Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μιχάλης Σινάκος αναλύει τους Χαμπίμπ Ντιαλό και Σιλάς Γουαμακιτούνγκα
| 2019-04-13 21:30:00

"Κάνει αγγαρεία στην επίθεση, δεν μπορεί Ολυμπιακό - Είναι πυροτέχνημα και... ατσούμπαλος"

του Γιώργου Κτενά
"Κάνει αγγαρεία στην επίθεση, δεν μπορεί Ολυμπιακό - Είναι πυροτέχνημα και... ατσούμπαλος"

Ατάκες-φωτιά για τους δύο που "στέλνουν" στο λιμάνι.

Δύο νέα ονόματα από τη β΄ Γαλλίας βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι για την επίθεση, καθώς οι Πειραιώτες εξετάζουν συχνά λύσεις από τη συγκεκριμένη κατηγορία, που κρύβει πολλά λαβράκια, λόγω της παρουσίας των Καρεμπέ-Μοντέστο στην ομάδα.

Χαμπίμπ Ντιαλό και Σιλάς Γουαμακιτούνγκα αγωνίζονται σε Μετς και Παρί FC, αντίστοιχα, με την τιμή του πρώτου να βρίσκεται στα 3,5 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt), ενώ για τον δεύτερο χρειάζονται 500.000 για να τον αποκτήσει κάποια ομάδα.

Πόσα που όπως θα διαπιστώσετε από όσα σχολίασε στο sportdog o Μιχάλης Σινάκος, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα! Άριστος γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου ο καλός συνάδελφος, ανέλυσε όλα τα δεδομένα γύρω από τους δύο ποδοσφαιριστές, προκειμένου να καταλάβουν οι αναγνώστες του sportdog τι πραγματικά ισχύει.

Μιχάλη, ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Χαμπίμπ Ντιαλό στη β΄ Γαλλίας, το όνομα του οποίου βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σήμερα;

"Πρόκειται για κλασικό φορ, αλλά φέτος είναι δεδομένο ότι κάνει τη σεζόν της ζωής του. Πετυχαίνει εύκολα γκολ, εκτελεί πέναλτι κ.λπ. Δεν θα έλεγα ότι είναι πρώτης γραμμής σέντερ φορ. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά δεν εννοώ ότι έχει βαρύ κορμί. Καλούτσικο είναι το κορμί του, αλλά φαίνεται άνευρος. Λες και κάνει αγγαρεία. Φέτος, όμως, έχει αποτελεσματικότητα. Βέβαια, επειδή η Μετς ανεβαίνει φέτος κατηγορία, δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρεται να τον πουλήσει".



Πλην του Ντιαλό, υπάρχει και το όνομα του Σιλάς Γουαμακιτούνγκα σε δημοσιεύματα για τον Ολυμπιακό σήμερα. Κι αυτός σέντερ φορ. Ποια είναι η άποψή σου για αυτόν;

"Είναι λιγότερο εφικτή λύση από τον Ντιαλό, ο Γουαμακιντούνγκα είναι αποκάλυψη. Τον έριξε πειραματικά ο προπονητής του στα παιχνίδια, αλλά άρχισε να σκοράρει κι αυτός. Με αποτέλεσμα, τώρα, να τον κοιτάζουν πολλές ομάδες. Βέβαια στη β΄ Γαλλίας μόλις πετύχει δύο γκολ κάποιος, αμέσως έρχεται η μισή Ευρώπη για να τον δει. Προσωπικά θα τον άφηνα για άλλη μια σεζόν στην Παρί FC, γιατί τώρα η περίπτωσή του λειτουργεί ως πυροτέχνημα".

Μπορούμε να πούμε ποιες είναι υπόλοιπες ομάδες που ενδιαφέρονται και καθιστούν δύσκολη την περίπτωσή του για τον Ολυμπιακό;

"Έχουν έρθει να τον δουν εκπρόσωποι ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι, η Μαρσέιγ, η Λιλ, η Σάλκε κ.α. Επιμένω, όμως, ότι για την ώρα είναι πυροτέχνημα, γιατί είναι η πρώτη του σεζόν και του βγαίνουν όλα. Έχει καλό διασκελισμό, καλό πόδι, γενικά είναι μέσα στις φάσεις, αλλά είναι λίγο ατσούμπαλος. Είναι και μικρός, όμως, τώρα φτιάχνεται. Η Παρί FC ξέρει ότι αν ανέβει κατηγορία, μπορεί να επενδύσει πολλά πάνω του. Για την περίπτωσή του θα παίξει μεγάλο ρόλο αν θα ανέβει η ομάδα του κατηγορία. Γενικά πάντως, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει από μεγάλες ομάδες και εκτός Γαλλίας, είναι δύσκολη η περίπτωσή του".

Θεωρείς ότι μπορούν να σταθούν, άμεσα, σε ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που κάνει πρωταθλητισμό και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

"Ο Ολυμπιακός αναζητεί έναν καταξιωμένο επιθετικό. Μπορεί να παίξει με τον Ντιαλό στο Τσάμπιονς Λιγκ; Όχι! Αν μου ζητούσες να τον εντάξω σε μια ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, θα τον έβαζα σε ομάδα από τη θέση 14 και κάτω, για αναπληρωματικό. Άρα είναι μέτριος για αυτό το επίπεδο. Στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή, περιμένω να βάλει 5-6 γκολ. Δεν με πείθει. Για τον Γουαμακιτούνγκα το ξεκαθάρισα και νωρίτερα: Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωσή του".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags