Facebook Pixel Έρικ Γέντρισεκ: Έκανε ρεκόρ με γκολ του η Ξάνθη
| 2019-04-22 23:18:00

Ο Γέντρισεκ έγραψε ιστορία στην Ξάνθη

Sportdog Team
Ο Γέντρισεκ έγραψε ιστορία στην Ξάνθη

Πίνουν νερό στο όνομα του Σλοβάκου.

Έρικ Γέντρισεκ: Έκανε ρεκόρ με γκολ του η Ξάνθη

Με τη νίκη της επί του Απόλλωνα, η Ξάνθη δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 12η θέση και έτσι είναι δεδομένη η παρουσία της στη Super League και το 2019-20.

Η ακριτική ομάδα θα παίξει για 31η διαδοχική σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης είναι η ομάδα της περιφέρειας με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, αφού έπαιξε 33 χρόνια ανελλιπώς.

Αυτή η νίκη επί του Απόλλωνα ήταν για την Ξάνθη η 250η εντός έδρας σε 474 αγώνες που έχει παίξει από το 1989 που ανέβηκε.

Η πρώτη επιτεύχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1989, στο γήπεδο του ΑΟΞ επί του Ηρακλή. Στο 56ο λεπτό του αγώνα ο Θωμάς Δεληγιάννης ανέτρεψε τον Γιώργο Μαρινάκη και ο αείμνηστος Αχιλλέας Αδαμόπουλος με πέναλτι πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Μάλιστα το γκολ του Έρικ Γέντρισεκ, που σφράγισε τη νίκη είναι το υπ' αριθμόν 1100 της ομάδας στην κατηγορία.

Ο Σλοβάκος ανέβηκε στην 13η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Ξάνθης στην Α' Εθνική/Super League. Το πρώτο η Ξάνθη το έβαλε στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της. Ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 1989, όταν έχανε από την ΑΕΛ με 3-1 στο Αλκαζάρ. Είχε μειώσει το σκορ με σουτ του Γιώργου Μαρινάκη στο 65' λεπτό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags