Facebook Pixel "Αγγελάρας είναι αυτός - Εκεί ξελαρυγγιάζεσαι - Τα έκαναν πάνω τους - Άλλη ομάδα χωρίς τον..."
| 2019-03-27 11:35:00

"Αγγελάρας είναι αυτός - Εκεί ξελαρυγγιάζεσαι - Τα έκαναν πάνω τους - Άλλη ομάδα χωρίς τον..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αγγελάρας είναι αυτός - Εκεί ξελαρυγγιάζεσαι - Τα έκαναν πάνω τους - Άλλη ομάδα χωρίς τον..."

"Μαθητής" του Αναστασιάδη στο sportdog. Τρομερές ατάκες!

Η Ελλάδα έμεινε στη Βοσνία πίσω στο σκορ νωρίς και τέτοια ανατροπή δεν την περίμενε κανείς. Η Εθνική μας επέστρεψε από το 2-0 και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, ένα αποτέλεσμα που δεδομένα φέρει την υπογραφή του προπονητή της. "Αγγελάρας είναι αυτός. Έχει χάρισμα", λέει ο Αντώνης Νατσούρας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Αναστασιάδη στον Ηρακλή για δύο χρόνια (2001-2002).

Ο παλαίμαχος μέσος με το γεμάτο βιογραφικό (Φίλιππας Μελίκι, Βέροια, Ηρακλής, Ιωνικός, Τορίνο, Κιέβο, Κρεμονέζε, Καλλιθέα, ΟΦΗ, Πανθρακικός, Γλυφάδα, Δόξα Δράμας) μίλησε στο sportdog και ανέλυσε την εμφάνιση της Εθνικής στη Ζένιτσα.

"Ξεκίνησε νωθρά, δεν ήταν καλή η Εθνική στο πρώτο 20λεπτο. Ο σχηματισμός 3-5-2 δεν τους βγήκε. Είχε θέματα στις αλληλοκαλύψεις, στην αμυντική ζώνη. Η πίεση προήλθε από αυτό. Με τις λάθος μετατοπίσεις οι Βόσνιοι φαίνονταν ότι είχαν το πάνω χέρι. Δεν είχαν ηρεμία οι παίκτες μας, είχαν πανικό. Μετά όταν άλλαξε ο σχηματισμός άρχισε η ομάδα να παίρνει αυτοπεποίθηση και να έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Πατούσε καλύτερα. Τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν γελοία, πολύ φθηνά", ήταν η πρώτη εικόνα που πήρε από την Ελλάδα ο παλιός άσος.

"Εκεί ξελαρυγγιάζεσαι"

Σταθήκαμε στα γκολ που δέχτηκε η Εθνική, τα οποία προήλθαν από αμυντική αρρυθμία, αλλά και και έλλειψη συγκέντρωσης του τερματοφύλακα. "Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Βλαχοδήμος. Έχει μεγάλη ευθύνη στο φάουλ του Πιάνιτς, παρότι κάνει νόημα για τρεις παίκτες στο τείχος στον Ζέκα, ο οποίος και τον δικαιολόγησε σε δηλώσεις του. Δεν ξεκινάς φάση αν δεν έχεις στήσει όπως πρέπει το τείχος σου. Εκεί ξελαρυγγιάζεσαι, φωνάζεις στους συμπαίκτες σου να σχηματίσουν το ποδοσφαιρικό... χαράκωμα. Από εκεί και μετά παρατήρησα ότι δεν έκανε καλά διωξίματα, είχε λάθος αντιδράσεις σε γεμίσματα. Ευτυχώς όμως η κακή του ψυχολογία δεν οδήγησε στο να δεχτεί τρίτο τέρμα", αναφέρει ο Αντώνης Νατσούρας για την παρουσία του γκολκίπερ της Μπενφίκα.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής όμως είχε την αίσθηση ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω. "Πίστευα ότι θα το γυρίσει. Γιατί, επειδή είμαι προφήτης; Όχι! Απλά ήξερα τον Άγγελο. Ξέρω ότι θα έμπαινε στα αποδυτήρια και θα τους ντόπαρε. Ο Άγγελος έχει ένα χάρισμα που λήγει το διαθέτουν. Θεωρώ, ότι είναι κορυφή στο θέμα ψυχολογίας και κορυφή στο διάβασμα του παιχνιδιού την ώρα που γίνεται. Έχει οξυδέρκεια μεγάλη και προσπαθεί να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις όπως και τις έκανε. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλη ομάδα".

"Τα είχαν κάνει πάνω τους"

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βόσνιοι έδωσαν αδικαιολογήτως πολύ χώρο στην Ελλάδα. Ο 39χρονος παλιός ποδοσφαιριστής το αποδίδει αυτό στην ψυχολογία. "Ο Προσινέτσκι ακόμα και στο 2-1 έκανε νόημα να μείνουν πίσω και να περιμένουν την Ελλάδα. Τον έδειξε η κάμερα. Αυτοί όχι απλά μας φοβούνταν, τα είχαν κάνει επάνω τους. Μετά το 2-1 έλεγα ότι θα κερδίσουμε. Αν το έβαζε σε εκείνη τη φάση στα τελευταία λεπτά ο Κουλούρης θα γινόταν το 2-3. Εκεί ήταν το ματς", υποστηρίζει.

Πώς αναλύει τις κινήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού στο δεύτερο μέρος; "Με Μασούρα είχε άλλο πλάνο. Ο Άγγελος ήθελε να παίξει σφιχτά, να κοιτάξει να μη φάει άλλο γκολ και μετά να κυνηγήσει την ανατροπή. Του βγήκε και το γύρισε. Ο Άγγελος δεν φοβάται, αλλά είναι περισσότερο λογικός. Πλέον είναι εμπειρότερος και όταν δεν του βγαίνει κάτι αλλάζει το αρχικό του πλάνο", τονίζει.

Η Ελλάδα πέτυχε μία φοβερή ανατροπή, χωρίς όμως τον ενθουσιασμό που συνοδεύει το παιχνίδι μιας ομάδας που παίζει με ένταση και πάθος για να γυρίσει ένα παιχνίδι. Παρατηρήθηκε δηλαδή μία ηρεμία συνοδευόμενη με οικονομία κινήσεων. "Είναι μία καινούρια ομάδα. Δεν έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες, ώστε να βοηθήσουν τα νεότερα παιδιά. Αν δεν υπήρχε ο Σωκράτης θα ήμασταν άλλη ομάδα. Δεν μιλάω για άμυνα αλλά για πολύ βαθύτερα κομμάτια, στα αποδυτήρια, στην αυτοπεποίθηση, σε πολλά άλλα πράγματα, όπως σε θέματα ψυχολογίας. Άλλο θα ένιωθε ένας παίκτης με τον Σωκράτη πίσω του και άλλο χωρίς αυτόν", επισημαίνει ο παλιός παίκτης του Άγγελου Αναστασιάδη.

"Θα το βρουν με Άγγελο"

Πώς είδε τη νέα φουρνιά στη Ζένιτσα; "Είναι παιδιά που θέλουν στήριξη. Έχουν ταλέντο και μέλλον, αλλά δεν μπορούν μόνοι τους. Το σπίτι θέλει θεμέλια. Πρέπει να πατήσουν γερά για να κάνουν την εκτίναξη. Αυτό θέλει χρόνο. Ο Άγγελος το ξέρει αυτό, γι' αυτό και ψάχνεται. Θεωρώ όμως ότι θα το βρούνε! Υπό άλλες συνθήκες θα κερδίζαμε με πολύ μεγάλο σκορ αυτήν τη Βοσνία. Δεν είναι η Βοσνία που ήταν παλιά", υπογραμμίζει για τους φέρελπεις ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη.

Πού αποδίδει αυτό την καθίζηση της Βοσνίας; "Ήρθε κορεσμός. Τζέκο, Πιάνιτς, ναι μεν είναι μεγάλοι παίκτες, αλλά δεν έχουν τη σπίθα που είχαν. Έχουν φύγει και αρκετοί παίκτες πίσω, όπως ο Βράνιες λόγω του σκανδάλου. Έχουν κενά. Τους βλέπεις να ωριμάζουν διαφορετικά. Ξεσταχυάζουν που λέμε στο χωριό", απαντά και καταλήγει δίνοντας την εκτίμησή του για το μέλλον της Εθνικής στα προκριματικά: "Εμείς είμαστε σε άλλη φάση, είμαστε πάνω στην άνθηση. Έχουμε πολλές ελπίδες για δεύτερη θέση. Να είναι υγιείς τα παιδιά, να μην έχουν τραυματισμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε Euro".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags