Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Εξετάζει την ανανέωση του συμβολαίου του Μαουρίσιο
| 2019-03-04 23:30:00

Ποιος Ολιβέιρα; Γι’ αυτόν τον χάφαρο τα δίνουν όλα στον ΠΑΟΚ - Τρελαίνει τον Λουτσέσκου

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ποιος Ολιβέιρα; Γι’ αυτόν τον χάφαρο τα δίνουν όλα στον ΠΑΟΚ - Τρελαίνει τον Λουτσέσκου

Παίκτης που κάνει τη διαφορά. Φοβερή υπέρβαση Σαββίδη!

Μπορεί ο νεοφερμένος Σέρτζιο Ολιβέιρα να έχει μονοπωλήσει τελευταία τις αναφορές για την ποιότητα του κέντρου του ΠΑΟΚ, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο ο «δικέφαλος» θα τον διατηρήσει στις τάξεις του και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Πόρτο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως «υποτιμούμε» την σταθερή αξία της μεσαίας γραμμής των εν δυνάμει πρωταθλητών, τον Μαουρίσιο.

Ο… μετρονόμος του ΠΑΟΚ κατέθεσε και χτες, στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό την κλάση του, όντας ο κορυφαίος του γηπέδου. Και πραγματικά, δικαιώνει όλους όσοι εκτιμούν πως το πραγματικό βαρόμετρο της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ο Βραζιλιάνος μέσος.

Το δικό του συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Και η αλήθεια είναι πως όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να του πάρει από τα… αυτιά και το μυαλό τις «σειρήνες» επαναπατρισμού.

Κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη πως ο 30χρονος μέσος είχε προσεγγιστεί από ομάδες της πατρίδας του και σκέφτονταν, πολύ σοβαρά, το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Βραζιλία. Ακόμη και κάποιοι από τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού του «δικεφάλου» το συζητούσαν, αρκεί φυσικά η πρόταση που θα γίνονταν να ανταποκρίνονταν στα «θέλω» τους.

Η μεγαλύτερη όμως βαρύτητα δόθηκε στο να εγκλιματιστεί, στο να προσαρμοστεί γρήγορα ο Μαουρίσιο και η οικογένεια του. Και στα αγωνιστικά δεδομένα και στην καθημερινότητα του. Και αυτό προκειμένου να νιώσει σαν το σπίτι του, βγάζοντας οποιεσδήποτε σκέψεις και τάσεις φυγής που μπορεί να είχε.

Πλέον, αυτές έχουν απομακρυνθεί. Οριστικά όχι, σε καμία περίπτωση, αλλά όπως και να έχει στον ΠΑΟΚ είναι σαφώς έτοιμοι προκειμένου να προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα και με την ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά και την διευθέτηση των υπολοίπων ανοιχτών θεμάτων αναφορικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων (Βαρέλα, Σάχοφ, Κάνιας), να βάλουν μπροστά και αυτήν του Μαουρίσιο (σ.σ. ετησίως εισπράττει κοντά στα 1,2 εκατ. ευρώ), προκειμένου να τον «δέσουν» για τα καλά στην Τούμπα, αναγνωρίζοντας έτσι τον κομβικό του ρόλο στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον Ολυμπιακό, δεν το πίστευαν - "Τραυματίστηκε ο παίκτης, δεν έδωσε πέναλτι"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags