Facebook Pixel ΑΕΚ - Βασίλης Μπάρκας: Πόσο πωλείται και τι "παίζει" με Αθανασιάδη και Γιαννιώτη
| 2019-03-05 12:00:00

Χαμός στην ΑΕΚ με "τελειωμένο" και "κλεισμένο" - Δεν παίζουν τα 5 "μύρια" - Plan b με... Ολυμπιακό!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Χαμός στην ΑΕΚ με "τελειωμένο" και "κλεισμένο" - Δεν παίζουν τα 5 "μύρια" - Plan b με... Ολυμπιακό!

Ανώμαλη προσγείωση για τον "πύργο". Εναλλακτική που ανάβει φωτιές!

ΑΕΚ - Βασίλης Μπάρκας: Από την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε στο sportdog τις προεκτάσεις -γιατί αυτές είναι που έχουν μεγαλύτερη σημασία- της διαφαινόμενης συμφωνίας της Ένωσης με τον Γιώργο Αθανασιάδη. Το προφανές για πολλούς, μεταχρονολογημένο για άλλους, ήταν πως μια τέτοια προσθήκη στο ρόστερ της Ένωσης αυτομάτως σηματοδοτεί την πώληση ή έστω, το ξεκάθαρο σήμα για πώληση του Βασίλη Μπάρκα.

Και αυτό γιατί, όπως λέγαμε, με την πολύ καλή άποψη που υπάρχει (συνολικά) στην ομάδα για τη δυναμική και την αξία του Τσιντώντα, μια τριάδα με Μπάρκα, Τσιντώντα και Αθανασιάδη δεν έχει καμία, μα καμία αγωνιστική λογική. Οπότε, το deal με τον ελεύθερο το καλοκαίρι τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, τον φέρνει σε ρόλο αναπληρωματικού και τον Τσιντώντα βασικό (αυτό είναι το plan a).

Σήμερα, καταγράφεται από μερίδα του αθλητικού Τύπου, πως στην Ένωση υπάρχει κρούση πολύ μεγάλης ομάδας για τον Μπάρκα και πως στην ΑΕΚ περιμένουν +5 εκατ. ευρώ πρότασης. Απαιτήσεις, εμφανώς μειωμένες σε σχέση με τα όσα γράφονταν και κυκλοφορούσαν στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου γίνονταν λόγος ακόμη και για +10 εκατ. ευρώ.

Πλέον βέβαια, με την πορεία της ομάδας και την εικόνα του Μπάρκα (δε δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που ο ίδιος γέννησε), μια επιστροφή στον ρεαλισμό είναι επιβεβλημένη και συνίσταται στην κατά 50% μείωση των απαιτήσεων της Ένωσης. Ισως μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog, το ποσό που αξιώνει η ΠΑΕ, που θα την κάνει να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων να είναι και ακόμη χαμηλότερο από τα 5 εκατ. ευρώ, που σε κάθε περίπτωση -αν έρθουν- θα στείλουν τον Μπάρκα με... κορδέλα στον υποψήφιο αγοραστή.

Για την ταυτότητα των ενδιαφερόμενων, ακόμη, μικρό καλάθι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η "προσγείωση" των απαιτήσεων των Κιτρινόμαυρων είναι ένα πολύ θετικό σήμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους και σίγουρα ένα ποσό (τα 5 εκατ. ευρώ "ταβάνι") που εύκολα δίνεται και, κυρίως, καλύπτει την έλλειψη προόδου και εξέλιξης (στη φετινή σεζόν) του διεθνούς τερματοφύλακα.

Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Το plan b του συλλόγου σε περίπτωση πώλησης Μπάρκα και αν κριθεί όχι "ικανός" για ρόλο βασικού ο Τσιντώντας, εννοείται πως θα προβλέπει αγορά βασικού. Η περίπτωση του Ανδρέα Γιαννιώτη, που και σήμερα επισημαίνεται στον ελληνικό Τύπο, πολύ καιρό τώρα έχουμε καταγράψει στο sportdog πως μόνο ασυγκίνητους δεν αφήνει τους επιτελείς της Ένωσης. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη "κούρσα" (της υπογραφής δηλαδή Γιαννιώτη), μέχρι στιγμής άλλος έχει πάρει το προβάδισμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι τους τρέλανε ο Γεωργίου - Να γιατί τον βάζουν πρόεδρο - Αυτό είναι το πρώτο του "μπαμ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags