Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Φιορίν Ντουρμισάι: Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε η Εθνική Αλβανίας για την απόφαση του παίκτη
| 2019-03-16 11:14:00

ΣΟΚ για Ντουρμισάι: "Λάθος απόφαση να παίξει με Ελλάδα" - Απίθανη-ατάκα για Νίνη-Κονέ

Sportdog Team
ΣΟΚ για Ντουρμισάι: "Λάθος απόφαση να παίξει με Ελλάδα" - Απίθανη-ατάκα για Νίνη-Κονέ

Ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Εθνικής Ελλάδας: Η απόφαση του Φιορίν Ντουρμισάι να αγωνιστεί με την Γαλανόλευκη φαίνεται πως προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της Εθνικής Αλβανίας, με τον πρόεδρο της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντ Ντούκα, να μιλάει με πολύ σκληρά λόγια.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως θεωρεί λάθος την απόφαση αυτήν που πήρε, διότι όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως δεν θα έχει καμία προοπτική σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Νίνη και Κονέ, λέγοντας πως θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη εξέλιξη, ενώ τέλος δήλωσε πως η Εθνικής Ελλάδας γίνεται σταδιακά σαν την Εθνική Ελβετίας, μια ομάδα δηλαδή διαφορετικές εθνικότητες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είναι μόνο ο Ντουρμισάι, αλλα και ο Βρουσάι, ο οποίος κατάγεται από το Μπεράτ και αγωνίζεται στην Ολλανδία. Έχει επιλέξει επίσης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Έχει αγωνιστεί εκεί στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Ο Ντουρμισάι αν και αγωνίζονταν στις εθνικές ομάδας της Αλβανίας, δέχθηκε κλήση από τον Πανούτσι (σ.σ.: ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας), αλλά προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα».

Η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ντουρμισάι, αλλά έχω καθήκον να του πω σαν να ήταν παιδί μου πως δεν έκανε την σωστή επιλογή αποφασίζοντας να παίξει για την Ελλάδα, όχι επειδή θα αγωνιστεί στην εκεί, αλλά επειδή δε θεωρώ πως πως θα έχει περισσότερες προοπτικές σε ατομικό, οικογενειακό και αθλητικό επίπεδο.

Πήρε λάθος απόφαση και πιστεύω πως όσο περνά ο χρόνος θα καταλάβει πως έκανε λάθος. Παίζει τώρα στην Ελλάδα, αλλά αύριο μπορεί να αγωνίζεται στην Ολλανδία. Τότε δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Γιατί να παίζει εκεί; Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία, ανεξάρτητα εάν ζει στην Ευρώπη όπου αγωνίζεται, όπως όλοι οι άλλοι Αλβανοί ποδοσφαιριστές.

Είναι πολίτες αυτών των χωρών αλλά νιώθουν ωραία που εκπροσωπούν την Αλβανία. Επίσης θεωρώ πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες με την Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα είναι χαρούμενη με την ενεργοποίηση μη Ελλήνων παικτών. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία.

Ο Νίνης ήταν σπουδαίος παίκτες και ταλέντο στην ηλικία του, αλλά ποτέ δεν έπαιξε. Ένας άλλος πολύ καλός, ο Γκιέργκι Κονέ (σ.σ.: εννοεί τον Παναγιώτη Κονέ) έπαιξε σε λίγα ματς. Θα μπορούσαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έχουν μεγαλύτερες προοπτικές εδώ αλλά στο τέλος η απόφαση είναι δική του.

Ακόμη και η Ελλάδα γίνεται σαν την Ελβετία, σχηματίζοντας μια ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες. Η επιλογή στο τέλος είναι δική τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags