Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγουν Μιράντα, Ζιλ Ντίας - Στον αέρα ο Σα - ΣΟΚ με Ποντένσε
| 2019-04-23 11:50:00

Βόμβες στο λιμάνι - Φεύγουν δύο - Στον αέρα βασικός - "Χρυσάφι" για φορ - ΣΟΚ με Ποντένσε

του Παναγιώτη Νικολάου
Βόμβες στο λιμάνι - Φεύγουν δύο - Στον αέρα βασικός - "Χρυσάφι" για φορ - ΣΟΚ με Ποντένσε

"Καθαρίζει" ο Μαρτίνς. Ποιος κάνει 5 "μύρια". Θα γίνει... αρπαγή;

Καλώς ή κακώς, οι ηχηρές συνεργασίες, ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου με μεγαλοατζέντηδες είναι πάντα δίκοπο μαχαίρι για τις ομάδες που τις συνάπτουν. Πόσο μάλλον για ελληνικές ομάδες και πόσο μάλλον με την ιδιαιτερότητα του Ολυμπιακού, που έχει κοινό ιδιοκτήτη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, μια ομάδα που εδώ και δύο χρόνια διεκδικεί την άνοδο της στην Πρέμιερσιπ.

Η συνεργασία λοιπόν του (κατά πολλούς κορυφαίου ατζέντη της εποχής μας) του Ζόρζε Μέντες με τους «ερυθρόλευκους», το background της πλέον γκλαμουράτης (και επικερδούς φυσικά…) λίγκας του πλανήτη είχε ως βασικό λόγο. Οι Πειραιώτες, μοιραία, σε δεύτερο πλάνο, αλλά φυσικά με επιλογές που συχνά πυκνά συνδέονται. Παράδειγμα, ο Ζοσέ Σα. Για να γίνει κάτοικος Νότιγχαμ εξετάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, στους "ερυθρόλευκους", τελικά, κατέληξε. Ο Ζιλ Ντίας φέτος. Από δανεικός στη Φόρεστ στο πρώτο μισό της σεζόν, δανεικός στον Ολυμπιακό στο δεύτερο.

Αφήνουμε στην άκρη τη Φόρεστ (αστειότητες τα όσα λέγονται και γράφονται για τον Ζοάο Καρβάλιο. Σε καμία… ζωή δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα το ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου) και πάμε στα του Ολυμπιακού. Ζωή να 'χουν, ο Μέντες έχει πέντε πελάτες του στον Ολυμπιακό: Σα, Μιράντα, Ποντένσε, Ντίας και Χασάν. Κοινός τόπος; Κανενός η παραμονή δεν είναι δεδομένη!

Εξηγούμαστε. Ο Ροντερίκ Μιράντα δεν συνεχίζει. Δανεικός από τη Γουλβς, "τσόντα" της προσθήκης Ντανιέλ Ποντένσε, αποχωρεί. Το ίδιο θα συμβεί εκτός θεαματικού απροόπτου και με τον Ζιλ Ντίας. Για τον Ζοσέ Σα, τα δεδομένα γνωστά: ο Ολυμπιακός παζαρεύει με την Πόρτο για την καταβολή της ρήτρας του Πορτογάλου τερματοφύλακα, ο οποίος επίσης αξιώνει αρκετά (σχεδόν τα διπλάσια) για να συναινέσει στη "μονιμοποίησή" του στον Πειραιά.

Για τον Χασάν, επίσης ξεκάθαρα: για να μείνει, θα πρέπει οι Πειραιώτες να καταβάλλουν τη ρήτρα του στην Μπράγκα (εμείς στο sportdog επιμένουμε πως είναι 5 εκατ. ευρώ, άλλοι, στην Ελλάδα κάνουν λόγο για 4. Σε κάθε περίπτωση πολλά λεφτά…), η οποία δεν δείχνει καμία διάθεση διαπραγμάτευσης, παρότι το συμβόλαιο του Αιγύπτιου ολοκληρώνεται του χρόνου. Υπάρχει η φημολογία πως ο Πέδρο Μαρτίνς τον προτιμάει από π.χ. τον Μπεργκ, φημολογία που μέχρι στιγμής είναι ανεπιβεβαίωτη και σε κάθε περίπτωση, για να το ξεκαθαρίσουμε εκ νέου, αν τελικά προκριθεί η παραμονή Χασάν και βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι απαιτήσεις της Μπράγκα, τότε τελειώνει και η κουβέντα για φορ στους "ερυθρόλευκους".

Όσο για τον Ντανιέλ Ποντένσε; Ίσως η πιο περίπλοκη περίπτωση λόγω της δικαστικής διαμάχης του ίδιου με τη Σπόρτινγκ και της Σπόρτινγκ με τον Ολυμπιακό, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι αξιοποιώντας την τραγική περυσινή κατάσταση στα "λιοντάρια" υπέγραψαν ως ελεύθερους ποδοσφαιριστές που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Το ίδιο έκανε και ο παίκτης και με διαβεβαίωση Μέντες πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή, ήρθε στον Ολυμπιακό. 

Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως αναμένονταν. Οι δυο ομάδες δεν συμβιβάστηκαν (όπως έκανε η Σπόρτινγκ με τη Γουλβς για παράδειγμα στην περίπτωση του Ρουί Πατρίσιο), η ΦΙΦΑ που έχουν προσφύγει οι Πορτογάλοι θα τους δικαιώσει (παρότι καθυστερήσει η απόφαση) και στη δεδομένη έφεση του Ολυμπιακού,  η ιστορία θα καταλήξει στο CAS, το οποίο πιθανότατα δεν θα θέσει θέμα ποιος έχει δίκιο (η Σπόρτινγκ βάσει και δεδικασμένων), αλλά θα καθορίσει το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να καταβάλλουν οι "ερυθρόλευκοι".

Και επειδή -όπως  υποστηρίζουν στην Πορτογαλία- αυτή θα είναι απλησίαστη για τα ελληνικά δεδομένα, το σενάριο που επεξεργάζεται είναι η πώληση του ποδοσφαιριστή προκειμένου να "χρηματοδοτηθεί" αυτή η αποζημίωση. Μένει να δούμε ποιος ο ρόλος του Μέντες σε όλ’ αυτά, αφού εξυπακούεται πως για τους πελάτες του έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Σίγουρα πάντως, να τους έχει όλους σε μια ομάδα σε εκκρεμότητα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αποδεικτικό μιας καλής και αποδοτικής συνεργασίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Mεταγραφάρα" από Ολυμπιακό - Κάνει "όργια" στο εξωτερικό - Είναι ταλεντάρα - Ποιος Σολδάνο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags