25/04/19 - 17:34

Απίστευτη μεταγραφή στη Superleague - "Χτυπάει" Έλληνα ομαδάρα - Τρελά πάρε-δώσε - Θα μείνετε άφωνοι

Φοβερά πράγματα στο παρασκήνιο. Ποιος πάει πού; Διάβασε να μείνεις!

Sportdog Team
Απίστευτη μεταγραφή στη Superleague - "Χτυπάει" Έλληνα ομαδάρα - Τρελά πάρε-δώσε - Θα μείνετε άφωνοι
9.815views 0shares

Superleague - Παναιτωλικός: Πρώτα, γράφτηκε πως ο Γιώργος Λιάβας βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπενφίκα.  Πιο… επιθετικά μάλιστα, με τη σιγουριά πως θα είναι ο επόμενος Ελληνας που θα προστεθεί στην αλυσίδα των συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχουν γίνει Λουζιτανοί. Σήμερα, διαρρέονται σενάρια που θέλουν τους «αετούς» να ενδιαφέρονται για τον έτερο, φέρελπι άσσο των «καναρινιών», τον Ενέα Μιχάι.

Κακά τα ψέματα, άλλοι τη δεδομένη στιγμή από την ομάδα του Αγρινίου, που να έχουν (μόνο) τη δυναμική για να ασχοληθεί έστω και σε επίπεδο τσεκαρίσματος η Μπενφίκα, δεν υπάρχουν. Μπορεί όμως ρεαλιστικά η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος να ενδιαφέρεται για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές;

Η απάντηση βρίσκεται στη συνεργασία των δύο ομάδων. Οπως πρώτοι αποκαλύψαμε στον sportdog, Μπενφίκα και Παναιτωλικός έχουν (εδώ και καιρό) συμφωνήσει να επισημοποιήσουν τις από χρόνια καλές τους σχέσεις, έχοντας ήδη υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (αν μπορούμε να το πούμε έτσι).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο Παναιτωλικός μετατρέπεται σε ομάδα «δορυφόρο» της Μπενφίκα στην Ελλάδα, με τους «αετούς» να συνδράμουν τόσο στην στελέχωση του (με ποδοσφαιριστές) όσο και στην επάνδρωση του με προπονητές σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Κάτι που θα επισφραγιστεί και από την επικείμενη ανακοίνωση του νέου προπονητή του Παναιτωλικού, ο οποίος και θα τελεί (τουλάχιστον) υπό τις «ευλογίες» της Μπενφίκα, η οποία επιπρόσθετα θα παράσχει τεχνογωσία και μεθοδολογία βάσει του δικού της αγωνιστικού, προπονητικού,  επενδυτικού και γενικότερα ποδοσφαιρικού πλάνου.

Εξυπακούεται συνεπώς, πως στο πλαίσιο αυτής της επίσημης συνεργασίας, οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θεωρεί η Μπενφίκα πως της «κάνει» για να ενταχθεί στην ομάδα της, ή να προαχθεί σε ένα καλύτερο επίπεδο, θα έχει όχι μόνο τον πρώτο, αλλά τον απόλυτο λόγο προκειμένου να τον αποκτήσει. Είτε αυτός λέγεται Μιχάι, είτε αυτός λέγεται Λιάβας.

Και μάλιστα, μπορεί, στο πλαίσιο μιας οικονομικής ενίσχυσης – που δεν αποκλείεται – η Μπενφίκα να κάνει μια τέτοια προσθήκη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όχι κατ’ ανάγκην για να φέρει τον «Χ» Λιάβα και τον «Χ» Μιχάι στο «Ντα Λουζ», αλλά για να «αγοράσει», να «υποθηκεύσει» την όποια δυναμική τους, φέρνοντας τους για παράδειγμα δανεικούς σε μια ομάδα που «ελέγχει» στην Πορτογαλία και από εκεί να μπορεί να αξιολογήσει την πρόοδο τους. Και έτσι, παράλληλα, να «συνεισφέρει» και οικονομικά στην ομάδα – δορυφόρο της.

Οτιδήποτε συνεπώς γράφεται και ακούγεται που συνδέει Μπενφίκα και Παναιτωλικό, πλέον – και μέχρι να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις – θα πρέπει να θεωρείται ως… ένα και το αυτό, πρακτικά αυτονόητο στο πλαίσιο της συνεργασίας που απομένει να επισημοποιηθεί,  μόνο ως προς τη δημοσιοποίηση της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ