Facebook Pixel ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ο Φελίπε Σόουζα Φερέιρα στη λίστα της Ένωσης!
| 2019-04-14 10:00:00

"Δεν μπορεί τώρα στην ΑΕΚ - Τους κάνει άνω-κάτω - Ένα αδούλευτο διαμάντι - Τον γουστάρουν"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν μπορεί τώρα στην ΑΕΚ - Τους κάνει άνω-κάτω - Ένα αδούλευτο διαμάντι - Τον γουστάρουν"

"Καυτές" ατάκες στο sportdog για τον... κλεισμένο της Ένωσης.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ο Φελίπε Σόουζα Φερέιρα στη λίστα της Ένωσης!

Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν έχει μπει σε εφαρμογή στην ΑΕΚ. Ήδη στην Ένωση υπάρχουν συζητήσεις για το πώς θα διατηρηθούν στο ρόστερ οι δανεικοί Πόνσε και Μπογέ, ενώ το μεγάλο "μπαμ" αφορά τον Σέρχιο Αραούχο, ένα όνομα που είναι πάντα επίκαιρο στον Δικέφαλο. Ο ίδιος ο Αργεντινός, δε, φροντίζει να το κρατά ζωντανό το θέμα, με τις αντιδράσεις του στις αναρτήσεις των "κιτρινόμαυρων" για την Αγιά Σοφιά.

Παράλληλα, στο προσκήνιο βγαίνουν και άλλα ονόματα. Ένα από αυτά είναι του Φελίπε Σόουζα Φερέιρα, ο οποίος μπορεί να μετράει μόνο λίγους μήνες στη χώρα μας, αλλά έχει βγάλει μάτια στον ΟΦΗ, όπου μετρά 8 συμμετοχές στη Super League, μία ασίστ και ένα γκολ. Πρόκειται για έναν Βραζιλιάνο εξτρέμ, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Χιλή.

Είναι προς τιμήν της κρητικής ομάδας που εμπιστεύτηκε την κρίση του Χάιμε Βέρα τον Γενάρη. Ο έμπειρος προπονητής πριν δώσει τα χέρια με τους Ηρακλειώτες, τους πρότεινε τον ποδοσφαιριστή και τον έφερε μαζί του από την Ουνίδο Κουρίκο, την ομάδα που κοούτσαρε πριν έρθει στην Ελλάδα. Ο Χιλιανός τεχνικός είχε εξηγήσει στους ανθρώπους της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ ότι ο ποδοσφαιριστής που έφερνε μαζί του θα αποκτούσε μεγάλη ποδοσφαιρική αξία.

"Είναι αυτός που βοήθησε περισσότερο απ' όλους με τον ερχομό του μεσούσης της σεζόν", λέει στο sportdog ο δημοσιογράφος του gentikoule.gr, Μανώλης Σαρρής και προσθέτει: "πρόκειται για ένα μικρό παιδί, έναν εξελίξιμο παίκτη. Είναι 21 χρονών και πρώτη φορά επαγγελματικά έπαιξε στον ΟΦΗ. Στην Ευρώπη δηλαδή τον έφερε η κρητική ομάδα".

Ποια χαρακτηριστικά έχουν διακρίνει όσοι τον παρακολουθούν στενότερα; "Είναι γρήγορος και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Έχει έκρηξη και τρομερή αντίληψη του χώρου. Έχει όμως μειονεκτήματα, τα οποία είναι φυσιολογικά. Δεν ήταν καν επαγγελματίας πριν μερικούς μήνες".

Ο Φερέιρα είνα ένα παίκτης που μπορεί να παίξει μόνο στα άκρα. Είναι δεξιοπόδαρος, αλλά μπορεί να αγωνιστεί αριστερά με το ανάποδο πόδι. Παρά το καλό ανάστημα που διαθέτει (είναι 1,85 μ.) δεν είναι επιθετικός. Μια φορά τον έβαλε ο Βέρα στην κορυφή με τη Λάρισα και δεν ανταποκρίθηκε στη θέση. Δεν ακούμπησε μπάλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι ο παίκτης είναι περισσότερο πολύτιμος στις πτέρυγες.

"Αυτός θέλει χώρο να παίξει στο ένας εναντίον ενός. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τη Λαμία, είχε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο. Έκανε άνω-κάτω τον Σκόνδρα", θυμάται ο Κρητικός δημοσιογράφος, στον οποίο τέθηκε η ερώτηση αν μπορεί να παίξει στην ΑΕΚ.

"Δεν μπορεί να παίξει αμέσως. Θέλει πολλή δουλειά. Είναι ένα αδούλευτο διαμάντι. Χρειάζεται επεξεργασία γιατί έχει πολλά ελαττώματα. Κρατά πολύ τη μπάλα και δεν τη δίνει. Δεν τον λες ατομιστή αλλά τακτικά αδούλευτο", απαντά.

Ο Φερέιρα έχει καλή σχέση με τον κόσμο κάτι που μετρά αρκετά σε μία ομάδα. Το πόσο "πουλάει" δηλαδή ο παίκτης στην κερκίδα. "Είναι Βραζιλιάνος τον γουστάρουν οι οπαδοί", λένε στο Ηράκλειο.

Όσον αφορά το μέλλον του, ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο. Στο συμβόλαιο με την κρητική ομάδα υπάρχει οψιόν αγοράς. Δεν υπάρχει δηλαδή συνιδιοκτησία με τον προηγούμενο σύλλογο που έπαιζε. Αν οι Κρητικοί θέλουν να τον κρατήσουν διατηρούν αποκλειστικά το δικαίωμα να πληρώσουν και να αποκτήσουν τα δικαιώματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ξέρει αυτό ο Δώνης; Τους κάνει πλάκα ο Κουρμπέλης! Ψάχνεται να φύγει από Παναθηναϊκό;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags