Facebook Pixel «Ομάδα μοντέλο, την κάνανε... ένα χάλι»
| 2011-09-13 01:20:00

«Ομάδα μοντέλο, την κάνανε... ένα χάλι»

«Ομάδα μοντέλο, την κάνανε... ένα χάλι»

Ο Αντωνίου δικαιολόγησε όλες τις κινήσεις στον Παναθηναϊκό επί πολυμετοχικότητας και τόνισε πως η ομάδα... καταστράφηκε μόλις έφυγε μαζί με τον Πατέρα. «Υπήρχε συμφωνία με Μπάγεβιτς».

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και o sportdog επειδή... μυρίστηκε πως υπάρχει θέμα, σας ειπώθηκαν on air σε live μετάδοση. Ο Κώστας Αντωνίου λοιπόν, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δικαιολόγησε όλες τις κινήσεις που έγιναν επί πολυμετοχικότητας και υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός έφτασε σε αυτή την κατάσταση, λόγω των μεταγραφών που έγιναν μόλις αποχώρησε από την ομάδα. Μάλιστα, αποκάλυψε πως σε συζήτησή του με τον Νικόλα Πατέρα κατά την δεύτερή τους θητεία στην Παιανία είχε πει πως: «Ομάδα μοντέλο, την κάνανε... ένα χάλι».

Επίσης, ο Αντωνίου αναφέρθηκε στη μεταγραφή Μελίσση, στην απόκτηση του Λέτο από τον Ολυμπιακό, στον Τζιμπούρ που ήθελε να φέρει και δεν τα κατάφερε, αλλά και στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον οποίο οι «πράσινοι» πήραν ως... δώρο στην Εθνική.


Όσον αφορά τα πιο παλιά, ανέφερε πως το πρώτο καλοκαίρι... έτρεχαν την τελευταία στιγμή μαζί με τον Βέλιτς να βρουν προπονητή, αφού χάλασε η συμφωνία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που του είχε ανακοινώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Μιλώντας στον εκπομπή «ΔΙΚΗ» του Skai ανέφερε: «Ο καθένας έχει μία άποψη. Για να μου πούμε ποιος είναι επιτυχημένος και ποιος αποτυχημένος, πρέπει να ορίσουμε τι είναι επιτυχία τι αποτυχία.

Οι μεταγραφές των Σοουζα – Μελίσση ήταν λάθος, αλλά το θέμα είναι τι προηγήθηκε. Η αρχική συμφωνία ήταν πως προπονητής θα είναι ο Μπάγεβιτς. Αυτό μου είπε στην πρώτη συνάντηση ο Βαρδινογιάννης. Τον Ιούνιο όμως έμαθα πως δεν θα είναι, ενώ είχαμε να παίξουμε και προκριματικά για την Ευρώπη εκείνο το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν, ψάχναμε να βρούμε προπονητές και προπονητές κάτω από τέτοια πίεση χρόνου.

Επειδή δεν είχε γίνει προετοιμασία για να έχουμε έτοιμες λύσεις, στραφήκαμε στην ελληνική αγορά. Σας ρωτάω όμως ποια είναι η επιτυχία; Δώσαμε δύο εκατομμύρια για τον Μελίσσση και τρία για τον Ζιλμπέρτο. Πέντε σύνολο. Ο Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα έδωσε τόσα εκατομμύρια για τον Ιμπραϊμοβιτς και την επόμενη χρονιά ο παίκτης έφυγε».

Και συνέχισε με το δεύτερο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας: «Δεν έχει γίνει καλύτερη μεταγραφική περίοδο σε ομάδα, από αυτή που είχαμε την δεύτερη χρονιά. Εκεί όμως ασχολήθηκα μόνος μου και έκανα και την κατάλληλα προετοιμασία και είχα άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο. Το θέμα είναι τι μοντέλο θέλει ο καθένας για τον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλαμε να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη, στις 20 καλύτερες ομάδες, φαβορί για το πρωτάθλημα και να έχει κοντά τον κόσμο του. Αυτό είναι βιώσιμο οικονομικά. Αρκεί να το υπηρετήσεις πιστά».

Ο Κώστας Γκόντζος τον ρώτησε για ποιο λόγο να υπάρχει προετοιμασία από πριν, αφού ήταν άλλα τα μπάτζετ πριν: «Εμείς η πιο ακριβή μας μεταγραφή σε εκείνη την περίοδο ήταν τριών εκατομμυρίων ευρώ. Εγώ πιστώθηκα μόνο τον Μελίσση και τον Σόουζα. Εγώ τότε ήθελα τον Τζιμπούρ και όχι τον Σόουζα. Αλλά ακόμα και τον Σόουζα τον πουλήσαμε και πήραμε 1.5 εκατ. πίσω. Έτσι γίνεται σε μία ομάδα, κάποιες μεταγραφές πετυχαίνουν κάποιες όχι. Σε εκείνη την εποχή με τον άχρηστο Αντωνίου και τις άχρηστες μεταγραφές περάσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εμείς πρώτα από όλα αναλύσαμε τον Ολυμπιακό. Τον βασικό αντίπαλό μας. Σε όλα τα επίπεδα ήταν καλύτερος τότε. Σε ρόστερ, σε γήπεδο σε όλα. Εμείς σε τρεις μήνες πήγαμε Τσάμπιονς Λιγκ και ένα χρόνο μετά πήραμε νταμπλ. Κυριαρχήσαμε παντού. Πήραμε νταμπλ, κάναμε δύο προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και εσείς μιλάτε για αποτυχία;

Έχει ξανάρθει παίκτης σαν τον Σισέ; Πήραμε τον Λέτο από τον Ολυμπιακό και ξαναγέλασαν οι οπαδοί μας. Ο μόνος άνθρωπος που στήριξε αυτή την προσπάθεια ήταν ο πρόεδρος. Ο μόνος, όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι, ακόμα και μέσα στην ΠΑΕ. Και ο Βγενόπουλος ήταν στο πλευρό μας (είπε μετά από σχετική ερώτηση). Για να διευκρινίσω, ούτε με τον κύριο Βαρδινογιάννη είχα έρθει σε αντιπαράθεση».

Σε δεύτερη ερώτηση του Κώστα Γκόντζου για τον Μελίσση ανάφερε: «Εσύ από την εφημερίδα σου τόσες φορές έχεις γράψει ποιος πήρε τον Μελίσση; Δώσαμε 2 εκατομμύρια για τον Μελίσση, ενώ ο Παπαδόπουλος πουλήθηκε 2.3 από τον Άρη. Τότε έκανε τόσο. Αυτές ήταν οι συνθήκες της αγοράς. Με το πολυμετοχικό σχήμα ανέβηκαν οι τιμές. Όλα όσα γινόταν, ήταν εισήγηση προς την διοικούσα επιτροπή. Δεν ήταν δικές μου αποφάσεις. Εγκρίνανε όλοι πως αυτά τα λεφτά έπρεπε να δοθούν.

Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ όσο ήμουν εγώ διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό. Ο κύριος αντίπαλος στην Ελλάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Είχε ένα μπάτζετ λοιπόν κοντά στα 50 εκατομ. Ευρώ. Εμείς λέγαμε πως θέλουμε να μένουμε στην Βουλιαγμένη, πληρώνοντας για... Γαλάτσι. Για αυτό μίλησα για όραμα. Αν θέλεις τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, πρέπει να συντηρείς ένα τέτοιο μπάτζετ.

Για πρώτη φορά είδαμε 28-30.000 διαρκείας, επειδή κάναμε μεταγραφές και κάποιοι άνθρωποι έβαλαν τα λεφτά τους. Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου πως θα πρέπει σε 5 χρόνια να πας τουλάχιστον 3 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ για να πάρεις τα λεφτά. Αυτοί που μας κατηγορύσαν ότι χαλάγαμε πολλά, τι έκαναν μετά. Τι έγινε όταν φύγαμε; Αύξησαν το μπάτζετ με 7 εκατομμύρια ευρώ. Με τι επιλογές; Με τον Γκοβού που πήρε παραπάνω από τον Σισέ. Με τον Φερνάντεζ, με τον Πλεσί και άλλους. Πήραν τον Μπουτζίκο επειδή ήταν ανιψιός κάποιου...».

Σε αντιπαράθεση με τον Γκόντζο στη συνέχεια ο Αντωνίου ανέφερε: «Εσύ έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον Παναθηναϊκό με Ενακαρίρε και Μπόβιο. Μάλιστα, όταν τέλειωνε η δεύτερη σεζόν και φαινόταν πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα, η εφημερίδα σου βγήκε με τίτλο «Πάρτε το και φύγετε από εδώ». Αυτό είναι Παναθηναϊκό;».

Στην συνέχεια ο Αντωνίου αναφέρθηκε στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, όταν επέστρεψε ξανά στην Παιανία: «Εγώ περίμενα πως θα είχαν γίνει περικοπές. Όταν γυρίσαμε πίσω όμως, είχαν αυξηθεί 7.5 εκατομμύρια ευρώ τα συμβόλαια των παικτών. Και στους δανεικούς, που πέρυσι εμείς παίρναμε κάποια λεφτά, αυτοί τους πλήρωναν να φύγουν. Και εγώ ο άχρηστος όπως με έγραφαν κάποιοι, τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ κλειστό συμβόλαιο που έπαιρνε ο Γκουβού, τα έκανε 200.000 ευρώ».

Για την επιλογή του να μιλήσει τώρα: «Ενάμιση χρόνο... τρώω ξύλο, από εσένα και μία παρέα. Εγώ και ο Πατέρας και δεν μιλάμε. Δεν ισχύουν αυτά περί χρεοκοπίας και καταστροφής του Παναθηναϊκού. Δεν ισχύουν».

Για το συμβόλαιο του Σεϊταρίδη: «Ο Γιούρκας έχει ένα συμβόλαιο ρίσκου και εκτός από την πρώτη χρονιά που πήρε 500.000, την αμέσως επόμενη έπαιρνε 200.000 ευρώ και συν κάποια μπόνους αν έπαιζε. Όλα τα άλλα είναι ψέματα. Και ο λόγος που τον πήραμε, ήταν επειδή μας ζητήθηκε από την Εθνική να δώσουμε στέγη σε έναν ποδοσφαιριστή. Πήραμε το ρίσκο και ξέραμε ότι μπορεί να χάναμε 500.000 ευρώ. Εμείς τους Παναθηναϊκούς τους βλέπουμε σαν Παναθηναϊκούς».

Όσον αφορά τους λόγους που ο Παναθηναϊκός... χρεοκόπησε ανέφερε: «Φτάσαμε εδώ επειδή έγιναν τραγικά λάθη μόλις φύγαμε. Βρήκα έναν Κάρλος Φρέιτας που αποοιούταν την ευθύνη για ό,τι είχε γίνει. Μάλιστα, είπα στον πρόεδρο, αφήσαμε μία ομάδα μοντέλο και την βρήκαμε ένα χάλι. Με το που ήρθα στον Παναθηναϊκό έβαλα πέντε πρόστιμα. Υπήρχε ένα ρόστερ χαμηλότερης ποιότητας και ακριβότερο. Έχω και στοιχεία για αυτό».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags