Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ισλάμ Σλιμανί: "Κοστίζει" 6 εκατομμύρια το γκολ
| 2019-04-17 12:16:00

Αδιανόητο: Φορ στον Ολυμπιακό που "κοστίζει" 6 εκατομμύρια το γκολ - Αυτός θα "φάει" τον Χασάν;

του Παναγιώτη Νικολάου
Αδιανόητο: Φορ στον Ολυμπιακό που "κοστίζει" 6 εκατομμύρια το γκολ - Αυτός θα "φάει" τον Χασάν;

Πωλήθηκε 30 "χαρτιά" και παίρνει 4,5 ετησίως. Γίνεται; Δε γίνεται...

Ολυμπιακός - Ισλάμ Σλιμανί: Συνεχίζεται η ονοματολογία για τον "εκλεκτό" της επίθεσης των Πειραιωτών. Περίοπτη θέση σε αυτήν, εξακολουθεί να έχει ο Αλγερινός φορ, για τον οποίο -όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του "Κόκκινου Πρωταθλητή"- οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνονται αρκετά.

Σταθερά όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πόσο είναι ρεαλιστική μια τέτοια περίπτωση για τους δευτεραθλητές Ελλάδας. Ο διεθνής επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τη Λέστερ έναντι 30 εκατ. ευρώ από τη Σπόρτινγκ, αποτελώντας το μεταγραφικό ρεκόρ της ιστορίας των "αλεπούδων".

Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Απογοητευτική η παρουσία του στην Πρέμιερσιπ, με τη Λέστερ να τον δανείζει ύστερα από την πρώτη του σεζόν στη Νιουκάστλ, όπου συνολικά τη σεζόν 2017-18 πέτυχε ένα γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα και φέτος, τον παραχώρησε πάλι δανεικό στη Φενερμπαχτσέ, με το... σερί του να συνεχίζεται, αφού έχει πετύχει επίσης ένα μόλις γκολ με τη φανέλα των "καναρινιών" στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Γι’ αυτό και άλλωστε, η Φενέρ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αγορά του (είχε σχετική option), έχοντας πληρώσει το 100% των απολαβών του 31χρονου φουνταριστού, αλλά και 1,5 εκατ. ευρώ ως "ενοίκιο" στη Λέστερ. Κοινώς, 6 εκατ. ευρώ "καθαρά" για ένα μόλις γκολ.

Αυτονόητο πως παρά την επιστροφή του στη Λέστερ, ο Ισλάμ Σλιμανί δεν υπολογίζεται από τον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος προσπαθεί να περιορίσει μέρος της τεράστιας ζημιάς που έχει υποστεί από την αγορά του, βγάζοντας τον (εδώ και καιρό) στο "σφυρί".

Συνεπώς, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία αγοράς του από τη Λέστερ (ακόμη και "κοψοχρονιά", εκτιμάται πως οι "αλεπούδες" δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ), ενώ και ο εκ νέου δανεισμός του είναι μια πανάκριβη περίπτωση, αφού τα 4,5 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως είναι τουλάχιστον απαγορευτικό ποσό ακόμη και για όνειρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτα πράγματα με Καπίνο - Έφυγε από τον Ολυμπιακό και δείτε τι... έπαθε

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags