Facebook Pixel Πέδρο Μαρτίνς: Συνέντευξη του Πέτρου Ξανθόπουλου για την εικόνα του Ολυμπιακού
| 2019-02-23 22:00:00

"Κεραυνοί" για Ολυμπιακό: "Αυτό είναι το πρόβλημα - Φταίει ο Μαρτίνς - Δεν είδαν τα βιογραφικά;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κεραυνοί" για Ολυμπιακό: "Αυτό είναι το πρόβλημα - Φταίει ο Μαρτίνς - Δεν είδαν τα βιογραφικά;"

Συνέντευξη-φωτιά από "ερυθρόλευκο". "Εκεί διαφέρει ο ΠΑΟΚ".

Πέδρο Μαρτίνς: Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός στερείται προσωπικότητας και ποιότητας εξέφρασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος.

Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών μίλησε στο Sportdog για την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Ντιναμό Κιέβου από τους "16" του Europa League και στάθηκε στην αδυναμία των "ερυθρόλευκων" στο εύκολο γκολ.

Παράλληλα, υπογράμμισε τα πολλά λάθη στην άμυνα και εξήγησε, ότι η έλλειψη αυτών των στοιχείων τον άφησε μακρια από τη διεκδίκηση του εγχώριου τίτλου.

Πού αποδίδετε τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου;

"Ο Ολυμπιακός είναι αναποτελεσματικός στην επίθεση. Έχουμε δει από την αρχή της χρονιάς πολλά παιχνίδια, τα οποία με μια στοιχειώδη ευχέρεια σκοραρίσματος θα τα είχε πάρει. Αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ποντένσε, ο Γκερέρο που δεν έχουν το εύκολο γκολ. Όταν μία μεγάλη ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ μπορεί ένα ματς να της γυρίσει τούμπα. Για το επίπεδό του και το όνομά του ο Ολυμπιακός μπροστά είναι αναποτελεσματικός.

Φυσικά παίζει ρόλο και η αμυντική γραμμή. Οι δύο στόπερ δεν έχουν τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε να δίνουν στην ομάδα. Βλέπουμε εύκολα λάθη και εύκολα γκολ. Δεν βοηθούν πολύ στην κυκλοφορία. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερη ποιότητα στο κέντρο της άμυνας. Τα επιμέρους θέματα δεξί-αριστερό μπακ και χαφ νομίζω ότι αυτά λύνονται ευκολότερα. Αυτή είναι η εικόνα που μου έχει δώσει ο Ολυμπιακός ακριβώς από την αρχή της περιόδου και πληρώνουμε αυτά ακριβώς τα λάθη. Αυτός είναι ο φετινός Ολυμπιακός, αναποτελεσματικός μπροστά και πίσω κάνει εύκολα λάθη. Θα πρέπει να προσθέσω όμως, ότι το πλάνο του είναι πάρα πολύ σωστό. Παράγει ευκαιρίες, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο».

"Πάντα υπεύθυνος ο προπονητής"

Εδώ βλέπουμε παράλληλα ένα διαχρονικό πρόβλημα που αγγίζει όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη και την πρόκριση από το πρώτο ματς. Ο προπονητής κάνει καλή δουλειά, δεν είναι αυτός όμως που χάνει τις ευκαιρίες και στο τέλος πάλι αυτός παίρνει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Φταίει ο Μαρτίνς;

"Αυτό είναι αλήθεια. Ο προπονητής είναι πάντα υπεύθυνος. Συλλογικά όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε, ότι είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος προπονητής με καλές ιδέες και με τα λάθη του βεβαίως. Πολλές φορές τα λάθη των παικτών αντανακλούν πάνω του. Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερη προσωπικότητα κάτι που είχε πάντα και τα τελευταία χρόνια δεν έχει".

"Όταν βλέπεις τα βιογραφικά, καταλαβαίνεις..."

Συνεπώς είναι θέμα παικτών ή ενίσχυσης; Γιατί όσο και να βελτιωθεί ένας παίκτη μέσω της προπόνησης πάντα υπάρχει ένα ταβάνι στην εξέλιξή του...

"Σαφώς και υπάρχουν αυτά τα όρια. Εννοείται πως χρειάζονται σωστές μεταγραφές. Όπως και είναι περιττό να ειπωθεί, ότι οι ομάδες τέτοιου επιπέδου εξασκούνται (σ.σ.στα τελειώματα). Όταν βλέπεις όμως βιογραφικά παικτών και βλέπεις πόσο σκοράρουν δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι έκαναν πριν έρθουν. Γι' αυτό λοιπόν λέμε για έναν παίκτη πολλές φορές, ότι είναι καλός αλλά δεν έχει το γκολ .Άρα το γκολ είναι κάτι, το οποίο δεν το βρίσκεις εύκολα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτόν τον παίκτη που θα σε ξελασπώσει σε μία δύσκολη στιγμή. Αυτό το έχει πληρώσει φέτος σε πάρα πολλά δύσκολα παιχνίδια, τα οποία δεν κέρδισε, ενώ ήταν πολύ καλύτερος. Αν τα έπαιρνε θα βρισκόταν πολύ πιο κοντά στον ΠΑΟΚ βαθμολογικά. Αντίθετα αν δούμε τον ΠΑΟΚ θα παρατηρήσουμε, ότι στην αρχή δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, αλλά έπαιρνε τα παιχνίδια. Γιατί; Επειδή είχε προσωπικότητα και το εύκολο γκολ. Αυτό τον διατήρησε στην πρώτη θέση και τώρα είναι σε θέση να παίξει καλό ποδόσφαιρο, το οποίο και προσφέρει. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι η προσωπικότητα πάντα μετράει σε μία μεγάλη ομάδα, κάτι που λείπει πέρσι και φέτος από τον Ολυμπιακό".

Οι εν Ελλάδι στόχοι που απέμειναν είναι εύκολοι;

"Έχουμε τη 2η θέση. Θα κοιτάξει να παίρνει τα παιχνίδια και σαφώς το Κύπελλο είναι ο μεγαλύτερος που έχει απομείνει. Η διαφορά των βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ δεν λέει κάτι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγά την πρώτη και να την πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Σαφώς αυτό πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να ακολουθήσει κατά πόδας και ας υπάρχει η διαφορά των 9 πόντων. Στο ποδόσφαιρο αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής δεν τελείωσε τίποτα. Οφείλει να το κάνει για την ιστορία της ομάδας και τους οπαδούς της. Σαφώς το Κύπελλο έχει αρκετό καιρό να το πάρει και είναι εφικτός στόχος. Σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα να μπει με άλλον αέρα την επόμενη σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοφανές ξέσπασμα Χελάκη για Ολυμπιακό: Γελοίοι! Στόκοι που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags