Facebook Pixel Κλοπ - Σάρι - Γκουαρντιόλα: Συμπαίκτες κατά του ρατσισμού
| 2019-04-02 05:34:00

Οι κορυφαίοι είναι ωραίοι - Αντίπαλοι στα γήπεδα, «συμπαίκτες» κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Sportdog Team
Οι κορυφαίοι είναι ωραίοι - Αντίπαλοι στα γήπεδα, «συμπαίκτες» κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Φοβερή κίνηση από Κλοπ, Σάρι και Γκουαρντιόλα.

Μπορεί να είναι αντίπαλοι μέσα στα γήπεδα αλλά τους ενώνει ένας κοινός αγώνας μέσα αλλά και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους: η μάχη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Γκουαρντιόλα και Μαουρίτσιο Σάρι -οι προπονητές της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, ενώνουν τη φωνή τους κατά του ρατσισμού και κυριως απαιτούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, γράφει η γερμανική FAZ.

Ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι κατά την άποψή του «θα μπορούσε να δεχθεί οποιαδήποτε τιμωρία για ρατσιστικές προσβολές. Ό,τι θα μπορούσα να κάνω, θα το έκανα. Στη συνέχεια θα πρέπει να διακόψουμε τα παιχνίδια και να κάνουμε κάτι μόνο γι' αυτό», είπε ο Κλοπ.

Ο Ιταλός Μαουρίτσιο Σάρι της Τσέλσι πρότεινε ότι ο διαιτητής θα πρέπει πρώτα να διακόψει τον αγώνα για δέκα λεπτά σε περίπτωση ρατσιστικών προσβολών στο γήπεδο και εάν υπάρξει συνέχεια, θα πρέπει να σταματήσει τον αγώνα.

«Χρειαζόμαστε αντιρατσιστικούς κανόνες όχι μόνο για την Premier League, αλλά και για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, που θα προστατεύει τους παίκτες από ρατσιστικά περιστατικά», δήλωσε ο Σάρι.

Ο Ισπανός προπονητής της Σιτι Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε ότι δεν θα διστάσει να αποσύρει την ομάδα του από το γήπεδο σε περίπτωση ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον των παικτών του.

«O ρατσισμός πρόβλημα της κοινωνίας»

Αλλά και οι τρεις προπονητές κατέστησαν σαφές ότι ο ρατσισμός δεν είναι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα του ποδοσφαίρου αλλά της κοινωνίας. «Άθλιοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σάρρι, ο οποίος γνωρίζει καλά αυτό το πρόβλημα από την πατρίδα του, την Ιταλία. Ο Γκουαρντιόλα τόνισε ότι «πρέπει να το συζητήσω με το σύλλογο, το συμβούλιο μας, τον αρχηγό μου και όλη την ομάδα. Αν όλοι συμφωνούμε, θα ενεργήσουμε αποφασιστικά σε παρόμοια περίπτωση».

Ο Κλοπ ζήτησε δραστικά μέτρα κατά των ρατσιστών. «Δεν μπορούμε να τους αγνοούμε. Πρέπει να το συζητήσουμε ανοιχτά. Πρέπει τελικά να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, θα τιμωρούνται αυστηρά», τόνισε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags