Facebook Pixel Πρέμιερ Λιγκ: Γκολ και ρεκόρ
| 2019-04-25 02:31:00

Ο Λονγκ και τα ταχύτερα «πιστόλια» της Πρέμιερ Λιγκ

Sportdog Team
Ο Λονγκ και τα ταχύτερα «πιστόλια» της Πρέμιερ Λιγκ

Ρεκόρ 19 ετών κατέρριψε ο Σέιν Λονγκ με το γκολ που πέτυχε για τη Σαουθάμπτον στο 07,69'' της αναμέτρησης με τη Γουότφορντ. Στη 2η θέση των ταχύτερων γκολ evert στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπεσε ο Λέντλεϊ Κινγκ, με τους Σίρερ, Έρικσεν και Βίντουκα να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Από το βράδυ της Τρίτης στο Vicarage Road, ο Λονγκ είναι ο ταχύτερος σκόρερ σε ολόκληρη την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γουότφορντ για να βάλει προσωρινά μπροστά στο σκορ τη Σαουθάμπτον. Βέβαια, οι «άγιοι» πήραν μονάχα έναν βαθμό στο φινάλε, αφού οι «hornets» βρήκαν γκολ στα τελευταία λεπτά για το 1-1.

Μέχρι φέτος, το γκολ που ήταν το πιο γρήγορο στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος ήταν εκείνο από τον Λέντλεϊ Κινγκ για την Τότεναμ απέναντι στη Μπράντφορντ, στα 09,84'' τη σεζόν 2000-2001, ενώ, ο Άλαν Σίρερ είχε βρει δίχτυα στα 10,52'' με τη Νιούκαστλ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, την αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν την περασμένη σεζόν σκοράροντας για τα «σπιρούνια» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να ξεπεράσει τον Σίρερ, όμως το επίσημο στατιστικό έγραψε 10,54'', ενώ ο Μαρκ Βίντουκα κλείνει την πεντάδα με γκολ για τη μεγάλη Λιντς άλλων εποχών, σε παιχνίδι με την Τσάρλτον στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το δικό του τέρμα, στα 11,90''.

 

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags