Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η... κατάρα των κεντρικών αμυντικών και η μεταγραφή 20+ εκατ. που ετοιμάζεται για Βιάνα
| 2019-03-30 20:55:00

Δεν "κόβει" το μάτι τους: "Έγκλημα" 20 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό - Κατάρα από... Μέλμπεργκ

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν "κόβει" το μάτι τους: "Έγκλημα" 20 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό - Κατάρα από... Μέλμπεργκ

Έφτασε μέχρι εθνική Βραζιλίας. Διαβάστε ονόματα και μεταγραφάρες!

Ολυμπιακός: Μάλλον κάτι έχει το συγκεκριμένο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου στο «Καραϊσκάκη» και… καταπίνει στόπερ. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Από τα χρόνια του Ολοφ Μέλμπεργκ αναζητά ο Ολυμπιακός έναν κεντρικό αμυντικό με ηγετικά χαρακτηριστικά που θα προσδώσει ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Δεν είναι πως δεν ήρθαν στόπερ με ανάλογα χαρακτηριστικά ή προοπτικές σχετικής εξέλιξης. Το θέμα είναι πως δεν έβγαλαν αυτά τους τα στοιχεία στον Πειραιά, αλλά αντίθετα, το πέτυχαν φεύγοντας από τον Ολυμπιακό. Τελευταίο το παράδειγμα του Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος από εκεί που θεωρήθηκε το… βύσμα του Πάουλο Μπέντο (επί των ημερών του αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό), όχι μόνο «άνθισε» στην Μπράγκα, αλλά ετοιμάζεται για μεταγραφή +20 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο.

Υπάρχουν και άλλοι όμως. Ο συμπατριώτης του, ο πολυσύνθετος μεσοαμυντικός Εντού Ντρασένα. Επίσης ως μεγάλο ταλέντο και επένδυση είχε έρθει στις αρχές του αιώνα στον Ολυμπιακό, έφυγε κάτι λιγότερο από… πυξ-λαξ, για να επιστρέψει στην πατρίδα του, να κάνει «παπάδες» στην Κρουζέιρο και μέσω αυτής να περάσει ξανά τον Ατλαντικό για χάρη της Φενερμπαχτσέ, φτάνοντας μάλιστα ως και τη σελεσάο (τρεις οι συμμετοχές του).



Πιο πρόσφατο, το παράδειγμα του Ιβάν Μαρκάνο. Μόνιμος στόχος κάθε κριτικής αναφορικά με την αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού επί Ερνέστο Βαλβέρδε, μοιραία δεν… άντεξε και παρότι στο Καζάν, όπου ήταν ο αμέσως επόμενος σταθμός του δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, βρήκε το λιμάνι του στο Πόρτο, εξελισσόμενος σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς των «δράκων» και έτσι πήρε… προαγωγή μετακομίζοντας στη Ρόμα!

Να θυμηθούμε τον Χόρχε Μπερμούδες, ο οποίος ήρθε ως «αφεντικό» της Μπόκα, μόνο και μόνο για να κληθεί να υπηρετήσει ένα σύστημα και μια αγωνιστική λογική που ποτέ δεν είχε συναντήσει στη ζωή του; Ακόμη και τον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος ποτέ δεν ικανοποίησε τα στάνταρ των απαιτητικών οπαδών του Ολυμπιακού και όμως τα τελευταία χρόνια είναι από τους σταθερότερους κεντρικούς αμυντικούς της Πριμέρα με τη φανέλα της Λεγανιές;

Ή ακόμη και το τελευταίο χρονικά παράδειγμα του Μπιορν Ενγκελς, ο οποίος ήταν πρόπερσι μια από τις ακριβότερες μεταγραφές της ιστορίας του Ολυμπιακού, μόνο και μόνο για να εκδιωθεί πέρυσι κακήν κακώς, ως δανεικός στη νεοφώτιστη στο σαμπιονά Ρεμς. Εκεί όμως εξελίχτηκε σε «κολώνα» της ομάδας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία της για τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, οπότε και μοιραία αποκτήθηκε (με λιγότερα μάλιστα χρήματα απ’ όσα ο Ολυμπιακός δαπάνησε για να τον αγοράσει) και θεωρείται θέμα χρόνου να κάνει το ακόμη μεγαλύτερο επόμενο βήμα, μετακομίζοντας σε ομάδα της Πρέμιερσιπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα για Σπανούλη! Εκεί θα παίζει την επόμενη χρονιά, υπογράφει άμεσα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags