Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Λευτέρης Λύρατζης "Να είναι αφεντικό ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ"
| 2019-03-02 13:50:00

Τα είπε όλα παικταράς του ΠΑΟΚ: "Αφεντικό ο Δικέφαλος στο ΟΑΚΑ - Κύπελλο και πρωτάθλημα"!

Sportdog Team
Τα είπε όλα παικταράς του ΠΑΟΚ: "Αφεντικό ο Δικέφαλος στο ΟΑΚΑ - Κύπελλο και πρωτάθλημα"!

Ποιος άσος του Δικεφάλου έκανε αυτές τις δηλώσεις; 

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ο Δικέφαλος του Βορρά ταξιδεύει στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Λευτέρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα της NOVA και αναφέρθηκε στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και στο γεγονός πως θα πρέπει να είναι τα αφεντικά της αναμέτρησης ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αξιοσημείωτη πορεία της Κ19.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν θα μπορούσε να σταθεί η Κ19 του ΠΑΟΚ στη Super League:

«Θα αναφερθώ και στον Παναθηναϊκό γιατί τον αντιμετωπίζουμε σε δυο ημέρες. Πολλά παιδιά από τη δεύτερη ομάδα προκρίθηκαν κι έπαιξαν καλά το ρόλο τους στη συνολική τους παρουσία, ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Νομίζω πως οι περισσότεροι τα πήγαν καλά. Παρόλα αυτά υπήρχαν και δυο – τρεις έμπειροι οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά να ενσωματωθούν κι έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους για να ολοκληρωθεί η ομάδα. Στη δικιά μας ομάδα πιστεύω πως θα ήταν το ίδιο. Παρόλα αυτά αν υπήρχαν δυο – τρεις έμπειροι παίκτες θα ήταν για όλους πιο εύκολο. Ο συνδυασμός νιάτα κι εμπειρία νομίζω πως είναι το πλέον κατάλληλο. Αν έχεις αυτά τα δυο έχεις μια αξιοπρεπή ομάδα».

Για το αν η ομάδα είναι κουρασμένη σωματικά ή ψηχολογικά:

«Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, λογικό είναι να υπάρχει κάποια κόπωση και ψυχολογική και σωματική. Παρόλα αυτά πιστεύω πως και στα έντεκα παιχνίδια που έχουν απομείνει και στους δυο θεσμούς, λόγω και των στόχων που είναι η κατάκτησή τους, πιστεύω πως θ’ αναταπεξέλθουμε παρά τις όποιες δυσκολίες και θα βγούμε νικητές. Θα τα διαχειριστούμε σωστά και θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε».

Για την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας:

«Ψυχολογικά πιστεύω βοήθησε στο έπακρον. Όλοι οι παίκτες πήραν ψυχολογία διότι ένας αποκλεισμός θα ήταν πολύ ‘βαρύς’ και μας βοήθησε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου ή να παίζει ακόμα καλύτερα με τον δικό του τρόπο:

«Να παίζει ακόμη καλύτερα, διότι δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ν’ αλλάξει νοοτροπία. Αυτή τη νοοτροπία ακολουθούμε από την αρχή του πρωταθλήματος κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάκτηση των στόχων μας».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Στην αρχή νομίζω όλοι ενθουσιαστήκαμε μ’ αυτήν την επιτυχία που είχαν στα πρώτα παιχνίδια κερδίζοντας το ένα ματς μετά το άλλο. Παρόλα αυτά είναι μια καλή ομάδα, οι νέοι παίκτες σίγουρα προσθέτουν πολλά τρεξίματα. Υπάρχουν και δυο – τρεις έμπειροι παίκτες αλλά εμείς θα κοιτάξουμε το ματς να το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τ’ άλλα. Θα παίξουμε την μπάλα μας, το παιχνίδι κατοχής, αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα:

«Τώρα δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια το πώς θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Αυτό που θα έλεγα είναι να προσέχουμε λίγο τις αντεπιθέσεις διότι είναι πολύ πιθανό στο δεύτερο μισό του γηπέδου να κάνουν άμυνα και να ‘χτυπήσουν’ στις αντεπιθέσεις».

Για το τι πρέπει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη:

«Να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο και να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Να είμαστε εμείς το ‘αφεντικό’ του αγώνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags