Facebook Pixel Γιώργος Βασιλειάδης: Ντου από Τζώρτζογλου για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο
| 2019-04-02 22:51:00

Βολές κατά Βασιλειάδη: «Δεν είναι η δουλειά του αυτή – Ξύλο και βία κάθε Κυριακή»

Sportdog Team
Βολές κατά Βασιλειάδη: «Δεν είναι η δουλειά του αυτή – Ξύλο και βία κάθε Κυριακή»

Ποιος επιτέθηκε στον υφυπουργό αθλητισμού;

Επίθεση, εξαπέλυσε στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για το θέμα της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, μέσω ανοικτής επιστολής που δημοσιοποίησε. 

Σε συνέχεια της επιστολής, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι δεν είναι θέμα του υφυπουργού η αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο, ενώ άσκησε δριμύα κριτική στον τρόπο που η κρατική τηλεόραση θα δώσει χρήματα μέσω των τηλεοπτικών συμβολαίων σε επτά ΠΑΕ. 

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά 

Για την αναδιάρθρωση: «Δεν είναι θέμα αν αντέχει τόσες ομάδες το ποδόσφαιρο μας. Αλλά αν θέλετε την άποψη μου αντέχει. Χώρες όπως η Πορτογαλία, έχει περισσότερες ομάδες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Βέλγιο. Δεν είναι θέμα κρίσης, ή αν αντέχει το ποδόσφαιρο μας. Το θέμα είναι αν μας αρέσει το ποδόσφαιρο μας, το οποίο εδώ και χρόνια είναι προβληματικό. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά από τη βάση τους για να βελτιωθεί. Θα έπρεπε να ξεκινήσει ένα πλάνο τριετίας από τη βάση και όχι από την κορυφή. Πρέπει να πείσουμε τον Έλληνα φίλαθλο ότι δεν υπάρχει κάτι το περίεργο στο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που δεν λέω τώρα, αλλά από καιρό. Δεν είναι δουλειά του Βασιλειάδη η αναδιάρθρωση. Δεν είναι δυνατό με χρήματα του λαού, της ΕΡΤ, να πριμοδοτούμε επτά ανώνυμες εταιρίες με κάποια ποσά, όταν άλλες ΠΑΕ έχουν κλείσει άλλα συμβόλαια, όπως ο ΟΦΗ, με τους όρους της αγοράς. Δεν γίνεται να έρχεται ο Βασιλειάδης και να δίνει τα διπλά σε άλλες ομάδες, σε σχέση ας πούμε με τον ΟΦΗ. Αυτόματα πριμοδοτούμε μια εταιρία με χρήματα του λαού και δημιουργούμε διαφορές. Για την κατάντια του πρωταθλήματος φταίνε οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν δίνει κάποια από αυτά τα χρήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κάθε Κυριακή βλέπουμε βία, ξύλο, στημένα παιχνίδι και ερχόμαστε να δώσουμε κρατικό χρήμα σε ένα ποδόσφαιρο που πάσχει και νοσεί. Δεν το προστατεύουμε με αυτό τον τρόπο». 

Για το αν ενδιαφέρεται μόνο για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ: «Δεν προασπίζω τα συμφέροντα του ΟΦΗ για να αδικήσω άλλη ομάδα. Όσα λέω δεν τα λέω τώρα που ο ΟΦΗ έχει περιπέτειες. Η θέση μου είναι από τον Ιούλιο του 2018» 

Για το Παγκρήτιο και τα παιχνίδια της Εθνικής: «Απαιτούνται γύρω στα 600.000 ευρώ. Όταν έγιναν οι πρώτες επαφές με την ΕΠΟ, μια σκέψη που είχαμε τότε ήταν να μην αλλάξει το σκέπαστρο, αλλά να μεταφερθούν τα καθίσματα των VIP στην απέναντι πλευρά που το σκέπαστρο υπάρχει. Αυτό θα μείωνε το κόστος. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει νέο σκέπαστρο, τα έργα του οποίου έχουν ξεκινήσει με τη βοήθεια και της Περιφέρειας και θεωρώ ότι τον Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί την Εθνική για το πρώτο της παιχνίδι. Θεωρώ ότι οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν θα έχουν πρόβλημα. Η Κρήτη αγαπάει την Εθνική και το δείχνει και πιστεύω πως και αυτή τη φορά ο κόσμος της Κρήτης θα αγκαλιάσει την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags