Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Φοβερές ατάκες για το αθηναϊκό ντέρμπι από τον Καραγκιοζόπουλο.
| 2019-03-09 13:00:00

Ξέσπασμα ΑΕΚτζή: "Ποιος Οικονόμου και ποιος Τσόσιτς; - Αλχημείες ο Χιμένεθ" - Αποθεώνει Παναθηναϊκό!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα ΑΕΚτζή: "Ποιος Οικονόμου και ποιος Τσόσιτς; - Αλχημείες ο Χιμένεθ" - Αποθεώνει Παναθηναϊκό!

Ατάκες που θα συζητηθούν ενόψει ντέρμπι. "Τι πήγαν στα Σπάτα;".

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Φοβερές ατάκες για το αθηναϊκό ντέρμπι από τον Καραγκιοζόπουλο.

Αισιόδοξος ότι θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα μπούνε πολλά γκολ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είναι ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος. Ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για το αθηναϊκό ντέρμπι και αποθέωσε το Τριφύλλι και τη δουλειά του Γιώργου Δώνη.

Ο άνθρωπος που έδωσε το πρωτάθλημα του 1989 με το γκολ που πέτυχε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απέδωσε τις αιτίες των κιτρινόμαυρων σκαμπανεβασμάτων και σχολίασε την κίνηση των οπαδών να στείλουν μήνυμα στους ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-σοκ στον ΠΑΟΚ! Φεύγει το καλοκαίρι αγαπημένο παιδί του Σαββίδη; Σημαία του Δικέφαλου

Πώς βλέπεις το ντέρμπι;

«Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά αλλά με διαφορετικές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία δύσκολη κατάσταση. Αγωνίζεται με νεαρούς παίκτες και έχει δείξει στον πρώτο γύρο καλό πρόσωπο. Η ΑΕΚ βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια με εξαίρεση το ματς με τον Ατρόμητο σε δύσκολη καμπή».

Η έλευση του Χιμένεθ τελικά δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει την κατάσταση, τουλάχιστον φέτος...

«Το να έρθει νέος προπονητής αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά θέλει δουλειά σε βάθος. Υπάρχουν θέματα ψυχολογίας. Είναι άτυχος γιατί έχει πολλούς τραυματισμούς και αναγκάζεται να γίνει αλχημιστής με τις αλχημείες που προσπαθεί να κάνει στην άμυνα. Έδωσε μία ώθηση αλλά το θέμα είναι να επικεντρωθούμε τώρα στον στόχο μας που είναι το Κύπελλο».

Πού αποδίδετε αυτό το αγωνιστικό σκαμπανέβασμα; Με τον Άρη παρατηρήθηκε μία αδιαφορία εκ μέρους ποδοσφαιριστών που έκανε πολύ κακή εντύπωση...

«Δεν είναι θέμα αδιαφορίας. Έτσι είναι η ψυχολογία των παικτών, όταν υπάρχει ένας στόχος επικεντρώνονται εκεί. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό η απόσταση από τη δεύτερη θέση είναι δύσκολη να καλυφθεί. Δίνουν βάση στο Κύπελλο που είναι εφικτός στόχος».

Πως σχολιάζετε την κίνηση αυτής της μερίδας οπαδών να ανεβούν στα Σπάτα;

«Τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν την ομάδα, από τη Γ' Εθνική, μέχρι τη Β' και την άνοδο. Δεν είναι ενδεδειγμένη κίνηση. Τέτοια πράγματα συνήθιζαν να γίνονταν παλιά. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι παίκτες είναι διαφορετικοί. Εν πάσει περιπτώσει ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει».

Επηρεάζεται ένας παίκτης από τέτοιες ενέργειες;

«Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα η πίεση υπάρχει, είτε πάνω οι οπαδοί στο γήπεδο είτε στο προπονητικό κέντρο. Πρέπει να τη νιώθεις αυτήν την πίεση, γιατί ανήκεις σε ένα μεγάλο κλαμπ».

Ο Παναθηναϊκός πώς σου φαίνεται φέτος;

«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ καλά στον πρώτο γύρο. Οι νεαροί παίκτες έβγαλαν ενθουσιασμό και ταλέντο. Έχουν δουλέψει πολύ καλά με τον Γιώργο Δώνη. Δεν μπορούσε όμως η ομάδα να μείνει αλώβητη για 30 αγωνιστικές. Έχουν και αυτοί σκαμπανεβάσματα, είχαν άτυχες στιγμές και εκεί είδαν, ότι δεν ήταν όλα ρόδινα. Οφείλουμε όμως να τους παραδεχτούμε και να πούμε ένα μπράβο τόσο στα παιδιά όσο και στον Γιώργο Δώνη που με τόσα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, έχουν φτάσει τον Παναθηναϊκό και να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να παλεύει όλα τα παιχνίδια».

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το ντέρμπι;

«Παίζουν δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Σε αυτό το ματς ο καθένας θέλει να αποδείξει κάτι, η ΑΕΚ ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό και θέλει μία νίκη σε ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός πως μπορεί με αυτήν την ομάδα και τους παίκτες να κερδίσει την πρωταθλήτρια. Πιστεύω ότι θα γίνει καλό και όμορφο παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες μπορούν να βγάλουν επιθετικό ποδόσφαιρο».

Πολλά γκολ θα δούμε, να το παίξουμε over;

«Πιστεύω πως ναι. Η ΑΕΚ έχει σκαμπανεβάσματα με την άμυνα. Στον Παναθηναϊκό λείπει η τελική προσπάθεια. Η Ένωση έχει παίκτες όπως ο Πόνσε που αν τροφοδοτηθεί σωστά μπορεί να σκοράρει. Νομίζω πως θα δούμε γκολ και καλό ποδόσφαιρο».

Μιας και έδωσες πάσα για την άμυνα της ΑΕΚ, παρατηρείται ότι η τριάδα στα στόπερ δεν έχει την ίδια απόδοση με πέρσι...

«Λείπει ο Βράνιες και απουσιάζει ο έμπειρος στόπερ της ομάδας, ο Τσιγκρίνσκι που κατευθύνει την άμυνα με την εμπειρία του. Ο Τσόσιτς με τον Οικονόμου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Μπακάκης είναι τραυματίας, Λοπες και Χουλτ λείπουν καιρό, οπότε κάνει αλχημείες με Μπακασέτα εν τη ελλείψει αριστερού μπακ. Τώρα με τρεις ή δύο στόπερ, το θέμα είναι πως θα μπούνε οι παίκτες με ψυχολογία για να κερδίσουν το ματς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags