Facebook Pixel Φώτης Ιωαννίδης - Ολυμπιακός: Ατάκες για Ιωαννίδη: "Απ' τα καλύτερα φορ στην Ελλάδα"
| 2019-03-03 14:30:00

"Απ' τα καλύτερα φορ στην Ελλάδα για Ολυμπιακό - Τον έκοψαν γιατί... - Αυτό με εντυπωσίασε"

του Γιώργου Κτενά
"Απ' τα καλύτερα φορ στην Ελλάδα για Ολυμπιακό - Τον έκοψαν γιατί... - Αυτό με εντυπωσίασε"

Ένας "ειδικός" για τον μικρό που προβάρει τα ερυθρόλευκα.

 

Φώτης Ιωαννίδης - Ολυμπιακός: Ως έναν από τους καλύτερους επιθετικούς περιοχής στη Σούπερ Λιγκ, ανεξάρτητα από την ηλικία του, είχε χαρακτηρίσει στο sportdog τον Φώτη Ιωαννίδη ο Δημήτρης Φαράντος λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, σε συνέντευξη που είχαμε δημοσιεύσει.

Αφορμή για την επικοινωνία μαζί του είχε σταθεί το ενδιαφέρον που υπήρχε, ξανά τότε, από τον Ολυμπιακό για τον νεαρό φορ, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει και τώρα.

Η άποψη του Δ. Φαράντου για τον παίκτη και την αξία του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είχε τεράστια θητεία στον Λεβαδειακό και από τα χέρια του έχουν περάσει αμέτρητοι ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. 

«Η αξιολόγηση στον Φώτη είχε γίνει από εμένα και τον κύριο Ηλία Λιόντο. Είχε έρθει σε κάποια δοκιμαστικά από τη Χαλκίδα, όταν ήταν 15 ετών, και τον κρατήσαμε. Όταν ήταν μικρότερος τον είχε και ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τον είχαν αξιολογήσει σωστά. Έχει πολύ καλή σωματοδομή, άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι πολύ δυνατό παιδί για την ηλικία του, δεν τον υποτιμάει κανείς στα μαρκαρίσματα. Και, φυσικά, είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή, από τους καλύτερους Έλληνες φορ περιοχής, ανεξάρτητα ηλικίας. Δεν είναι τυχαίο ότι παίζει βασικός στην Εθνική Νέων», ήταν το αρχικό σχόλιο του Δ. Φαράντου στο sportdog.gr.



Πώς είναι ως χαρακτήρας και τι θυμάστε από την παρουσία του στις προπονήσεις του Λεβαδειακού;

«Έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα αλλά, παράλληλα, έχει και πολύ καλό χαρακτήρα. Είναι εργατικός και γνωρίζει και ο ίδιος ότι πρέπει να δουλέψει πολύ για να κρατηθεί στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ και να κάνει κάποια μεταγραφή. Είναι δουλευταράς, όμως, ενώ ξέρει και ο ίδιος ότι χρειάζεται βελτίωση σε ορισμένους τομείς. Αλλά θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός στην ηλικία του, σε όλη την Ελλάδα. Μου είχε προκαλέσει ευχάριστη έκπληξη, μάλιστα, το γεγονός ότι από πριν ακόμα γίνει επαγγελματίας, αλλά και μετά, διατυμπάνιζε ότι δεν θέλει να τον υπολογίζει κανείς ως μικρό ηλικιακά, αλλά να τον εντάξουν στην ίδια κατηγορία με τις απαιτήσεις που υπήρχαν από όλους. Δεν ήθελε να έχει δικαιολογία την ηλικία του, αλλά να έχει την αντιμετώπιση στις απαιτήσεις που υπήρχαν από όλους».

Θεωρείτε ότι μπορεί να παίξει και σε μεγαλύτερη ομάδα;

«Είναι γεννημένος το 2000, άρα είναι μόλις 18 ετών. Αλλάζοντας επίπεδο και ομάδα θα βελτιωθεί περισσότερο. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε ως όνειρο το να παίξει στον Λεβαδειακό. Κάτι που κατάφερε ήδη. Έχει αυτογνωσία, δεν είναι αιθεροβάμων. Φυσικά και μπορεί να παίξει και σε μεγαλύτερη ομάδα, λοιπόν».



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Θα ταίριαζε στο Λιμάνι;

«Ο Φώτης χρειάζεται να βρεθεί σε ομάδα που θα επιτίθεται συνεχώς. Θα μπορούσε να είναι χρήσιμος στον Ολυμπιακό. Αλλά θέλω με την ευκαιρία να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές που έχουν δουλέψει μαζί του. Αρχικά στον κύριο Λιόντο, που τον είχε από 15 ετών. Στον κύριο Ανιγκό που τον πίστεψε, αλλά και στον κύριο Μάντζιο που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει. Με πείσμα και υπομονή θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Και ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού του δίνει ευκαιρίες και αυτό είναι θετικό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags