Facebook Pixel Λαμία - ΑΕΚ 0-4 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-04-25 19:54:00

Φέρτε της τον ΠΑΟΚ! Έκανε "πάρτι" στη Λαμία η ΑΕΚ και θέλει εκδίκηση στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φέρτε της τον ΠΑΟΚ! Έκανε "πάρτι" στη Λαμία η ΑΕΚ και θέλει εκδίκηση στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκρίθηκε άνετα (4-0) στον τελικό για 4η σερί σεζόν!

Η ΑΕΚ έκανε… πάρτι στη Λαμία, την οποία συνέτριψε με 4-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου της 11ης Μαΐου. Εκεί η Ένωση θα αντιμετωπίσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν τον ΠΑΟΚ και ψάχνει εκδίκηση μετά από δύο χαμένους τελικούς!

Η Ένωση ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση, ωστόσο όταν… πάτησε γκάζι, «καθάρισε» άνετα με γκολ των Πόνσε (36’), Οικονόμου (41’), Μπακασέτα (53’) και αυτογκόλ του Βάντερσον (66’).

Τα άσχημα νέα για την ΑΕΚ προέκυψαν από τον τραυματισμό του Λούκας Μπογέ, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο 87’ και δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με την ΑΕΚ να εγκλωβίζεται από την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας και να μην μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Όσο για τους Λαμιώτες, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και να απειλεί με δύο σουτ από Σκόνδρα (10’) και Μπερτόλιο (22’), που όμως δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ ανέβηκε από το 24’ και έπειτα, έχοντας δύο δοκάρια σε τέσσερα λεπτά! Στο 24’ ο Πόνσε έπιασε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σιμόες, όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28’ Λιβάγια, Μπακασέτας και Μάνταλος άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα, όμως ο τελευταίος «σημάδεψε» το δοκάρι με κοντινό πλασέ. Η απάντηση της Λαμίας ήρθε στο 35’, όταν ο Μπερτόλιο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ, που ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση πρόκριση. Από σουτ του Λιβάγια η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι. Ο Πόνσε παραμόνευε, με τον Αργεντινό να παίρνει το… ριμπάουντ και να σκοράρει με κοντινό πλασέ για το 1-0. Στο 41’ η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από… περιπέτειες. Ο Οικονόμου σκόραρε έπειτα από εκτέλεση φάουλ έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε, όμως ο διαιτητής Τζήλος αποφάσισε να το μετρήσει, αφού η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Οικονόμου όχι από συμπαίκτη του, αλλά έπειτα από παρέμβαση του Αντέτζο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε γκολ του Μάνταλου για επιθετικό φάουλ.

Ο Μπακασέτας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ στο 53’. Ο διεθνής άσος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μπακασέτα, σούταρε από διαγώνια θέση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0, αφού πρώτα κόντραρε στον Σκόνδρα. Στο 66’ η ΑΕΚ έφτασε σε ακόμα ένα γκολ, με τη… συνδρομή του Βάντερσον, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο αμυντικός της Λαμίας προσπάθησε να απομακρύνει προ του Λιβάγια έπειτα από σέντρα του Χουλτ, όμως άθελά του νίκησε τον Κατσίκα με… άπιαστη κεφαλιά!

Στο 83’ η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Πίτι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 87’ ο Μπογέ πάτησε άσχημα στο έδαφος, τραυματίστηκε στο γόνατο και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Έκι Πόνσε έδωσε ξανά τη λύση στην ΑΕΚ, ανοίγοντας το σκορ στο 36’ και «σφραγίζοντας» από νωρίς την πρόκριση της ομάδας τους.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Λαμία. Ο Κατσίκας πήρε τη θέση του τραυματίας Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρόμανιτς, Πλιάτσικα, Αντέτζο και Βάντερσον να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μπεχαράνο και Σκόνδρας, με τους Καραμάνο, Ασούμπρε και Μπερτόλιο να κινούνται πίσω από τον Μπαράλες.

Με 4-4-1-1 κατέβασε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μπάρκας Μπάρκα ήταν κάτω από τα γκολποστ, ενώ Οικονόμου και Σβάρνας έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Μπακάκη δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Σιμόες και Κρίστιτσιτς αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μπακασέτα στα δεξιά, τον Μάνταλο στα αριστερά και τον Λιβάγια σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε.

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Μπερτόλιο δευτερόλεπτα πριν η ΑΕΚ ανοίξει το σκορ. Εάν είχε προηγηθεί, η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν εντελώς διαφορετική.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O τρόπος που μέτρησε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ προκάλεσε διαμαρτυρίες. Πάντως, το ριπλέι φαίνεται να δικαιώνει τον διαιτητή, αφού ο Αντέτζο είναι αυτός που στέλνει την μπάλα στον Οικονόμου.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69' Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (59' Μπογέ).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags