Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λαμία: "Κάναμε πάρτι με τα δεύτερα - Τελικό με ΠΑΟΚ και Ευρώπη"
| 2019-03-01 15:25:00

"Σφαγή με Ολυμπιακό - Τυχερή η Λαμία - Κάναμε πάρτι με τα δεύτερα - Τελικό με ΠΑΟΚ και Ευρώπη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σφαγή με Ολυμπιακό - Τυχερή η Λαμία - Κάναμε πάρτι με τα δεύτερα - Τελικό με ΠΑΟΚ και Ευρώπη"

Τρελές ατάκες για το κάζο στο Καραϊσκάκη. "Tο χρώσταγε η ιστορία".

Ολυμπιακός - Λαμία: Στον έβδομο ουρανό βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η Λαμία με τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν είναι και λίγο άλλωστε ο Ολυμπιακός να τίθεται εκτός θεσμού από μία επαρχιακή πόλη, η οποία πανηγύρισε την επιτυχία στους δρόμους.

"Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας", σημείωσε ο παλαίμαχος και γραμματέας του συνδέσμου βετεράνων της ομάδας, Κώστας Αλπόγλου. Ο παλιός ποδοσφαιριστής μίλησε στο sportdog για τον άθλο του συλλόγου της Φθιώτιδας, θυμήθηκε παλιές ιστορίες και αποθέωσε παίκτες και προπονητή.

"Ήταν σα να μας το χρώσταγε η ιστορία με τον Ολυμπιακό. Η Λαμία είχε παλαιότερα δεσμούς με τον Ολυμπιακό. Είχαν περάσει πολύ προπονητές παλιοί παίκτες του Ολυμπιακού. Εγώ είχα 4-5 να φανταστείτε. Οι δεσμοί ήταν πολύ καλοί. Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια εκ μέρους των παλαιμάχων και του προέδρου, Ντίνου Μάρκου, στον προπονητή και ιδιαίτερα στους παίκτες. Εννοείται και στη διοίκηση. Ήταν κάτι που ξάφνιασε όλη τη Λαμία. Πανηγύριζε όλη η πόλη. Βγήκαμε στους δρόμους", σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

"Σφαγή με Ολυμπιακό"

"Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σα μεγάλη ομάδα παίρνει κάποια σφυρίγματα παραπάνω. Εγώ θυμάμαι τα παλιά παιχνίδια που τον αντιμετωπίσαμε. Στο Καραϊσκάκη, το '79, μία Τετάρτη βροχερή είχαμε χάσει 7-0. Κατεβήκαμε με 12 παίκτες. Εγώ ήμουν φαντάρος. Τα παιδιά είχαν ξεχάσει τα ποδοσφαιρικά τους, έπαιξαν με τις ελβιέλες και το κοντέρ έγραφε. Τότε τα παιχνίδια ήταν μονά. Το '85 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα, αλλά πάλι είχε σπρώξιμο από τη διαιτησία. Από το 60' παίζαμε με 10 παίκτες ενώ το σκορ ήταν 0-1. Ο Ολυμπιακός τότε κακώς προκρίθηκε. Η Λαμία είχε πολύ καλή ομάδα και υπέστη σφαγή".

Σχετικά με την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής στάθηκε στον παράγοντα τύχη. "Η Λαμία στάθηκε πολύ τυχερή. Είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακά της. Ο Σαράνοφ τα έπιανε όλα. Ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν υποτίμησε τη Λαμία και νόμιζε ότι θα κάνει πάρτι. Το πάρτι στο τέλος το έκανε η Λαμία. Κατέβηκε ο Ολυμπιακός να παίξει με δύο αριστερά μπακ. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες που φαίνεται ότι μας υποτίμησαν. Ήρθε έτσι το ματς που έκατσε μία ευκαιρία για τη Λαμία και έγινε γκολ. Έτσι γίνεται πάντα με τους μικρούς. Αυτός είναι ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου. Αν χάνεις ευκαιρίες χάνεις και τον αγώνα μετά. Σταθήκαμε τυχεροί που περάσαμε", είπε.

"Τυχερή η Λαμία"

Όλο το ελληνικό διαδίκτυο, κυρίως φίλοι αντίπαλων ομάδων, τρόλαρε με ευφάνταστα πειράγματα τον Ολυμπιακό. Κάπου μάλιστα γράφτηκε, ότι "ενώ σε όλη την Ελλάδα έψηναν παϊδάκια λόγω Τσικνοπέμπτης, στη Λαμία τηγάνιζαν γαύρο". "Αυτά τα βγάζουν οπαδοί ακραίοι", ανέφερε ο Κώστας Αλπόγλου και ξεκαθάρισε:

"Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους, απλά ιστορικά αναφέρουμε κάποια γεγονότα. Στο συγκεκριμένο ματς όμως η Λαμία ήταν τυχερή. Τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα τον κέρδισε δικαιότατα έπαιξε και καλή μπάλα. Με τον Ολυμπιακό ήταν μονόλογος και έκπληξη που δεν πέρασε η ομάδα του Πειραιά. Ήταν άτυχος ο Ολυμπιακός. Αν δεν έχεις τύχη δεν πας πουθενά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα - Αυτοκτόνησε, τον κρατάς; - Είναι γλάστρες - Δε λέω άλλα γιατί..."

"Τελικό με ΠΑΟΚ και Ευρώπη"

Στη Λαμία, όπως ανέφερε ο βετεράνος παίκτης, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν όνειρα. "Εδώ κάνουμε κάποιες συζητήσεις. Αν τα φέρει η τύχη καλά και παίξουμε τελικό με τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι παίρνει το πρωτάθλημα, μπορεί η Λαμία να παίξει Ευρώπη. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για την ομάδα", υποστήριξε.

Είναι η Λαμία έτοιμη για το βήμα παραπάνω; "Η διοίκηση καθορίζει τα βήματα. Εμείς είμαστε απέξω, παρατηρητές. Βοηθάμε με την παρουσία μας. Βλέπουμε όμως ότι πάει με βήματα αργά και σταθερά. Υπάρχει και η αντίθετη γνώμη που λέει, ότι από πέρσι έπρεπε να γινόταν κάτι μεγαλύτερο", τόνισε και κατέληξε:

"Παίξαμε με τη δεύτερη ομάδα"

"Η Λαμία έχει δύο ενδεκάδες ισάξιες. Έχει έναν μεγαλομέτοχο που δεν έχει αφήσει απλήρωτο κανένα παίκτη. Εμείς που παίξαμε παλιά πέρασαν από τη Λαμία μυστήριοι παράγοντες. Τώρα δουλεύουν όλα ρολόι. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Όλες οι ομάδες που έχουν καλά αποδυτήρια πάνε και καλά. Αυτό συνέβη με τη Λαμία. Ξεκίνησε με Τεννέ προπονητή και δεν πήγαινε καλά. Ο Χάβος δείχνει να κολλάει αφού φέρνει τα αποτελέσματα. Είναι καλός προπονητής με σωστό κοουτσάρισμα και ροτέισον. Στο Καραϊσκάκη η Λαμία έπαιζε σχεδόν με τη δεύτερη ομάδα. Έπαιζαν 6 βασικοί. Μπράβο του γιατί πιστεύει στους παίκτες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags