Facebook Pixel ΑΕΚ - Παρτιζάν: Συγκινεί η επιστολή των Σέρβων - Ψάχνουν ημερομηνία για το φιλικό
| 2019-03-27 15:56:00

Συγκινεί η επιστολή της Παρτιζάν για ΑΕΚ – Στο ακουστικό ο Λυσάνδρου για το μεγάλο φιλικό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκινεί η επιστολή της Παρτιζάν για ΑΕΚ – Στο ακουστικό ο Λυσάνδρου για το μεγάλο φιλικό

Ψάχνουν ημερομηνία οι δύο ομάδες.

Μεγάλος θόρυβος έχει προκύψει από την Τρίτη (26 Μαρτίου 2019) με την είδηση που διέρρευσε, ότι η Παρτιζάν μέσω του Σέρβου πρέσβη στην Αθήνα μετέφερε στην ΑΕΚ το αίτημα να παιχτεί φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων προς τιμήν του αγώνα που είχε γραφτει ιστορία, στις 7 Απριλίου 1999. Τότε η Ένωση είχε αψηφήσει τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς και ταξίδεψε στο εμπόλεμο Βελιγράδι για να στείλει παγκοσμίως ένα μήνυμα ειρήνης.

Ο Σέρβος πρέσβης παρέδωσε στην ΑΕΚ εκτός από το αίτημα και επιστολή του προέδρου της Παρτιζάν, Μίλοραντ Βούτσελιτς ο οποίος συγκινεί στη διατύπωσή του. «Η υποστήριξη της ΑΕΚ προς την ομάδα της Παρτιζάν, αλλά και προς τον σερβικό λαό γενικότερα, που τότε βίωνε τις δυσκολότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του, θα μείνει καταγεγραμμένη στην ιστορία της Παρτιζάν αλλά και της χώρας μας, μία κίνηση άξια θαυμασμού η οποία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις αδερφικές σχέσεις των δυο λαών μας. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, θα θέλαμε να παίξουμε και πάλι έναν φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι φιλοξενώντας την αδερφή ΠΑΕ ΑΕΚ και ενθυμούμενη την 7η Απριλίου 1999», ανέφερε η επιστολή.

Το αίτημα της Παρτιζάν έχει προκαλέσει συζητήσεις στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ, λόγω της συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της Παρτιζάν, η οποία λόγω της αδελφοποίησής της με αυτούς του ΠΑΟΚ, έχει συμμετάσχει σε επεισόδια εναντίον φίλων της Ένωσης, όπως στον τελικό του Κυπέλλου Χάντμπολ, στη Λαμία, το 2010 και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το 2017, στον Βόλο.

Στην ΑΕΚ όμως βλέπουν με πολύ θετική ματιά την πιθανότητα να γίνει το φιλικό.

Εξάλλου γράφεται άλλη μία λαμπρή σελίδα ιστορίας. Δείχνει, ότι ουδέποτε υπήρξε εχθρός της Παρτιζάν και των οπαδών της, αλλά πάντοτε άγγελος φιλίας, αδελφοσύνης και ειρήνης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει ξεκινήσει επαφές με τον αντιπρόεδρο της Παρτιζάν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ECA. Αμφότεροι αναζητούν ημερομηνία για το φιλικό, που θα βολεύει τον προγραμματισμό των δύο ομάδων.

Γιατί η χρονιά για την ΑΕΚ τελειώνει στον τελικό της 11ης Μαΐου (εφόσον προκριθεί), ενώ για την Παρτιζάν το πρωταθλημα ολοκληρώνεται σε τρεις αγωνιστικές, ακολουθούν όμως οι εφτά αγωνιστικές των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags