Facebook Pixel Ατακάρες για το έπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Έχει άστρο, είναι ευλογημένος"
Ποδόσφαιρο
| 2019-03-07 15:35:00

Ρεσιτάλ: "Έλεγα μην πάθουμε και τίποτα - Έχει άστρο, είναι ευλογημένος - Άκουσα ποτήρια να σπάνε"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρεσιτάλ: "Έλεγα μην πάθουμε και τίποτα - Έχει άστρο, είναι ευλογημένος - Άκουσα ποτήρια να σπάνε"

Ατακάρες Γιάννη Μπίλιου στο sportdog για το έπος της Γιουνάιτεντ.

Το βράδυ της Τετάρτης η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Γιατί δεν είναι διόλου εύκολο να ανατρέπεις ένα 0-2 στην έδρα του αντιπάλου, πόσω μάλλον όταν αυτός ο αντίπαλος είναι η νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν.

Πρόκειται για μία επική πρόκριση με ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα, η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως στον "τόπο προσκυνήματος" των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μπίλιος το κλαμπ που διατηρούν οι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων στο Αιγάλεω (Χρυσοστόμου Σμύρνης 20).

Ο καλός συνάδελφος και φανατικός θαυμαστής της ομάδας που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μίλησε στο sportdog για όσα έζησε παρακολουθώντας στο κλαμπ αυτόν τον άθλο.

"Έπιασα το αφτί μου να ακούει να σπάνε ποτήρια", τόνισε για τις ένθερμες αντιδράσεις των ομοϊδεατών του, οι οποίοι κάνουν όνειρα μεγάλα για τη συνέχεια της σεζόν. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος όμως κρατά χαμηλά τηn μπάλα και μετά το ντελίριο της Τετάρτης στο Champions League βλέπει μπροστά του μόνο την Άρσεναλ. 

Περίμενες αυτή τη νέα εποποιία στο Παρίσι;

"Δεν το περίμενα. Εγώ έλεγα να πάμε στο Παρίσι και να μην πάθουμε και τίποτα. Δηλαδή, θα αποκλειστείς που θα αποκλειστείς βγες με μία ισοπαλία ή μικρή σε έκταση ήττα. Περίμενα ότι και αυτοί θα το πάνε συντηρητικά, γιατί ήταν ένα σκορ που δεν γύριζε, τουλάχιστον μέσα στο μυαλό μας. Να ξέρετε ότι ο Guardian έγραφε πως από το 1955-56 το 0-2, στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών και στο Champions League, δεν είχε γυρίσει 106 περιπτώσεις ποτέ σε επαναληπτικό ματς. Είχε γυρίσει το 0-2, το 1988-89, σε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όταν η Μπάγερν μέσα στο Μιλάνο είχε προκριθεί με 3-1 επί της Ίντερ. Έτσι λοιπόν εγώ δεν το περίμενα. Έλεγα να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και να μην τσαλακωθεί η εικόνα μας. Είναι ένας χαμένος στόχος. Πάμε να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και το αήττητο. Έχουμε την Κυριακή με την Άρσεναλ ένα μεγάλο six pointer παίζεται η τετράδα. Για μένα στο μυαλό μου ο στόχος ήταν το ματς με τους Λονδρέζους".

Το γκολ του Λουκάκου με το καλησπέρα όμως σου άλλαξε την ψυχολογία;

"Βεβαίως! Όταν σου έρχεται ουρανοκατέβατο ένα γκολ-δώρο σε μεγάλο βαθμό βλέπεις ότι ξαφνικά εκεί που είχες να ανέβεις το βουνό, με το ξεκίνημα του αγώνα έχεις διανύσει τη μισή πλαγιά. Από εκεί και μετά αρχίζεις και το συζητάς. Μετά το γκολ τα ποσοστά κατοχής είναι 80-20 %. Τους δίνουμε γήπεδο και μετά μας ισοφαρίζουν. Εκεί πάλι είπα, κράτησε λίγο το παραμύθι. Η εξέλιξη της αναμέτρησης με διέψευσε και πάλι".

Πώς εξηγείς ότι η Παρί αυτοκτόνησε μέσα στην έδρα της;

"Μετά το δεύτερο γκολ οι άνθρωποι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας βάλουν στο παιχνίδι. Θα κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη. Με την παρέα που έβλεπα το ματς στο κλαμπ της Γιουνάιτεντ, το οποίο έζησε τεράστιες στιγμές, έλεγα ότι είδα τα βλέματά τους στα κοντινά από τη φυσούνα πριν βγουν στο δεύτερο ημίχρονο. Πάνω εκεί πατήσαμε και κάναμε μία εμφάνιση επική, μία εμφάνιση Γιουνάιτεντ με παιδιά από τις ακαδημίες, με βασικούς να έχουν μείνει πίσω, με αναγκαστική αλλαγή. Αυτό το ματς μπορείς να το πιάσεις από εκατό μεριές. Θα σας πω μόνο, ότι ο Ντε Χέα που για μένα είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής μας τουλάχιστον την τελευταία πενταετία και που ακόμα σε αγώνες με τη Χάντερσφιλντ και την Κρίσταλ Πάλας χρειάζεται να κάνει παγκοσμίου κλάσης αποκρούσεις, απέναντι σε αυτήν την τόσο ακριβή ομάδα δεν έχει κάνει επέμβαση, σοβαρή απόκρουση. Ακόμα και ό,τι έκανε πήγε πάνω του. Επί της ουσίας δεν απειληθήκαμε από αυτήν τη γεμάτη χρυσάφι ομάδα που δείχνει ότι τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης υπολείπεται σε προσωπικότητα και πνευματική ετοιμότητα".

Πώς σχολιάζεις το δεύτερο γκολ του Λουκάκου που είναι δώρο του Μπουφόν;

"Απλά η γκάφα του τερματοφύλακα φαίνεται. Και στο πρώτο ματς στο γκολ του Κιμπέμπε δεν έχουν γίνει σωστά τα μαρκαρίσματα. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Επίσης, τέτοιου είδους γκολ ή φάσεις έχουν ξανασυμβεί με τον τρόπο που σουτάρει ο Ράσφορντ. Θυμίζω τον πρώτο αγώνα μας για το 2019 στη Νιούκαστλ. Εκτελεί το φάουλ με αυτήν την καμπύλη που κάνει μπάλα, η οποία σκάει μπροστά στον τερματοφύλακα. Ακόμα και για τον εμπειρότερο τερματοφύλακα αυτά τα σουτ είναι παγίδες. Του έφυγε η μπάλα του τερματοφύλακα της Νιούκαστλ και ήρθε ο Λουκάκου και την έσπρωξε στα δίχτυα, όπως συνέβη και με τον Μπουφόν στο Παρίσι. Είναι ένα δεύτερο πανομοιότυπο γκολ που έχει βάλει η Γιουνάιτεντ φέτος. Απλά το λάθος του γκολκίπερ βγάζει μάτι, φαίνεται και μνημονεύεται".

Ο Σόλσκιερ μοιάζει να έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας με τις ανατροπές...

"Έχει υπογράψει μέσα σε 20 χρόνια δύο τεράστιες ανατροπές. Ήταν ο παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο, για να αλλάξει τα δεδομένα. Βεβαίως, ήταν μία τρελή ανατροπή με τον τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν. Φαίνεται ότι αυτό το παιδί έχει άστρο, είναι ευλογημένο. Πήρε μία ομάδα που τη λυπόμασταν και την έχει κάνει φονική μηχανή. Εδώ μου δίδεται η αφορμή, για να ξαναπώ κάτι που αυτήν τη στιγμή φαίνεται μίζερο και απαισιόδοξο. Η σεζόν έχει ακόμα 2,5 μήνες. Δεν ξέρεις πώς θα τελειώσει. Αυτήν τη στιγμή οι φωνές που μιλούν για μόνιμο συμβόλαιο και εμπιστοσύνη του πρότζεκτ των επόμενων χρόνων στα χέρια του είναι ακόμα άκαιρες. Το λέω ακόμα που ειναι καβάλα στο άλογο και έχει όλα τα ατού με το μέρος του. Έχει εννιά σερί νίκες εκτός έδρας. Δεν έχει συμβεί αυτό από τη Γιουνάιτεντ ποτέ και από κανέναν. Και μιλάμε για νίκες βαρβάτες! Έχει νικήσει μέσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι για το Κύπελλο, μέσα στην Τότεναμ για το πρωτάθλημα, πήγε στο Παρίσι, πήγε στη Λέστερ, στη Νιούκαστλ που δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα απίστευτο σερί. Και για να δείτε τι άστρο έχει, μία ήττα έκανε και δεν του στοίχισε (με Παρί)".

Εκεί στον ζεστό χώρο που έχετε φτιάξει οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, στο Αιγάλεω, μετά την επική πρόκριση, συζητήθηκαν καθόλου τα μεγάλα όνειρα για το μέλλον; Ακούστηκε για παράδειγμα η φράση "πάμε τελικό να το σηκώσουμε";

"Ε ναι. Ο οπαδός εκείνη την ώρα θα πει τα πάντα. Θα σας πως ένα πράγμα. Τον χώρο μας εκεί τον έχουμε σαν το σπίτι μας. Είμαστε έξι χρόνια στη Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, στο Αιγάλεω. Είναι η πρώτη φορά που μέσα στους πανηγυρισμούς το αφτί μου έπιασε ποτήρια να σπάνε. Έχουμε ζήσει ανατροπές μεγάλες και νίκες σε ντέρμπι, αλλά σαν και αυτήν ποτέ ξανά".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags