Facebook Pixel Σούσο: Ο Μίτσελ προσπάθησε να τον φέρει στον Ολυμπιακό
| 2019-03-11 22:35:00

Σούσο μετά τον Λέτο - Τον "έκλεισε" ο Μίτσελ - "Χυλόπιτα" για λιγότερα - Τρελό παρασκήνιο

του Παναγιώτη Νικολάου
Σούσο μετά τον Λέτο - Τον "έκλεισε" ο Μίτσελ - "Χυλόπιτα" για λιγότερα - Τρελό παρασκήνιο

Δύο φορές ήρθε στην Ελλάδα. Γιατί τα τίναξε όλα στον αέρα;

Σούσο: Το έχει η μέρα για… ρετρό θέματα και αναμνήσεις που προκαλούνται από τη σημερινή ειδησεογραφία. Σε διεθνές επίπεδο φυσικά, αφού εντός των συνόρων, λογικά, πετάμε… αετό.

Η είδηση λοιπόν πως η Αρσεναλ έχει ψηλά στη μεταγραφική της ατζέντα τον Σούσο, τον Ισπανό χαφ της Μίλαν, μας γυρίζει επτά χρόνια πίσω. Καλοκαίρι του 2012, στον πάγκο του Ολυμπιακού, νιόφερτος, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και η αναζήτηση ενός κεντρικού χαφ μονοπωλεί την τότε καθημερινότητα των «ερυθρόλευκων».

Το scouting έχει ξεχωρίσει τον 19χρονο τότε, Σούσο, ο οποίος ανήκει στη Λίβερπουλ. Και λέμε ανήκει, γιατί μέχρι τότε, δεν είχε καμία συμμετοχή στην επαγγελματική ομάδα των «κόκκινων». Δίαυλος με τη Λίβερπουλ, υπαρκτός και ορθάνοιχτος από τη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Λέτο.

Η ειδοποίηση για τον ταλαντούχο πιτσιρικά γίνεται, ξεχωρίζει, συστάσεις από παντού θετικές, προχωράει η υπόθεση με τον μάνατζερ και τον πατέρα του Σούσο να έρχονται, δύο φορές μάλιστα, εκείνο το καλοκαίρι στην Αθήνα. Συναντήσεις και συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τελικά όμως, δεν πείθονται και περιμένουν – όπως λένε – και την επόμενη σεζόν στο «Ανφιλντ».

Ο Σούσο τότε, 2012-13, παίρνει κάποια παιχνίδια (14 σε επίπεδο πρωταθλήματος), αλλά και πάλι δεν τον ικανοποιούν. Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει ανοιχτό το κανάλι της επικοινωνίας, το οποίο μάλιστα ενισχύεται όταν από τον Ιανουάριο του 2013 αναλαμβάνει τα ηνία ο Μίτσελ.

Όταν ενημερώνεται για την προοπτική Σούσο, ο Ισπανός προπονητής ουσιαστικά το παίρνει πάνω του, προσπαθώντας να πείσει τον συμπατριώτη του να έρθει στον Ολυμπιακό το επόμενο καλοκαίρι, του 2013. Διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που κρατάνε καιρό και κυρίως εστιάζουν ακριβώς στο να πειστεί ο Σούσο, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να φύγει από τη Λίβερπουλ, όπου δεν λάμβανε τις εγγυήσεις που ήθελε.

Κάποια στιγμή, στις αρχές του καλοκαιριού φαίνεται deal. Και μάλιστα, ο ίδιος ο Μίτσελ, δεν το έκρυβε στους συμπατριώτες του, διατρανώνοντας την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση της προσπάθειας του Ολυμπιακού. Ελα όμως, που στο παρά πέντε των μεταγραφών, ο Σούσο (ο οποίος ποτέ δεν ήταν «ψημένος», όπως έλεγαν άνθρωποι που έζησαν από κοντά τις συζητήσεις) δέχεται μια προσφορά, με πολύ λιγότερα χρήματα, από την Αλμερία και τελικά την αποδέχεται.

Πηγαίνει δανεικός, μένει έναν χρόνο με αδιάλειπτη παρουσία στα παιχνίδια της Πριμέρα και παρότι επιστρέφει στο Λίβερπουλ, όπου παραμένει άπραγος για τη σεζόν 2014-15, έχει δείξει δείγματα της δυναμικής του, τόσο που επιλέγει να περιμένει τη λήξη του συμβολαίου του με τους «κόκκινους» για να πάρει τη μεταγραφή που ήθελε. Στη Μίλαν, όπου πλέον, μετά από κάποιες δύσκολες πρώτες σεζόν και έναν δανεισμό στην Τζένοα, θεωρείται αναντικατάστατο στέλεχός της…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags