Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ροντρίγκο Μολέντο: Το κόστος της μεταγραφής και το «όχι» του Βραζιλιάνου
| 2019-04-22 11:02:00

Σκάει "μπαμ" στο λιμάνι - Έρχεται νέος ηγέτης - Ακατέβατα 5 "μύρια" - "Χυλόπιτα" πρώην του ΠΑΟ;

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκάει "μπαμ" στο λιμάνι - Έρχεται νέος ηγέτης - Ακατέβατα 5 "μύρια" - "Χυλόπιτα" πρώην του ΠΑΟ;

Φήμες για μεταγραφή. Τι ισχύει με όνομα-φωτιά. Όλα στη φόρα!

Ολυμπιακός - Ροντρίγκο Μολέντο: Η φημολογία των τελευταίων ημερών έντονη. Και θέλει τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη του μεταγραφή (πέραν των γνωστών Μπα, Ραντζέλοβιτς) εν όψει καλοκαιριού, άμεσα. Και αυτή, να αφορά κεντρικό αμυντικό. Ως γνωστόν, δύο θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί που υπάρχει στο πλάνο των "ερυθρόλευκων" ως πρόθεση να αποκτηθούν, άγνωστο αν η έσχατη φημολογία αφορά τον λεγόμενο "ηγέτη" της άμυνας (η άφιξη του οποίου είναι το βασικό ζητούμενο όλων στον οργανισμό του Ολυμπιακού) ή την -ας την πούμε καταχρηστικά- συμπληρωματική λύση της τετράδας των στόπερ της επόμενης σεζόν.

Εύλογα, το όνομα του Ροντρίγκο Μολέντο παραμένει στα ψηλά και επανέρχεται συνεχώς στη ρεπορταζιακή καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Το sportime, στο σημερινό του φύλλο, το πάει ένα βήμα παρακάτω, ισχυριζόμενο πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τον Βραζιλιάνο στόπερ όσο και την ομάδα του, την Ιντερνασιονάλ. H αλήθεια όμως είναι πως τα δεδομένα για τον αλλοτινό άσο του Παναθηναϊκού, δεν έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να δικαιολογούν αισιοδοξία για... happy end στην προσπάθεια (εάν και εφόσον ισχύει όντως) των "ερυθρολεύκων".

Ο 32χρονος στόπερ (τα κλείνει στα τέλη Οκτωβρίου) ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στην Ιντερνασιονάλ, αφού το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Από την πρώτη στιγμή του επαναπατρισμού του εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Πόρτο Αλέγκρε, η οποία δεν έχει καμία πρόθεση να... ξεπουλήσει. Ίσα ίσα μάλιστα.

Στην πρώτη, προ διμήνου, επαφή που έκαναν τρίτοι, μεσαζόντες, για λογαριασμό των Πειραιωτών, η Ιντερνασιονάλ αξίωσε 5 εκατ. ευρώ για να συναινέσει στην παραχώρηση του παίκτη. Το ποσό αυτό παραμένει. Ακατέβατο. Είπαμε, μιλάμε για τον στόπερ-ηγέτη της άμυνας του βραζιλιάνικου συλλόγου, που έχοντας δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο μαζί του δεν "πιέζεται" από τίποτα και κανέναν προκειμένου να τον παραχωρήσει.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ροντρίγκο Μολέντο, ανεξαρτήτως αν εμφανίζεται να σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα, περνάει καλά στην πατρίδα του. Απολαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο που έχει στην Ιντερνασιονάλ, αμείβεται καλά εκεί (δύσκολα ο Ολυμπιακός θα του μπορέσει να του προσφέρει περισσότερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποσό που απαιτείται για την αγορά του) και δεν δείχνει διάθεση να το… κουνήσει.

Παρά τα όσα λοιπόν κυκλοφορούν, η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του έμπειρου αμυντικού παραμένει πολύ, μα πάρα πολύ "επώδυνη" (με τάση… απαγορευτική) οικονομικά για τους Πειραιώτες, αλλά ακόμη και σε επίπεδο διάθεσης του Βραζιλιάνου στόπερ δεν δείχνει ευοίωνη. Και αν μη τι άλλο, οι "ερυθρόλευκοι" από τον... ψυχισμό του ποδοσφαιριστή και τις συνεχείς παλινωδίες του, τον Ιανουάριο του 2018 όταν και προσπάθησαν να τον αποκτήσουν από τον Παναθηναϊκό, γνωρίζουν καλά.

Και υπάρχουν αρκετοί στο στελεχειακό δυναμικό του συλλόγου που δεν είναι καθόλου θετικοί σε μια ακόμη προσπάθεια, που αφενός συνεπάγεται πολλά, μα πάρα πολλά χρήματα, αλλά θα είναι και αμφιβόλου κατάληξης λόγω του ευμετάβλητου και αφερέγγυου χαρακτήρα του παίκτη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στο λιμάνι - Παίρνει "κεφάλια" ο Μαρτίνς - "Τρέμουν" τέσσερις - Διαβάστε ονόματα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags