Facebook Pixel Ποιος Ολυμπιακός; Αυτή η ομάδα "χτυπάει" Μπεργκ
| 2019-03-28 10:52:00

Ποιος Ολυμπιακός; Αυτή η ομάδα "χτυπάει" Μπεργκ - Έγιναν οι πρώτες επαφές - Γυρίζει Ελλάδα;

του Παναγιώτη Νικολάου
Ποιος Ολυμπιακός; Αυτή η ομάδα "χτυπάει" Μπεργκ - Έγιναν οι πρώτες επαφές - Γυρίζει Ελλάδα;

Tρέχουν οι εξελίξεις με τον Σουηδό. Με ποιον μίλησε; Υπογράφει;

Διαχρονικό το φλερτ. Δεν έχει περάσει μεταγραφική περίοδος εδώ και 1,5 χρόνο που με κάποιον τρόπο να μην έχουν συνδεθεί Μάρκους Μπεργκ και Ολυμπιακός. Αλλοτε χωρίς βάση, άλλοτε βάσιμα. Αλλοτε υπερβολικά, άλλοτε όχι και τόσο.

Εν όψει της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου, η σεναριολογία άρχισε νωρίς, με τους "ερυθρόλευκους" πάντως να προσπαθούν να… γειώσουν το θέμα που επανέφερε χθες στο προσκήνιο η εφημερίδα "Πρωταθλητής", διαψεύδοντας κατηγορηματικά πως ενδιαφέρονται για τον Σουηδό επιθετικό.

Πέραν του ότι οι διαψεύσεις, πάντα, είναι μέρος ενός γενικότερου μεταγραφικού πλάνου και χειρισμού μιας υπόθεσης και δεν είναι πάντα δεσμευτικές (ίσα ίσα), το γεγονός είναι πως στο "δεν υπάρχει θέμα με τον Μπεργκ" υπάρχει… μισή αλήθεια.  Θέμα με τον δεσμευμένο με συμβόλαιο Σουηδό, ναι, δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Με τον ελεύθερο όμως Μπεργκ, υπάρχει.

Το μέλλον του Σουηδού στην Αλ Αϊν πιθανότατα να είναι... μετρημένο. Προσοχή όμως. Δεν είναι, ήδη, τελειωμένο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε επικοινωνία και επαφή προκειμένου να γίνει μια καθοριστική συζήτηση, ενδεχομένως στα μέσα Απριλίου, ξεπερνώντας τα "τυπικά" που προβλέπονται στο συμβόλαιο του Μπεργκ και τις σχετικές ημερομηνίες για αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν χρόνο ακόμη.

Σε αυτήν τη συνάντηση, θα τεθούν επί τάπητος τα πάντα. Το τι θέλει η πλευρά Μπεργκ, το τι θέλει η Αλ Αϊν. Αν προκύψει κοινός τόπος, τότε -κοινή συναινέσει- θα ενεργοποιηθεί ο τρίτος χρόνος του συμβολαίου του 33χρονου φουνταριστού. Αν όχι, τότε, στο τέλος της σεζόν, ο Μπεργκ θα αποχωρήσει από τα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας αλλού το (πιθανότατα) τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του.

Και σε μια τέτοια περίπτωση, η επιστροφή του στα μέρη μας, για χάρη του Ολυμπιακού επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποκλειστεί. Ισα ίσα μάλιστα. Υπομονή λοιπόν μερικές εβδομάδες ακόμη προκειμένου να αποσαφηνιστεί οριστικά το στάτους του Μπεργκ στην Αλ Αϊν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη απόφαση: Διώχνει κορυφαίο παίκτη ο ΠΑΟΚ - Δεν τον θέλει ο Λουτσέσκου; Είναι δυνατόν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags