στα δεξιά και ο Σολ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Η τεράστια ευκαιρία του Χασάν στο 74’. Εάν οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σκοράρουν σε εκείνο το σημείο, θα βλέπαμε εντελώς διαφορετικό φινάλε στο ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σλοβάκου, Ιβάν Γκρούζλιακ.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλκσκι, Σεπέλιεφ, Σαπαρένκο (76’ Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς (90+2’ Σμιρνί), Σολ (90+2’ Ρουσίν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπουστσάν, Σίντορτσουκ, Σίντκλεϊ, Αλιμπέκοφ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Γκιγέρμε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ποντένσε, Ντίας (46’ Γιώργος Μασούρας), Χασάν

Στον πάγκο έμειναν: Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Κούτρης, Μιράντα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags