Facebook Pixel Νίκος Μαρινάκης - Μάρκους Μπεργκ: Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σουηδό άσο!
| 2019-03-31 10:00:00

Μαρινάκης για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μπεργκ - "Δε φοβόμαστε - Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Είναι τρομερός"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μαρινάκης για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μπεργκ - "Δε φοβόμαστε - Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Είναι τρομερός"!

Ατάκες έξω από τα δόντια, φοβερή συνέντευξη στο sportdog.

Νίκος Μαρινάκης - Μάρκους Μπεργκ: Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σουηδό άσο!

Ο Παναιτωλικός δεν θα φοβηθεί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον Νίκο Μαρινάκη. Ο δεξιός μπακ της ομάδας του Αγρινίου μίλησε στο sportdog για την κυριακάτικη αναμέτρηση και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Εξάλλου, οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν να μείνουν σε τροχιά διεκδίκησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου και όπως ξεκαθαρίζει ο 25χρονος αμυντικός θα κυνηγήσουν το όνειρο μέχρι τέλους.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού ο οποίος έχει ανέβει πολύ φέτος, έχοντας 20 συμμετοχές στη Super League με τρεις ασίστ σε συμπαίκτες του, μίλησε για την εικόνα του πρωταθλήματος και ξεχώρισε τον Ολυμπιακό. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Μάρκους Μπεργκ, να παίρνει μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκάει" βόμβα Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αν γίνει αυτό θα χαλάσει ο κόσμος!

Απολαμβάνεις τη φετινή σεζόν με τον Παναιτωλικό;

«Ναι, έχουμε κάνει πολύ καλή χρονιά. Τόσο ομαδικά όσο και ατομικά έχουμε ανεβεί όλοι μας. Έχουμε τελειώσει με το θέμα παραμονής και κρατάμε ζωντανό το κυνήγι του ονείρου της Ευρώπης. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα το παλέψουμε.

Είναι και στο χέρι σας να το κρατήσετε ζωντανό, αφού κονταροχτυπιέστε με τον Άρη που έχει εξίσου δύσκολο πρόγραμμα και τον αντιμετωπίζετε την προτελευταία αγωνιστική...

«Τον έχουμε μέσα στην έδρα μας τον Άρη. Όλα είναι πιθανά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Όλα στο γήπεδο θα φανούν».

Πού αποδίδεις τη φετινή πορεία του Παναιτωλικού;

«Έχουμε ένα προπονητικό τιμ, το οποίο αποτελείται από γνώστες του αντικειμένου. Μας στηρίζουν ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά. Μεταξύ μας έχουμε δέσει, γιατί δεν έφυγαν πολλοί παίκτες από πέρσι. Είμαστε αρκετό καιρό μαζί και αποκτήσαμε καλή χημεία. Αυτά είναι τα σημαντικότερα που μας έχουν βοηθήσει για αυτήν την πορεία».

Πόσο κοντά σας είναι η διοίκηση;

«Η διοίκηση, όλοι οι άνθρωποι που την αποτελούν ανεξαιρέτως, βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας. Και ο κόσμος μας βοηθά διαρκώς. Αμφότεροι είναι δύο απαραίτητοι παράγοντες σε μία ομάδα για να γίνει μία καλή πορεία».

Πώς αισθάνεσαι αυτήν την αγάπη του κόσμου; Γιατί ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα με πιστό λαό σε σχέση με άλλες επαρχιακές ομάδες που κόβουν απογοητευτικό αριθμό εισιτηρίων...

«Είναι κλισέ που το λέω, αλλά για εμάς όντως είναι ο δωδέκατος παίκτης. Δίνει το παρόν τόσο στα εντός αλλά και σε πολλά εκτός. Αν έχετε παρατηρήσει, όπου δεν υπάρχει απαγόρευση ο κόσμος του Παναιτωλικού ταξιδεύει για να βρεθεί δίπλα στην ομάδα. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο πιστοί οπαδοί είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ομαδα».

"Δε φοβόμαστε την ΑΕΚ"

Την Κυριακή ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πώς τη βλέπεις φέτος την Ένωση;

«Είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Φέτος όμως έχασε λίγο τον δρόμο της. Αποπροσανατολίστηκε. Παίζει όμως στην έδρα της. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Θα μπείτε μέσα όπως με τον ΠΑΟΚ που είχατε δείξει μεγάλη μαχητικότητα;

«Έχουμε δείξει σε όλα τα μεγάλα ματς, ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Δεν φοβόμαστε το όνομα του αντιπάλου, μόνο το σεβόμαστε και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Το θέλει και ο Δέλλας πολύ αυτό το παιχνίδι για προσωπικούς λόγους. Φαίνεται αυτό στις προπονήσεις;

«Ο προπονητής στην προετοιμασία κάθε παιχνιδιού δείχνει, ότι θέλει να το πάρει. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Όλα τα ματς τα κυνηγάμε».

Την ομάδα που έκανες τα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα στο ποδόσφαιρο, τον Παναθηναϊκό, τον παρακολουθείς;

«Όποτε δεν συμπίπτουν παιχνίδια την ίδια ώρα τον παρακολουθώ. Ξεκίνησε πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά από μόνος του. Δεν συμβιβάστηκε, κάτι που λέει πολλά για τον σύλλογο. Μετά δημιουργήθηκε μία αναμενόμενη κοιλιά. Ήταν φυσιολογικό να έρθουν και αρνητικά αποτελέσματα. Ο κόσμος δυσαρεστήθηκε, όχι όμως επειδή δεν αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών, αλλά επειδή οι ίδιοι τους δημιούργησαν αυξημένες προσδοκίες με τις εμφανίσεις τους».

"Καλύτερος ο Ολυμπιακός"

Ποια ομάδα ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος του Παναιτωλικού φέτος;

«Είμαι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Νομίζω όμως ότι ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, πιο συνδυαστικό. Γι' αυτό οι ερυθρόλευκοι μου άρεσαν περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι βασίζεται σε παίκτες που μπορούν να πάρουν ένα ματς με μία ενέργεια. Επιθετικά ο Ολυμπιακός παίζει πιο ομαδικά, βγάζει συνδυασμούς κάτι που εμένα ως ποδοσφαιριστή με ικανοποιεί περισσότερο».

"Είναι τρομερός"

Ήσουν συμπαίκτης με τον Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό και έχουν προκύψει σενάρια που θεωρούν πιθανή τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Πως σου φαίνεται σαν σενάριο;

«Ανεξαρτήτως από το τι θα γίνει. Ο Μπεργκ είναι τρομερός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω αν θα το κοιτάξει καθαρά επαγγελματικά ή θα επηρεαστεί συναισθηματικά, γνωρίζοντας τη σχέση των οπαδών των δύο ομάδων. Αυτές είναι προσωπικές αποφάσεις. Έχει ζήσει έντονα τον Παναθηναϊκό και ξέρει το θόρυβο που θα προκύψει αν πάει στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πώς θα αποφασίσει».

Θεωρείς ότι θα προσαρμοστεί εύκολα ξανά σε δυνατότερο πρωτάθλημα όπως το ελληνικό; Γιατί στα Εμιράτα το επίπεδο είναι κατώτερο...

«Τον παρακολούθησα με τη Σουηδία στο Μουντιάλ. Δεν θα του πάρει καθόλου χρόνο. Η ανταπόκρισή του θα είναι άμεση, γιατί πέρα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, τα οποία τον έχουν καταστήσει ως δεινό σκόρερ, είναι πάρα πολύ δουλευταράς. Δουλεύει πάρα πολύ στην προπόνηση».

Τι θυμάσαι από τον Μπεργκ στις προπονήσεις;

«Πολλές φορές έμενε στο γήπεδο αφού τελείωνε η προπόνηση. Έκανε επιπλέον πρόγραμμα. Παρά το γεγονός, ότι δεν παίζει σε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις προπονήσεις που κάνει, δεν θα έχει μείνει καθόλου πίσω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags