Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέλυσε το ντέρμπι στο sportdog.gr!
| 2019-03-17 10:10:00

"Θα τα μπλέξει ο Δώνης - Δεν είναι σπόντα για Μακέντα - Τέσσερα με κόντρες ο Ολυμπιακός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θα τα μπλέξει ο Δώνης - Δεν είναι σπόντα για Μακέντα - Τέσσερα με κόντρες ο Ολυμπιακός"

Ατάκες-φωτιά από τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο sportdog.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέλυσε το ντέρμπι στο sportdog.gr!

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να δώσει χαρά στον κόσμο του εξέφρασε ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού σπάει τη σιωπή του μετά την αποχώρησή του από την ομάδα και μιλά στο Sportdog για το ντέρμπι των αιωνίων.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας στάθηκε πάρα πολύ στον παράγοντα τύχη. «Πρέπει να την κυνηγάς», τονίζει και υποστηρίζει, ότι ο Ολυμπιακός έχει κενά. Οπότε δεν πρέπει να αποτελεί φόβητρο για τους πράσινους.

Παράλληλα ο Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές και την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου, εκτός από αυτά που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, είναι η έλλειψη ποδοσφαιρικού γηπέδου, γεγονός που είναι οξύμωρο για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα "απολύσει" τον Μαρτίνς ο Δώνης; Σχέδιο για να διαλύσει τα χαφ του Ολυμπιακού - Βασικός ο...

Πώς βλέπετε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

«Έχω παίξει πάρα πολλά τέτοια ντέρμπι. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν παίζει ρόλο ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είναι παιχνίδια ξεχωριστά, στα οποία παίζει ρόλο το πώς θα μπεις μέσα στο γήπεδο. Ξέρεις όμως ότι κερδίζοντας ένα τέτοιο παιχνίδι ανεβαίνει και η ψυχολογία σου. Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ότι η εμπειρία παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο. Φαίνεται ότι ο Γιώργος Δώνης θα μπλέξει το ταλέντο με την εμπειρία. Δεν το φοβάμαι το ματς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Θα είναι καλό για τον κόσμο του που το χρειάζεται. Το έδειξε και την περασμένη Κυριακή ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να κερδίσει.

Ο Ολυμπιακός πώς σας φαίνετε φέτος;

«Ο Ολυμπιακός έχει τα προβλήματά του, τα κενά του, έχει πράγματα που του λείπουν. Διαθέτει βέβαια κάποιους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι όμως και αυτά δεν παίζουν μπάλα. Αυτός που το θέλει περισσότερο θα το πάρει».

Δεν θα ήταν καλύτερο για αυτά τα παιδιά του Παναθηναϊκού να έπαιζαν στη Λεωφόρο αντί του ΟΑΚΑ;

«Ναι εντάξει η Λεωφόρος είναι άλλο γήπεδο, ατμοσφαιρικό που βοηθά την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σαφώς θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι στη Λεωφόρο. Παρ' όλα αυτά πρέπει να δούμε το ματς το ΟΑΚΑ. Νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να το κερδίσει περισσότερο».

Θέλει να κερδίσει, αλλά δεν μπορεί τις ευκαιρίες να τις κάνει γκολ...

«Κάποια στιγμή θα τελειώσει η γκίνια που έχει ο Παναθηναϊκός. Γιατί στο ποδόσφαιρο σου χρειάζεται και τύχη. Νομίζω θα έχει την τύχη αυτή ο Παναθηναϊκός. Την τύχη όμως την κυνηγάμε και δεν την περιμένουμε να έρθει στα πόδια μας».

Αυτό είναι... σπόντα για τον Μακέντα;

«Ο Μακέντα προσπαθεί. Το θέμα είναι να έχει λίγο τύχη. Για παράδειγμα στο 4-1 του Ολυμπιακού επί του Άρη τα τρία γκολ μπήκαν από κόντρες. Αυτό δείχνει πολλά, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται η τύχη, αλλά πρέπει να την κυνηγάς με την προσπάθεια που κάνεις».

Ποια είναι η άποψη σας για τους ξένους διαιτητές; Είδαμε για παράδειγμα, ότι ο Ατρόμητος που φώναζε, στο πρώτο του ματς με ξένους κόντρα στον ΠΑΟΚ έφυγε με παράπονα...

«Βλέπετε όμως, ότι με τους ξένους δεν υπάρχει προκατάληψη. Υπάρχουν και καλοί Έλληνες διαιτητές, αλλά δυστυχώς υπάρχει προκατάληψη. Λάθη γίνονται. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να σφυρίξουν ντέρμπι».

Αποχωρήσατε από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να επικεντρωθείτε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τον Δήμο Αμαρουσίου, έτσι δεν είναι;

«Είναι μία συνέχεια για το Μαρούσι, το οποίο χρειάζεται μία καινούρια αρχή με τον κ. Αμπατζόγλου, για να τελειώσει αυτά, τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Είναι μία συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του κ. Πατούλη. Με την έλευση της νέας τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν και θα καταστήσουν το Μαρούσι πιο ανθρώπινη πόλη».

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα του Αμαρουσίου αυτήν τη στιγμή;

«Πρέπει να φωτιστούν οι γειτονιές. Πρέπει να γίνουν κάποια πάρκα και κάποιες περιοχές πρέπει να βελτιωθούν με χώρους για τα παιδιά, όπως παιδικές χαρές. Επίσης να προετοιμαστούν ζωοφιλικοί χώροι για τα σκυλιά. Πρέπει να διαμορφωθούν χώροι που θα μαζεύονται εκεί τα τετράποδα με τους ιδιοκτήτες τους και να λειτουργούν ως μέσα αναψυχής».

Η έλλειψη ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο γνωρίζουν άπαντες όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στην πόλη. Θα δούνε οι πολίτες αυτό το έργο να υλοποιείται;

«Το Μαρούσι πρέπει να εκμεταλλευτεί τους αθλητικούς χώρους που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ. Αλλά πρέπει να κάνει και δικό του γήπεδο. Είναι το μοναδικό προάστιο στα Βόρεια που δεν έχει γήπεδο. Με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να γίνει. Πρέπει να δημιουργήσουμε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ώστε να αξιοποιήσουμε τις Ακαδημίες. Το Μαρούσι από ανέκαθεν είχε την καλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου στα Βόρεια Προάστια. Δυστυχώς τώρα με την έλλειψη γηπέδου η ομάδα έχει πρόβλημα. Το Μαρούσι ανέβηκε και έφτασε στην αποθέωση με την ομάδα μπάσκετ, γιατί είχε γήπεδα. Είχε το κλειστό “Σπύρος Λούης” στο κέντρο και πιο μετά, το κλειστό του Αγίου Θωμά».

Τόσα χρόνια γιατί δεν μπορούσε να φτιαχτεί γήπεδο; Μην ξεχνάμε, ότι χτίστηκε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο το 1998 και γκρεμίστηκε το 2003 για να φτιαχτεί πάρκινγκ ώστε να εξυπηρετηθεί το ΟΑΚΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004...

«Είναι μία ευκαιρία για να το φτιάξουμε την επόμενη τετραετία. Πρέπει το Μαρούσι να το κάνει για να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό του που δεν συμμετέχει στην άθληση. Τις προάλλες επισκέφτηκα τον ΓΣ Αμαρουσίου και παρατήρησα ότι τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο δεν είναι κάτοικοι τη πόλης. Αυτό κάτι λέει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags