Facebook Pixel Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα μετά τον αποκλεισμό
| 2019-02-22 10:57:00

Τι θα γίνει τώρα με Μαρτίνς - "Έγκλημα" Σολδάνο - Βρήκε αντι-Λάζαρο - Γιατί "πάγωσαν" τον Κούτρη;

του Παναγιώτη Νικολάου
Τι θα γίνει τώρα με Μαρτίνς - "Έγκλημα" Σολδάνο - Βρήκε αντι-Λάζαρο - Γιατί "πάγωσαν" τον Κούτρη;

Ποιος Χασάν και ποιος Γκερέρο; Έκανε "παπάδες" ο... ξεχασμένος.

Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής. Θέμα με τον Πέδρο Μαρτίνς μετά τον χθεσινό αποκλεισμό των Πειραιωτών στο Ολιμπίσκι‎, δεν υφίσταται. Ο Πορτογάλος κέρδισε το δικαίωμα να (πρέπει να) αισθάνεται ασφαλής ως το τέλος της σεζόν μετά την "τεσσάρα" επί της ΑΕΚ. Η θέση στον πάγκο είναι δική του. Αν τη χάσει, ο ίδιος θα ευθύνεται (είναι αλήθεια πάντως πως σε σχέση με τον περασμένο μήνα και πριν τα σερί δύσκολα ματς, είναι... μείον στα μάτια αρκετών).

Θέματα όμως, προφανώς και προκύπτουν από την ήττα από την Ντιναμό Κιέβου και εννοείται πως καταγράφονται. Πρώτο και κύριο, η επιθετική αναποτελεσματικότητα. Εδώ, εξυπακούεται πως ισχύει -όπου και παντού άλλωστε- το ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν το καλοκαίρι ελεύθερο τον Γκερέρο και δανεικό τον Χασάν.

Ανεξαρτήτως της χρησιμότητάς τους, δεν είναι φορ με το εύκολο γκολ. Μια ματιά στα βιογραφικά τους και στις σεζόν της καριέρας τους, το επιβεβαιώνει. Άλλωστε, αμφότεροι, το έχουν δείξει ως τώρα. Και ακόμη και αν ο Αιγύπτιος διανύει μια παραγωγική περίοδο στο 2019, αυτό υφίσταται... εντός των συνόρων. Σε ανώτερο level, όπως είναι οι διεθνείς διοργανώσεις, δεν…

Και προφανώς, αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός δεν θα κινούνταν τον Ιανουάριο για απόκτηση ενός ακόμη φουνταριστού. Αποκτήθηκε όντως ένας ποδοσφαιριστής που ήθελαν στο λιμάνι, ο Φράνκο Σολδάνο. Κανείς όμως δεν μπορούσε να τρέφει αυταπάτες αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του Αργεντινού. "Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή που έρχεται στην Ευρώπη, το πρώτο εξάμηνο τον ξεχνάς", ο… κανόνας που δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσει εξαίρεση ο Σολδάνο, εξ ου άλλωστε και ο αποκλεισμός του από την ευρωπαϊκή λίστα των "ερυθρόλευκων". Το πρόβλημα συνεπώς που προϋπήρχε της άφιξης του Αργεντινού, προφανώς, δε λύθηκε.

Το δεύτερο που προκύπτει έχει να κάνει με τον "πάγο" που έχει φάει τελευταία ο Λεονάρντο Κούτρης. Τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς ούτε λεπτό συμμετοχής. Υπερβολικό για να θεωρείται ως αγωνιστική επιλογή ή έστω προκληθείσα από κάποιο ντεφορμάρισμα του διεθνή αριστερού μπακ, πόσο μάλλον όταν και ο αντικαταστάτης του (Τσιμίκας) δεν έδειξε το παραμικρό που να δικαιολογεί την παρουσία του στα συνεχόμενα, πολύ απαιτητικά, παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός.

Το τρίτο, έχει να κάνει με τον Γιασίν Μεριά. Ηρθε στον Ολυμπιακό ως αμυντικός πασπαρτού, χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα ως κεντρικός αμυντικός στο ξεκίνημα της σεζόν, πλήρωσε την κακή του εμφάνιση σε ένα από αυτά (στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ), με παραγκωνισμό, που εξελίχθηκε σε παρατεταμένη απουσία λόγω προβλημάτων τραυματισμών. Αυτοί ήταν πάντως που τον έφεραν στη φυσική του θέση. Τόσο κόντρα στην ΑΕΚ, στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βοήθησε πολύ στο συμμάζεμα της ανασταλτικής λειτουργίας των "ερυθρόλευκων" όσο και χθες στο Κίεβο, όπου ο Τυνήσιος ήταν πιθανώς ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας πως καμία άλλη σκέψη πέραν της χρησιμοποίησης του στην καρδιά της άμυνας, δε δικαιολογείται.

Καταγράφεται προφανώς ως ένα κέρδος αυτό, με το δεύτερο να προκύπτει από την εικόνα του Γιώργου Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ ήταν δραστήριος χθες στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε στο Κίεβο, δείχνοντας πολύ περισσότερα πράγματα σε σχέση με τον διαφημισμένο Ζιλ Ντίας. Και σίγουρα, με τον Χριστοδουλόπουλο εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, έδειξε και αυτός πλήρως εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις του ρόλου και της θέσης του στον Ολυμπιακό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ποντένσε για γειτονιά, θέλω Στέλιο - Ρε Τσιμίκα, μία σέντρα! - Δεν ακούμπησε ο..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags