Facebook Pixel ΑΕΚ - Μαχίρ Μαμάτοφ: Παίκτης αξίας 50.000 ευρώ αντί του... Αραούχο;
| 2019-03-07 14:11:00

Αδιανόητο: Από τον Αραούχο σε παίκτη αξίας 50.000; Αυτόν τον περνάει μέχρι και ο... Γιαννούτσος!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αδιανόητο: Από τον Αραούχο σε παίκτη αξίας 50.000; Αυτόν τον περνάει μέχρι και ο... Γιαννούτσος!

Δεν μπορεί να έχει βάση αυτό το σενάριο. Θα τρελαθείς... 

ΑΕΚ - Μαχίρ Μαμάτοφ: Από τη μία, γίνεται λόγος για προσπάθεια της Ένωσης για αγορά ενός εκ των Πόνσε - Αραούχο, κινήσεων δηλαδή πανάκριβων, αλλά και ικανών να ανεβάσουν αγωνιστικό επίπεδο την απερχόμενη πρωταθλήτρια και από την άλλη... Μαμάτοφ!

Σύμφωνα με τη σημερινή "ΩΡΑ" λοιπόν, ο Μαχίρ Μαμάτοφ είναι ένας από τους «κορυφαίους αριστεροπόδαρους εξτρέμ» που βρίσκονται στην ατζέντα της ΑΕΚ, η οποία μάλιστα -πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ- κινήθηκε για την απόκτησή του και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τι εστί Μαμάτοφ; Πρόκειται για έναν 21χρονο μεσοεπιθετικό, κυρίως αγωνιζόμενο ως αριστερό εξτρέμ, αλλά με δυνατότητα να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός. Αζέρος διεθνής, αγωνίζεται στην (γνωστή στο ελληνικό κοινό) Καραμπάγκ, με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Δεδομένη η πρόθεση της Ένωσης να κινηθεί το επερχόμενο καλοκαίρι για δύο εξτρέμ. Περιπτώσεις όμως με το βιογραφικό, το παρελθόν και το background του Μαμάτοφ, η αλήθεια είναι πως γεμίζουν με πολλά ερωτηματικά τον κόσμο της Ενωσης, αφού πραγματικά είναι απορίας άξιον πως εκτιμάται ότι ένας 21χρονος Αζέρος μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Ακόμη και το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας που μνημονεύεται στο προφανώς καλά ενημερωμένο ρεπορτάζ, δεν είναι τωρινό. Τον Δεκέμβριο του 2017, τουρκικά media για μερικές μέρες και μόνο παρουσίασαν πως οι "μαύροι αετοί" ενδιαφέρονταν σοβαρά για τον συγκεκριμένο παίκτη. Εννοείται πως δεν έκαναν ποτέ κίνηση, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε το παραμικρό από μεριάς τους, παρότι επρόκειτο για μια πάμφθηνη περίπτωση.

Σύμφωνα άλλωστε με γνωστή ιστοσελίδα "τιμολόγησης" της αξίας των ποδοσφαιριστών τότε άξιζε μόλις... 50.000 ευρώ. Για να καταλάβετε τη διαφορά, πάντα κατά την ίδια ιστοσελίδα, αυτή τη στιγμή, αυτός που έχει τη μικρότερη αξία από τους επαγγελματίες της ΑΕΚ είναι ο 21χρονος αριστερός στόπερ Γιώργος Γιαννούτσος, που κοστολογείται στις 200.000 ευρώ.

Πάντως, ο Μαμάτοφ ανέβασε τις μετοχές του τις δύο τελευταίες σεζόν και τιμολογείται πλέον με 1.000.000 ευρώ από την εν λόγω ιστοσελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στη Θεσσαλονίκη μ' αυτή την άποψη: "Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει τον Ολυμπιακό" - Διαβάστε γιατί!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags