Facebook Pixel Μίλος Ντέλετιτς: "Άνετα στην ΑΕΚ, δεν κάνει για Ολυμπιακό"
| 2019-03-12 15:30:00

"Άνετα σε ΑΕΚ, δεν κάνει για Ολυμπιακό - Είδαμε με Μασούρα - Μου ζήταγε μετά την προπόνηση να..."

του Γιώργου Κτενά και του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Άνετα σε ΑΕΚ, δεν κάνει για Ολυμπιακό - Είδαμε με Μασούρα - Μου ζήταγε μετά την προπόνηση να..."

Φοβερή ανάλυση και αποκαλύψεις για Ντέλετιτς στο sportdog.

Η είδηση του τριημέρου ήταν η περιθωριοποίηση του Μίλος Ντέλετιτς στην ΑΕΛ. Ο Σέρβος εξτρέμ τέθηκε εκτός ομάδας με απόφαση του Αλέξη Κούγια, λόγω της έντονης φημολογίας που κυκλοφορεί, ότι ο ποδοσφαιριστής, του οποίου το συμβόλαιο με τους Βυσσινί λήγει, έχει δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ.

Η υπόθεση του 25χρονου μεσοεπιθετικού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού για την απόκτησή του φέρεται πως έχει ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός. Βλέπετε είναι ένας παίκτης του οποίου τα στατιστικά μόνο απαρατήρητα δεν παιρνούν. Φέτος έχει σημειώσει 6 γκολ και 4 ασίστ, ενώ πέρσι πέτυχε 5 τέρματα και έφτιαξε άλλα 5 σε συμπαίκτες του.

Τον Ντέλετιτς στην ΑΕΛ τον είχε φέρει ο Θωμάς Κυπαρίσσης, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό στο sportdog για την περίπτωσή του. "Είχα ζητήσει τη βοήθεια του Σπάσιτς, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και του είχα εμπιστοσύνη, γιατί ψάχναμε τότε για έναν πλαϊνό. Είδα πολλά παιχνίδια του, διαπίστωσα ότι είναι πολύ καλός παίκτης και στη συνέχεια ήταν θέμα του Κούγια αν θα τον έπαιρνε, αν θα τα έβρισκαν στα χρήματα κ.λπ.", ήταν το αρχικό σχόλιο του πρώην τεχνικού διευθυντή των Θεσσαλών.

Mπαλαδόρος και σοβαρός

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του τον έκαναν να ξεχωρίζει; "Είχα δει πολλά παιχνίδια του. Από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε την αίσθηση του πολύ καλού παίκτη, γιατί ενώ έπαιζε σε μικρή ομάδα τα πήγαινε περίφημα απέναντι σε ομάδες όπως η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας. Είδα στοιχεία που μου άρεσαν, την ταχύτητα, την τεχνική, το γεγονός ότι σουτάρει, ότι είναι διεισδυτικός, πολύ καλός στο 1 εναντίον 1, με πολλές ασίστ. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλός παίκτης για κάθε προπονητή", απάντησε.

Σε ποιες άλλες θέσεις, πλην του εξτρέμ, μπορεί να αξιοποιηθεί; "Όταν ήταν στη Σερβία, σε ένα παιχνίδι εναντίον του Ερυθρού Αστέρα που η ομάδα του το είχα χάσει με 3-2, είχε παίξει στην κορυφή μόνος του και είχε πετύχει δύο γκολ. Θεωρώ ότι οι θέσεις του είναι πίσω από τον φορ, αλλά καλύτερα πλαϊνός για να μπορεί να αξιοποιεί καλύτερα τις ασίστ του και τη διεισδυτικότητα του", τόνισε ο Θωμάς Κυπαρίσσης, ο οποίος είπε πολύ καλά λόγια για τον χαρακτήρα του παίκτη:

"Είναι καταπληκτικό παιδί, είναι επαγγελματίας και η συμπεριφορά του ήταν άριστη. Τον πήρα στη Λάρισα 22 ετών και θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση η σοβαρότητά του για την ηλικία του. Του αρέσει πολύ η προπόνηση, κι αυτό θα τον βοηθήσει να βελτιώνεται συνεχώς. Θεωρώ ότι βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία για να παίξει καλό ποδόσφαιρο".

"Μπορεί στην ΑΕΚ"

Το μέλλον του Ντέλετιτς βρίσκεται στην ΑΕΚ και το ερώτημα είναι αν μπορεί να αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα. "Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει κανονικά σε μεγάλη ομάδα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, με τίτλους, πίεση κ.λπ. Φεύγει από ένα μεγάλο καράβι και πηγαίνει σε ένα άλλο μεγάλο καράβι. Αντέχει την πίεση, ειδικά τις δύο τελευταίες σεζόν που ήταν πιεστικές για την ΑΕΛ, αυτός τράβηξε μπροστά την ομάδα άρα έχει και ισχυρό χαρακτήρα. Θεωρώ ότι στην ΑΕΚ θα παίξει και θα βοηθήσει πολύ", ανέφερε ο Κυπαρίσσης.

Από τα αριστερά στα δεξιά

Ο Ντέλετιτς είναι στην ΑΕΛ από τη σεζόν 2016-2017 μία χρονιά προσαρμογής για τον ίδιο, αφού πέρα από δύο ασίστ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Τον ποδοσφαιριστή "έφτιαξε" ο Ηλίας Φυντάνης όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Βυσσινί την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Λάρισας κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-1) του άλλαξε πλευρά και τον βοήθησε τόσο να εξελιχθεί ατομικά όσο και να προσφέρει στην ομάδα του περισσότερο.

Ο ίδιος ο προπονητής, μιλώντας στο sportdog, θυμήθηκε τα πρώτα γκολ του Σέρβου στη Super League. Είχε σκοράρει τα δύο τέρματα της ΑΕΛ στον εκτός έδρας 2-0 στη Λαμία. "Ο Μίλος πριν αναλάβω τη Λάρισα ήταν ήδη 17 μήνες στην ομάδα. Δεν είχε πετύχει γκολ. Έπαιζε αριστερό εξτρέμ. Εγώ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων συνειδητοποίησα ότι έχει τα προσόντα, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μπαίνει στην περιοχή. Τον είδα! Ήταν διεισδυτικός και έπρεπε να κρατά λίγο περισσότερο την μπάλα. Γι' αυτό και του άλλαξα θέση, για να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να σουτάρει με το ανάποδο πόδι (δηλαδή από δεξιά να εκτελεί με το αριστερό). Μέχρι σε εκείνο το σημείο έπαιζε αριστερά. Από εκεί και πέρα δεν έφυγε ποτέ από δεξιά. Και άλλοι προπονητές που ήρθαν μετά από εμένα τον καθιέρωσαν σε αυτήν τη θέση", ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην προπονητή της ΑΕΛ.

Ποια προσόντα είδε στον Ντέλετιτς; "Είναι γρήγορος και με την μπάλα και χωρίς αυτή. Έχει καλή ντρίπλα με γρήγορο κόψιμο της μπάλας και ταχύτατη αλλαγή κατεύθυνσης. Έχει καλό αριστερό σουτ. Το δεξί του το έχει βελτιώσει κάπως σήμερα. Υστερεί στις κεφαλιές. Θέλει πολλή δουλειά με το κεφάλι. Όχι ότι δεν μονομαχεί για να πηδήσει να πιάσει κεφαλιά, αλλά δεν είναι εύστοχος στο να πετύχει γκολ ή να λειτουργήσει ανασταλτικά", υποστήριξε.

Ο Ηλίας Φυντάνης έχει την καλύτερη άποψη για τον χαρακτήρα του παίκτη. "Εμένα δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα", επισήμανε και αποκάλυψε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του ποδοσφαιριστή που αναμφισβήτητα "φτιάχνει" κάθε προπονητή: "Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι όταν τελείωνε η προπόνηση μου ζητούσε την άδεια να κάνει επιπλέον μόνος του. Έκανε παραπάνω προπόνηση ειδικά στα σουτ. Έπαιρνε την μπάλα δεξιά, έκανε σλάλομ και εκτελούσε. Αυτό που κάνει στους αγώνες δηλαδή. Βλέπω ότι αυτό του βγήκε και στα παιχνίδια".

"Είδαμε τι έγινε με Μασούρα"

Μπορεί να πιάσει ο Ντέλετιτς στην ΑΕΚ; "Είναι ένας παίκτης που έχει τα προσόντα. Η ΑΕΚ όμως είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να δουλέψει περισσότερο, για να διεκδικήσει τη θέση στην ομάδα. Είναι βαριά η φανέλα. Όχι ότι δεν μπορεί. Μπορεί να το κάνει. Απλά η Ένωση στην καριέρα του ανθρώπου είναι ένα μεγάλο άλμα. Έχει τα προσόντα για να δουλέψει και να φτάσει ψηλά. Το λέω αυτό, γιατί και άλλοι παίκτες πήγαν σε μεγάλες ομάδες και δεν τους είδαμε. Και ο Μασούρας που είναι ταλέντο, τέσσερα χρόνια μικρότερος, είδαμε ότι πήγε στον Ολυμπιακό και τον έδωσε δανεικό. Νομίζω ότι αν δουλέψει στην προετοιμασία θα μπει στις λύσεις της ομάδας και θα βοηθήσει", υπογραμμίζει.

Για τον Ντέλετιτς φέρεται να έχει ενδιαφερθεί και ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να βρει θέση στην ομάδα του Πειραιά; "Εγώ είμαι άνθρωπος που λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Στην ΑΕΚ μπορεί να μπει ευκολότερα γιατί έχει πρόβλημα στις πτέρυγες. Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή δεν έχει πρόβλημα. Έχει έναν Ποντένσε που πάει αριστερά-δεξιά και για μένα είναι ένας παίκτης που αυτήν τη στιγμή είναι ο καλύτερος γουίνγκερ στην Ελλάδα. Θα είναι πολύ δύσκολα να παίξει. Θα υπάρξει διπλάσιος συναγωνισμός για να καθιερωθεί. Το βλέπω λίγο δύσκολο", κατέληξε ο Ηλίας Φυντάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έριξε τη "ρουκέτα" ο Κούγιας: "Δανεικός στη Λαμία ο Ντέλετιτς" - Ατάκες-φωτιά για ΑΕΚ, Μελισσανίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags