Facebook Pixel AEK - Ράφελ Χολτσχάουζερ: Ελεύθερος, ωραίος και... αλμυρός
| 2019-04-18 13:30:00

Αυτόν φέρνει ο Τίγρης και... κουμπώνει - Έκαναν "πατάτα" - Είναι... καψούρα - Θέλει χοντρό "πακέτο"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτόν φέρνει ο Τίγρης και... κουμπώνει - Έκαναν "πατάτα" - Είναι... καψούρα - Θέλει χοντρό "πακέτο"

"Σκύλος" που ταιριάζει γάντι. Πώς έρχεται; Όλο το παρασκήνιο.

AEK - Ράφελ Χολτσχάουζερ: Είχε κάνει εντύπωση στους ανθρώπους των Κιτρινόμαυρων από τα περυσινά, δύο ραντεβού της στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Ραπίντ Βιέννης. Ψηλός μέσος, με δυνατότητα build up από χαμηλά στην περιοχή της ομάδας του, εξαιρετικό σουτ και μεταβίβαση, φοβερές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. Σας λένε τίποτα όλα αυτά; Πάνω κάτω το πλαίσιο του χαφ που αναζητά και φέτος η Ένωση για να πλαισιώσει τους μέσους της.

Σίγουρα, ο Ράφελ Χολτσχάουζερ δεν είναι το κλασικό "εξάρι" που θέλει (επίσης) η ΑΕΚ. Είναι όμως παίκτης που μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης, μπορεί να δέσει αρμονικά με διάφορους συνδυασμούς παρτενέρ του στο κέντρο του γηπέδου, προσθέτει χαρακτηριστικά που οι "κιτρινόμαυροι" δεν έχουν.

Πέρυσι, είχε γίνει προσπάθεια, αλλά έμεινε ημιτελής. Ο λόγος ήταν κυρίως η... άκομψη προσέγγιση της Ένωσης στην πλευρά του Αυστριακού διεθνή, ο οποίος μένοντας ελεύθερος από τη Ραπίντ Βιέννης είχε τη δυνατότητα της επιλογής του νέου σταθμού της επαγγελματικής του καριέρας.

Ουσιαστικά, το φλερτ με την ελληνική ομάδα, παρότι ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε να προχωρήσει σε… γάμο, δεν ευοδώθηκε ποτέ. Κάτι η προαναφερθείσα λανθασμένη προσέγγιση στον ποδοσφαιριστή, κάτι οι απαιτήσεις του που κρίθηκαν υψηλές, έδωσαν νωρίς τέλος στις συζητήσεις των δύο πλευρών, με τον αριστεροπόδαρο μέσο να καταλήγει τελικά στην ελβετική Γκρασχόπερς.

Διετές συμβόλαιο υπέγραψε εκεί, ωστόσο πριν λίγο καιρό αποδεσμεύτηκε από τον ελβετικό σύλλογο λόγω "διαφωνιών" φιλοσοφίας με τον νέο του προπονητή και έτσι πλέον κυκλοφορεί, και πάλι, ελεύθερος. Το κανάλι υπάρχει από πέρυσι και εφόσον οι ανάγκες στο κέντρο της Ένωσης παραμένουν ουσιαστικά ανάλογες, είναι μια περίπτωση που -όπως τονίζεται και στη σημερινή "ΩΡΑ"- παραμένει πάντα στο σκεπτικό των ανθρώπων του συλλόγου.

Η... πεπατημένη για να αποφευχθούν τα περυσινά λάθη (πάντα ως προς την προσέγγιση) υπάρχει, οι απαιτήσεις του Αυστριακού μέσου δεν είναι απαγορευτικές και σίγουρα παρότι μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση υψηλές (μιλάμε για ποσό που ξεπερνάει τις 300-350.000 ευρώ), εν τούτοις εφόσον μιλάμε για ελεύθερο ποδοσφαιριστή είναι ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται απαγορευτικό για την ελληνική ομάδα εφόσον θελήσει να προχωρήσει με τον συγκεκριμένο παίκτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aπίστευτος Μελισσανίδης - Έτσι "έφαγε" τον Ολυμπιακό και γίνεται πανίσχυρος στη Superleague!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags