Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο Μάνος Τσαλγατίδης αναλύει το ντέρμπι και απαντά σε Κατσουράνη
| 2019-03-03 15:30:00

"Ποιος ΠΑΟ; Τεράστια διαφορά, αήττητο θα είναι - Μ' αυτόν υπογράφει" - "Πέσιμο" σε Κατσουράνη!

του Γιώργου Κτενά
"Ποιος ΠΑΟ; Τεράστια διαφορά, αήττητο θα είναι - Μ' αυτόν υπογράφει" - "Πέσιμο" σε Κατσουράνη!

"Ρουκέτες" από ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ για ντέρμπι και όχι μόνο!
 

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος θέλει ο ΠΑΟΚ, αφού εύκολα ή δύσκολα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Μάνος Τσαλγατίδης

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Δικέφαλου αναφέρθηκε, ακόμα, στις ανανεώσεις συμβολαίων που βρίσκονται στο προσκήνιο για την ομάδα, στην επόμενη μέρα του συλλόγου, αλλά και στην πιθανότητα εμπλοκής της οικογένειας Σαββίδη με το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. 

Μάνο, σε λίγες ώρες πλησιάζει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Φοβάσαι ότι μπορεί να σπάσει το αήττητο για τον Δικέφαλο και να ανατραπούν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα;

Η αλήθεια είναι πως δεν φοβάμαι. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως είτε εύκολα, είτε δύσκολα, στην Ελλάδα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Άλλωστε, η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια είναι μεγάλη. Επίσης, νομίζω πως ο αγώνας με τον Πανιώνιο ήταν ένα καμπανάκι στους παίκτες του Δικεφάλου, πώς δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς πλέον όλοι έχουν κίνητρο να κερδίσουν την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος, ναι μεν πάει με απουσίες στη Λεωφόρο, (αυτές των Πέλκα και Ελ Καντουρί), αλλά έχει ένα πλήρες ρόστερ. Για την ακρίβεια το πληρέστερο στην Ελλάδα. Και έτσι αυτές οι απουσίες δεν προβληματίζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος και αυτό είναι ενα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του σε κάθε αγώνα.

Στο προηγούμενο παιχνίδι, με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν πήρε πάνω στον Μπίσεσβαρ. Μάλιστα, υπήρξαν και επώνυμες τοποθετήσεις, όπως π.χ. από τον Κώστα Κατσουράνη, που σχολίασαν ότι κακώς φωνάζει ο Δικέφαλος για αυτή τη φάση. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Η γνώμη μου είναι πως υπάρχει καθαρό πέναλτι, το οποίο δεν δίνεται στον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ δεν έχει λόγο να πέσει εκεί, βγαίνει μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα. Αυτό φυσικά, δεν είναι το μοναδικό πέναλτι που δεν δίνεται στον Δικέφαλο! Είδαμε και στο ματς με τον Πανιώνιο πως ο Σκουλάς έκλεισε τα μάτια στις ανατροπές των Κρέσπο και Ινγκασον μέσα στην περιοχή. Όπως είπε και ο Κάκος, αν αυτό γινόταν στον Κατσουράνη, ακόμα θα γκρίνιαζε στον διαιτητή και τον επόπτη. Επιμένω, πως παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και αήττητος, είναι η πιο αδικημένη ομάδα από τους διαιτητές.

Πώς βλέπεις τα θέματα που έχει ο ΠΑΟΚ ανοιχτά με συμβόλαια όπως εκείνο του Πέλκα, του Βαρέλα, του Σάκχοφ ή του Ολιβέιρα αλλά και του Λουτσέσκου, για το μέλλον του οποίου διαβάζουμε διάφορα τελευταία.

Το θέμα του Βαρέλα, όπως όλα δείχνουν, θα τελειώσει οριστικά-θετικά μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Σαββίδης του έχει πει πως θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το θέμα και όταν ο Ιβάν αναλαμβάνει κάτι, πάντα λύνεται. Ένα παράδειγμα είναι αυτό του Ελ Καντουρί, που πήγε στο γραφείο του Σαββίδη για να τον χαιρετήσει και τελικά όχι μόνο έμεινε στον ΠΑΟΚ, αλλά μοιάζει και με άλλο ποδοσφαιριστη, τόσο εντός γηπέδου, όσο και στις προπονήσεις. Όσον αφορά τον Σάκχοφ, έχει τη δεδομένη στιγμή περισσότερες πιθανότητες παραμονής από τον Κάνιας. Αλλά το θέμα του θα συζητηθεί μετά από αυτό του Βαρέλα, παρά το γεγονός πως έχει υπάρξει μια διερευνητική επαφή. Τέλος, για τον Πέλκα θα γίνουν σίγουρα συζητήσεις, αλλά πιθανότατα μετά το τέλος της σεζόν. Όσον αφορά τα όσα γράφονται για τον Λουτσέσκου είναι όλα ανυπόστατα. Ο Ρουμάνος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον ΠΑΟΚ και θέλει να κατακτήσει το νταμπλ με την ομάδα. Ο Λουτσέσκου είναι κύριος και κρατά τον λόγο που έχει δώσει στον Ιβάν Σαββίδη. Άσε που έχει ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ.

Πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο τίτλος θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη φέτος; Ήδη ακούγεται ότι ο Σαββίδης έχει στο νου του κάποια μεταγραφή που θα προκαλέσει το προσεχές καλοκαίρι.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να πετύχει τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν σου κρύβω πως ήδη υπάρχουν σκέψεις για την παραμονή του Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος έχει δείξει αμέσως δείγματα της τεράστιας ποδοσφαιρικής ποιότητας που διαθέτει. Το μόνο σίγουρο είναι πως στον ΠΑΟΚ γίνονται σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και στο μέλλον σιγουρα οι οπαδοί του Δικεφάλου θα είναι μονίμως με ένα χαμόγελο στα χέιλη, εξαιτίας των όσων θα πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο.

Πώς σχολιάζεις την επιθυμία για εμπλοκή και στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ από την οικογένεια Σαββίδη; Ένα τμήμα ανταγωνιστικό και με πολυπληθές κοινό, το οποίο πραγματικά το μοναδικό που χρειάζεται για να αλλάξει επίπεδο είναι έναν επενδυτή για να βάλει χρήματα.

Το γεγονός πως η οικογένεια Σαββίδη πήρε την απόφαση να βοηθήσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο. Όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες στενοχωριούνται για το γεγονός πως το τμήμα που έχει φέρει μέχρι και ευρωπαϊκούς τίτλους τα τελευταία χρόνια περνάει τόσο δύσκολα. Η οικογένεια Σαββίδη έχει μέσα της το... ασπρόμαυρο μικρόβιο και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη και να αφήσει το τμήμα να παραπαίει. Παρόλα αυτά, είναι αναγκαίο να βρεθεί ένας επενδυτής για την πιο... μπασκετική ομάδα της χώρας. Το μπάσκετ έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των ΠΑΟΚτσήδων, αφού οι συγκινήσεις και οι χαρές που πρόσφερε το εν λόγω τμήμα μνημονεύονται ακόμα και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είναι επικίνδυνοι, καθαρίζουν - Θα το χάσει ο Λουτσέσκου - Δεν υπάρχει κατεστημένο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags