Facebook Pixel Βαγγέλης Μόρας: Έργα και ημέρες μετά τον Θανάση Κωστούλα
| 2019-04-01 22:42:00

Το εκπληκτικό στατιστικό του Μόρα – Ποιόν ποδοσφαιριστή δεν ξεπέρασε;

Sportdog Team
Το εκπληκτικό στατιστικό του Μόρα – Ποιόν ποδοσφαιριστή δεν ξεπέρασε;

Έγραψε ιστορία αλλά όχι ρεκόρ ο έμπειρος αμυντικός.

Ο Βαγγέλης Μόρας πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ για την ΑΕΛ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, που ήταν το πρώτο στην καριέρα του στην κατηγορία, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Μάλιστα είχε να σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΛ, πάνω από 18 χρόνια. Ωστόσο δεν πήρε το ρεκόρ του Θανάση Κωστούλα!

Και εξηγούμαστε….

Στις 20 Ιανουαρίου 2001 σε αγώνα της Β’ Εθνικής στο Αλκαζάρ, η ΑΕΛ νικούσε 2-0 τον Πανελευσινιακό 2-0 και ο Βαγγέλης Μόρας σε ηλικία 19 ετών τεσσάρων μηνών και 26 ημερών, έκανε το 2-0 στο 64′.

Ο Βαγγέλης πήρε μεταγραφή στην Προοδευτική και αμέσως πανηγύρισε άνοδο. Ακολούθησε η ΑΕΚ και η Εθνική Ελλάδας, για να ξενιτευτεί το 2007 στην Ιταλία. Στη χώρα αυτή έμεινε μέχρι το 2017, όταν γύρσισε στην Ελλάδα και αφού έπαιξε στον Παναιτωλικό για λίγο, βρέθηκε στις αρχές του 2018 πάλι στην ΑΕΛ.

Και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, 6.644 μετά το προηγούμενο γκολ του, ή αν θέλετε 18 χρόνια και δύο μήνες από τότε, σκόραρε και πάλι. Αυτή τη φορά ο Μόρας σκόραρε σε ηλικία 37 ετών επτά μηνών και τριών ημερών.

Ο 18χρονος Θανάσης Κωστούλας το 1994 έχει ήδη αποκτηθεί από την Καλαμάτα σαν μεγάλο ταλέντο. Παίζει ήδη βασικός στον Ολυμπιακό Βόλου και στις 29 Μαϊου 1994 σκοράρει στο Στάδιο του Βόλου εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας για την Β’ Εθνική.

Είναι 18 ετών, δύο μηνών και έξι ημερών τότε. Πηγαίνει στην Καλαμάτα, στον Ολυμπιακό, κατακτά τίτλους, παίζει στην Εθνική. Ακολουθεί η Ξάνθη και ο Αστέρας Τρίπολης. Σε όλη τη θητεία του στην Α’ Εθνική έβαλε ένα γκολ με τον Ολυμπιακό.

Τον Ιανουάριο του 2013 γυρίζει στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά από 19 χρόνια. Η ομάδα παίζει στη Φούτμπολ Λιγκ και στις 11 Μαϊου στο Πανθεσσαλικό στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών, ο Κωστούλας σε ηλικία 37 ετών, ενός μήνα και 18 ημερών σκοράρει και πάλι με τη βολιώτικη ερυθρόλευκη φανέλα.

Είχαν περάσει 6.923 μέρες ή 18 χρόνια 11 μήνες και 13 μέρες από το γκολ εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας!

Το χρονικό διάστημα που πέρασε ο Κωστούλας για να ξανασκοράρει με την ομάδα του, είναι περίπου εννέα μήνες μεγαλύτερο από αυτό που πέρασε για να σκοράρει ο Μόρας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, όταν ο Μόρας και ο Κωστούλας πετύχαιναν το πρώτο τους γκολ με την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα, τα γήπεδα που έμελλε να σκοράρουν μετά από 18-19 χρόνια, το ΑΕΛ Αρένα και το Πανθεσσαλικό, δεν είχαν χτιστεί ακόμα!

ΠΗΓΗ: soccerbase.info

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags