Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα γίνει "επανάσταση" στο Νότιγχαμ αν...
| 2019-04-12 11:49:00

"Επανάσταση" στο Νότιγχαμ αν... - Νέος Πουλίδο - "Καμμένοι" από Τουρκία - Εξτρέμ με 250.000;

του Παναγιώτη Νικολάου
"Επανάσταση" στο Νότιγχαμ αν... - Νέος Πουλίδο - "Καμμένοι" από Τουρκία - Εξτρέμ με 250.000;

Ποιον "τρώει" ο Ραμαντάνι; Φορ των 5 εκατ. και στόπερ... παλτό;

Αποτελεί κάτι σαν αξίωμα. Παράφραση του "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει". Οπου ακούς και διαβάζεις λοιπόν πολλά ονόματα, σε μεταγραφική περίοδο, μικρό καλάθι.

"Παρέλαση" κανονική γίνεται σήμερα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Μακράν η πιο γεμάτη μέρα σε ονόματα από τότε που "κηρύχθηκε" ουσιαστικά η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος (σε επίπεδο ονοματολογίας πάντα).

Οκτώ συνολικά καταγράφονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα, παραθέτουμε συνοπτικά τι ισχύει για το κάθε ένα εξ αυτών και αφήνουμε σε εσάς τα συμπεράσματα…

Ζοάο Καρβάλιο. 22χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός. Πελάτης του Μέντες. Αποτέλεσε πέρυσι το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα της ιστορίας της Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία τον απέκτησε έναντι 15 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα. Έχει συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια, αγωνίζεται στη θέση του Φορτούνη. Θα προκληθεί... λαϊκή επανάσταση στο Νότιγχαμ, αν με κάποιον τρόπο, οποιονδήποτε τρόπο, φύγει από εκεί και έρθει στον Ολυμπιακό.

Χένρι Μαρτίν. 26χρονος Μεξικανός επιθετικός, αγωνίζεται στην Αμέρικα. Τον "έμπλεξαν" οι συμπατριώτες του κάνοντας λόγο με χθεσινά δημοσιεύματα για ενδιαφέρον από Ελλάδα. Το... πάθημα με τον Πουλίδο είναι αρκετά νωπό στον Ολυμπιακό…

Έβερτον. 30χρονος Βραζιλιάνος στόπερ, αγωνίζεται στη Νυρεμβέργη, ο επικείμενος υποβιβασμός της οποίας τον φέρνει στην transfer list (έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο). Εχει παίξει στα μισά παιχνίδια της φετινής Μπουντεσλίγκα, όντας μέλος μιας από τις χειρότερες άμυνες του γερμανικού πρωταθλήματος. Αρκετά χρόνια αγωνίζεται στην Ευρώπη, η φετινή του σεζόν είναι η πλέον "γεμάτη" σε πρωταθλήματα 1ης κατηγορίας…

Ντέγιαν Γιόβελιτς. 19χρονος Σέρβος επιθετικός. Αγωνίζεται στον πρωταθλητή Σερβίας, Ερυθρό Αστέρα, παίρνοντας φέτος ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Εχει δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμη, η "ζβέζντα" δεν… ξεπουλάει (κάθε άλλο), ο μάνατζερ του συνεργάζεται με την... persona non grata στον Ολυμπιακό, Φάλι Ραμαντάνι και το κυριότερο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν ψάχνουν για επιθετικό - επένδυση. Ακόμη και αν έψαχναν, τα +2 εκατ. ευρώ που τιμολογείται ο Γιόβελιτς είναι χρήματα που δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρουν.

Ματιέ Βαλμπουενά. Πολυσυζητημένος. Βαδίζει στα 35, αν κάνει ακόμη τέσσερις συμμετοχές με τη Φενέρ φέτος, αυτομάτως ανανεώνει, το πιθανότερο όμως είναι πως τα "καναρίνια"θα θέλουν να γλυτώσουν το… τρελό του συμβόλαιο σε τέτοια περίπτωση (4 εκατ. ευρώ). Ακόμη και αν κάνει σκόντο 75% στις απολαβές του, πάλι θα είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος του ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει... απείρως "καεί" από προερχόμενους από το τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαιριστές.

Χαμπίμπ Ντιαλό (φωτό). 24χρονος Σενεγαλέζος στράικερ, αγωνίζεται στη Μετς, η οποία πάει "καρφί" για άνοδο στο σαμπιονά, κατάφερε μέσω των φοβερών του εμφανίσεων στη Ligue 2 (2ος σκόρερ, 20 γκολ) να κληθεί στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης, να έχει πιθανότητες να πάει στο Κόπα Αφρικα και να εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή του αξία, προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Μίνιμουμ αξιώσεις της Μετς, παρότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, 5 εκατ. ευρώ.

Παπί Τζιλομποτζί. 30χρονος Σενεγαλέζος στόπερ, μετακόμισε τον Ιανουάριο στην (ουραγό του Σαμπιονά) Γκινγκάμπ, έχοντας ουσιαστικά… εκδιωχθεί ως ανεπαρκής από τη Σάντερλαντ. Εχει παίξει μόλις σε τρία ματς του γαλλικού πρωταθλήματος (ένα βασικός), το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, εξαιρετικό και γεμάτο το παρελθόν του, την τελευταία διετία όμως η πορεία του είναι φθίνουσα με... αστραπιαία ταχύτητα.

Μπρούνο. Γνωστός και μη εξαιρετέος ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες διατηρούν option αγοράς του έναντι 250.000 ευρώ από την Αλταχ και το… σκέφτονται. Ο Ολυμπιακός ψάχνει βασικό εξτρέμ, άγνωστο αν τα δύο γκολ και οι πέντε ασίστ του Μπρούνο στη φετινή σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις) με τον Ατρόμητο, μπορούν να -του- δικαιολογήσουν μια τέτοια θέση και ρόλο στους "ερυθρόλευκους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέφτουν υπογραφές στο λιμάνι με τον παικταρά - "Καθάρισε" ο Μαρινάκης - Θα τρελαθούν οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags