Facebook Pixel Στάικος Βεργέτης - Παναθηναϊκός: Ανάλυση στο sportdog.gr για τον Κοσμά Τσιλιανίδη!
| 2019-03-31 12:25:00

Bεργέτης για το "εργαλείο": "Να τον πάρει ο Παναθηναϊκός - Παίζει παντού - Είναι και εκτελεστής"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Bεργέτης για το "εργαλείο": "Να τον πάρει ο Παναθηναϊκός - Παίζει παντού - Είναι και εκτελεστής"

Ο Έλληνας τεχνικός στo sportdog. "Καλό παιδί και πειθαρχημένο".

Στάικος Βεργέτης - Παναθηναϊκός: Ανάλυση στο sportdog.gr για τον Κοσμά Τσιλιανίδη!

Το όνομα του Κοσμά Τσιλιανίδη έπαιξε δυνατά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και προτάθηκε στο Τριφύλλι. 

Όπως σας ενημέρωσε και το sportdog, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είχε προταθεί στον Μαρίνο Ουζουνίδη όταν κοούτσαρε τους πράσινους, η περίπτωσή του δεν προχώρησε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αρέσει και στον Νίκο Νταμπίζα.

Την καλύτερη άποψη για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή των Αρκάδων διατηρεί ο Σ. Βεργέτης. «Τον είχα παίκτη στη δεύτερη θητεία μου στον Αστέρα (2017)», αναπολεί ο Έλληνας τεχνικός και συνεχίζει με την ανάλυση των στοιχείων που διακρίνουν τον παίκτη, στον οποίο κάλλιστα μπορεί να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «εργαλείο».

«Είναι ένα παιδί πολυτάλαντο. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Η βασική του θέση είναι 8άρι. Ούτε αμυντικό χαφ μπορείς να τον πεις ούτε κλασικό 10άρι. Μπορεί όμως να παίξει με επιτυχία στις πλευρές σαν κλειστός εξτρέμ. Σε ένα 4-4-2 μπορεί να παίξει δεξιά και αριστερά. Μπορεί να παίξει επίσης δεξιά ή αριστερά σε σύστημα με τρεις επιθετικούς με μεγάλη επιτυχία», αναφέρει.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται προς το παρόν πως δεν καίγεται για την περίπτωσή του. Η προσθήκη του όμως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα;

«Μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος τόσο στον άξονα όσο και στις πλευρές. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ στην προπόνηση. Συμμετέχει πολύ τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ζητά μπάλα. Έχει καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις αλλά και στα απευθείας φάουλ», απαντά ο εκ των ανθρώπων που καθοδήγησαν τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα της Τρίπολης.

Ο προπονητής υποστηρίζει, ότι ήρθε η ώρα προκειμένου να κάνει ο παίκτης το βήμα παραπάνω.

«Νομίζω, ότι είναι σε μία ηλικία κομβική για την καριέρα του. Ή θα κάνει το ξεπέταγμα ή μένει σε μία στασιμότητα και μέτρια κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι η ιδανική φάση, έχει αγωνιστεί αρκετά σε επίπεδο Super League ώστε να μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω», επισημαίνει ο Στάικος Βεργέτης και καταλήγει για τον παίκτη που μετρά φέτος 20 συμμετοχές και 2 ασίστ στη Super League ενώ η αξία του στην αγορά κυμαίνεται στις 500.000 Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt:

«Είναι πολύ καλό παιδί και πειθαρχημένος με πολύ σεβασμό απέναντι στους προπονητές του και στους συμπαίκτες του. Έχω να θυμάμαι τα καλύτερα από τον Κοσμά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags