Facebook Pixel Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για τα δημοσιεύματα περί Κάριους
| 2019-03-14 22:30:00

Απίθανο σενάριο για γκαφατζή στον Ολυμπιακό - Χαλάει του... κλεισμένου και δίνουν τρελά λεφτά;

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο σενάριο για γκαφατζή στον Ολυμπιακό - Χαλάει του... κλεισμένου και δίνουν τρελά λεφτά;

Το διαβάσαμε κι αυτό σήμερα. Δεν παίζει με τίποτα!

Εκανε λίγο θόρυβο το πρωινό δημοσίευμα από Τουρκία μεριά σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον διεθνή Γερμανό τερματοφύλακα, Λόρις Κάριους. Αρκετά μπερδεμένες ως προς το στάτους του 29χρονου κίπερ οι αναφορές των ελληνικών media, το sportdog θα καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει με τον Κάριους και ποια είναι η πραγματική διάσταση του φημολογούμενου ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων».

Κατ’ αρχάς, ο δανεισμός του Κάριους στην Μπεσίκτας είναι διετής, όχι μονοετής, έναντι «ενοικίου» 2,5 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται μάλιστα πέναλτι σε περίπτωση που οι «μαύροι αετοί» τερματίσουν μονομερώς και νωρίτερα του συμφωνηθέντος τον δανεισμό του Γερμανού. Ελα όμως που οι γκάφες του, μετά την περυσινή, μνημειώδη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που ουσιαστικά του στοίχισε τη θέση του στο ρόστερ της Λίβερπουλ, συνεχίζονται.

Και γι’ αυτό, λόγω των επαναλαμβανόμενων λαθών του, οι άνθρωποι της Μπεσίκτας φέρονται να έχουν αποφασίσει να τον… καρατομήσουν. Εδώ όμως θέλει τρόπο, αφού είπαμε, θα πληρώσουν πρόστιμο στη Λίβερπουλ, αν και εφόσον λήξουν τον δανεισμό του. Τα οικονομικά στην Μπεσίκτας δεν βγαίνουν, αφού είναι εκτός κούρσας πρωταθλήματος και στο -5 από τη Γαλατασαράι, συνεπώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα πιθανή η προοπτική συμμετοχής στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ (2 τα εισίτηρια από το τουρκικό πρωτάθλημα).

Συνεπώς, επιβεβλημένη σύμφωνα με τα τουρκικά media η περιστολή εξόδων, αυτονόητη υπό το συγκεκριμένο πρίσμα η περιστολή των… περιττών, όπως θεωρείται ο Κάριους. Και έτσι, εδώ και τέσσερις μήνες δεν καταβάλλεται ούτε ευρώ στον Γερμανό, ο οποίος προ ημερών κοινοποίησε προσφυγή του στη ΦΙΦΑ ζητώντας την καταβολή των χρημάτων του.

Προφανώς, μετά από αυτήν την εξέλιξη μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι, αφού δεν γίνεται να παραμείνει. Το έξτρα πρόβλημα – και αυτό το ανακάλυψαν τα τουρκικά media μόλις τις τελευταίες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της προσφυγής – είναι πως  στη συμφωνία δανεισμού έχει προβλεφθεί υποχρεωτική ρήτρα αγοράς του Κάριους από την Μπεσίκτας ύψους 8 εκατ. ευρώ!

Και επειδή ακριβώς είναι υποχρεωτική, οι «μαύροι αετοί» ουσιαστικά… προσπαθούν  να «χαλάσουν» και τις σχέσεις τους με τον παίκτη, προκειμένου να μπορέσουν μετά να διαπραγματευτούν την ακύρωση της συμφωνίας, υπό άλλες συνθήκες, και με τη Λίβερπουλ. Κάτι που προφανώς, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γίνει.

Ο Κάριους από την πλευρά του δεσμεύεται με συμβόλαιο στους «κόκκινους» ως το 2023, εισπράττοντας ετησίως 1,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη λοιπόν και αν βρεθεί λύση στο θέμα της Μπεσίκτας, ακόμη και αν η Λίβερπουλ βάλει πλάτη καλύπτοντας μέρος τους συμβολαίου του Γερμανού και χωρίς να ζητήσει ούτε ευρώ ως loan fee (παρότι το deal με την Μπεσίκτας είναι ενδεικτικό, αφού δεν καλύπτει ούτε ευρώ από το συμβόλαιο του Κάριους, ενώ εισέπραξε και ένα ποσό που ισοδυναμεί ουσιαστικά – για παράδειγμα – με το buy-out του Ζοσέ Σα από την Πόρτο…), πάλι, τα νούμερα ξεφεύγουν για τον Ολυμπιακό.

Προσθέστε και τις αναφορές των τελευταίων ημερών στη Γερμανία που θέλουν την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να ενδιαφέρεται (δύσκολο λέμε εμείς, ειδικά στη συγκεκριμένη ομάδα…) και το γλυκό δένει. Ο Κάριους μπορεί να έχει… χτίσει όνομα γκαφατζή τα τελευταία χρόνια, αλλά ομάδα που να καλύπτει και τον ίδιο και τη Λίβερπουλ,  βρίσκει.

Συμπερασματικά, παρότι το θέμα της αγοράς του Ζοσέ Σα από τον Ολυμπιακό… τραβάει αρκετά (και ίσως και επικίνδυνα), δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα οτιδήποτε που να δικαιολογεί πως μπορεί να υφίσταται ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον Κάριους. Ακόμη και αν αυτοί, βγουν στην αγορά για βασικό τερματοφύλακα (σε περίπτωση που στραβώσει η προσπάθεια του Σα), ούτε οικονομικά είναι εφικτή η περίπτωση του Γερμανού, αλλά πιθανότατα να μην αξίζει – πλέον – και αγωνιστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε και έρχεται στο Λιμάνι - Ο 22χρονος εξτρέμ που τρελαίνει κόσμο σε κάθε αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags