Facebook Pixel Άναψε φωτιές στην UEFA η Σιόν...
| 2011-09-14 18:31:00

Άναψε φωτιές στην UEFA η Σιόν...

Άναψε φωτιές στην UEFA η Σιόν...

Ο "μπαμπούλας" της UEFA, που έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή του στη χώρα μας, έχει... κρυφτεί στην ντουλάπα μετά την προσφυγή και δικαίωση της Σιόν από τα πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας...

Η Σιόν έχει ήδη βάλει... φωτιές στην UEFA και είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμη περισσότερο! Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που έχει έδρα στην Ελβετία και υπάγεται στο Ποινικό Δίκαιο της χώρας, φαίνεται ότι βρήκε τον μάστορά της στο πρόσωπο του Κριστιάν Κονσταντάν. Ποιός είναι ο κύριος; Ο πρόεδρος της Σιόν, ο οποίος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, χωρίς να φοβάται το... αόρατο χέρι της UEFA, προκειμένου να δικαιωθεί.

Άλλο Ελλάδα άλλο Ελβετία...
Στην χώρα μας δύο ομάδες επιχείρησαν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, με τον Ηρακλή να μην αποσύρει την προσφυγή του και τον ΟΦΗ να μην... χρειάζεται να το κάνει. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των προθέσεων των δύο ομάδων άρχισαν οι συζητήσεις περί αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, περί κανονισμών της UEFA και απειλών για υποβιβασμό. Στην περίπτωση των Κρητικών δεν χρειάστηκε να γίνουν και πολλά, καθώς πέτυχαν τον σκοπό τους, ενώ στην περίπτωση του Γηραιού η απόφαση είναι υποβιβασμός...

Αυτό που συμβαίνει, όμως, εδώ φαίνεται ότι δεν συμβαίνει και αλλού. Στη Σιόν είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών για το περασμένο καλοκαίρι, όμως η ελβετική ομάδα έκανε κανονικά τις κινήσεις της, η FIFA της ενέκρινε, εκδίδοντας κανονικά τα δελτία των ποδοσφαιριστών και οι νέοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν κανονικά στις αναμετρήσεις με την Σέλτικ για τα προκριματικά του Europa League. Οι Σκοτσέζοι έψαξαν το θέμα, έκαναν την ένστασή τους και τελικά δικαιώθηκαν, παίρνοντας τα δύο παιχνίδια στα χαρτιά, παρότι αγωνιστικά οι Ελβετοί είχαν πάρει την πρόκριση.

Δικαίωση στα πολιτικά δικαστήρια
Η Σιόν αποφάσισε να μην αφήσει έτσι την υπόθεση, κατέθεσε έφεση στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, όμως πήγε ένα βήμα παραπάνω καταθέτοντας προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια! Η UEFA αντέδρασε, απείλησε την ομάδα και την ομοσπονδία της χώρας με αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις, όμως η ελβετική ομοσπονδία δεν έσπευσε να ξεκινήσει με τη σειρά της τις απειλές, αφήνοντας κανονικά την υπόθεση να εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Αποτέλεσμα ήταν την ημέρα που συνεδρίαζε η επιτροπή εφέσεων της UEFA, να εκδοθεί η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου, που δικαίωνε τη Σιόν! Το δικόγραφο έφτασε στα κεντρικά γραφεία της UEFA στην Γενεύη, διαβιβάστηκε στην επιτροπή, η οποία όμως αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ελβετική ομάδα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν υπάρχουν πουθενά απειλές κατά την ομοσπονδίας και των υπόλοιπων ομάδων της χώρας που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μοναδικό που αναφέρεται είναι ότι θα υπάρξει νέα ανακοίνωση που αφορά την προσφυγή της Σιόν στα πολιτικά δικαστήρια «στο μέλλον»... Επίσης, τονίζεται ότι η Σιόν έχει το δικαίωμα να προσφύγει και στο CAS.

Ετοιμάζει μήνυση στον Πλατινί!
«Η UEFA θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ελβετικού Δικαστηρίου. Θα υποστεί τις συνέπειες από την στιγμή που δεν το έκανε. Η UEFA πιστεύει ότι είναι πάνω από τον νόμο με την απόφασή της από τη στιγμή που έλαβε το δικόγραφο. Από την στιγμή που αποφάσισε να μην το λάβει υπόψη, χάνει τη θέση ισχύος της», τόνισε ο δικηγόρος της Σιόν, Ζαν Ριφινέν.

«Ο Δικαστής διέταξε την UEFA να κάνει ένα από τα παρακάτω δύο. Είτε να συνεχίσει την διοργάνωση δημιουργώντας έναν όμιλο με πέντε ομάδες είτε να μας δώσει το δικαίωμα να αγωνιστούμε στη θέση της Σέλτικ. Αν δεν κάνει κανένα από αυτά παραβιάζει τον ποινικό κώδικα και μπορούμε να κινηθούμε εναντίον της. Αυτό σημαίνει ότι αν καταθέσουμε μήνυση και ο Πλατινί πατήσει το πόδι του στην Ελβετία, η αστυνομία θα τον περιμένει. Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι αν η Σιόν θα παίξει στο Europa League ή όχι, αλλά το αν η UEFA θα συμμορφωθεί με την Ελβετική Νομοθεσία ή όχι.

Παραβιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου οι υπεύθυνοι της UEFA έχουν χειροτερέψει τη θέση τους. Για αυτούς τους κυρίους οι μπελάδες ξεκινούν από τώρα. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ένας οργανισμός που έχει έδρα στην Ελβετία και υπάγεται στο Δίκαιο της χώρας δεν υπακούει στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Αρχικά, η Σιόν θα ζητήσει 5 εκατ. ελβετικά φράγκα για τα διαφυγόντα κέρδη από τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Στη συνέχεια, θα ζητήσουμε και άλλα δεκάδες εκατ. για την ζημία στην εικόνα της ομάδας», ήταν οι δηλώσεις του Κριστιάν Κονσταντάν, προέδρου της ομάδας, που προμηνύει το τι θα ακολουθήσει.

Στο εδώλιο η... UEFA!
Η Σιόν εν τω μεταξύ συνεχίζει να ελπίζει για την συμμετοχή της στο Europa League, παρότι δε θα ταξιδέψει στην Μαδρίτη για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του ομίλου με την Ατλέτικο, με την Σέλτικ να παίζει εναντίον των Ισπανών. Η ελβετική ομάδα θα παραστεί στη δικαστική αίθουσα μαζί με την UEFA, η οποία κλήθηκε κανονικά, από το πολιτικό δικαστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου, με την 2η αγωνιστική του ομίλου να διεξάγεται στις 29 του ίδιου μήνα...

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκφοβισμοί δεν πιάνουν πάντα τόπο, ενώ η τελική εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags