Facebook Pixel Ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ο Ντιαμέ
| 2019-04-26 12:00:00

Έτσι τα σαρώνει όλα ο Μαρινάκης - Χάφαρος με 2 "μύρια" - Τεράστια εμπειρία - "Άπιαστη" μεταγραφή!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι τα σαρώνει όλα ο Μαρινάκης - Χάφαρος με 2 "μύρια" - Τεράστια εμπειρία - "Άπιαστη" μεταγραφή!

Στόχος από το πάνω ράφι τρελαίνει το λιμάνι. Θα γίνει τέτοιο "μπαμ";

Συνηθίζεται, διαχρονικά, τα πρώτα ουσιαστικά (;), ρεαλιστικά (;) ονόματα που στοχεύουν οι ελληνικές ομάδες να δημοσιοποιούνται τέτοιες μέρες, παραμονές Πάσχα. Πιστός στην παράδοση ο «Κόκκινος Πρωταθλητής» αποκαλύπτει σήμερα, επικαλούμενος πηγές από την Αγγλία, πρόταση για (μέχρι στιγμής «άγραφο») τον Μοχάμεντ Ντιαμέ.

Σενεγαλέζος διεθνής χαφ, κλείνει τα 32 του χρόνια τον προσεχή Ιούνιο, αγωνίζεται εννιά χρόνια στην Αγγλία, έχοντας διαδοχικά περάσει από Γουίγκαν, Γουέστ Χαμ, Λέστερ, Νιουκάστλ. Ποδοσφαιριστής έμπειρος και αδιαμφισβήτητου επιπέδου (από τις 10 σεζόν που έχει αγωνιστεί στη Γηραιά Αλβιόνα, οι οκτώ ήταν στην Πρέμιερσιπ, ενώ δεν υπάρχει χρονιά του – πριν μιας – που να μην είναι γεμάτη, με +25 σεζόν), ο οποίος δεδομένα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, σε θέση που ο Ολυμπιακός ψάχνει ενίσχυση (στο «8»).

Μανατζερικά εκπροσωπείται από την περίφημη Stellar Group, με την οποία ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει δίαυλο, επιδιώκοντας συνεργασία και συμφωνίες (περισσότερο «κάθεται» αυτή στο Νότιγχαμ). Ως εδώ καλά. Ο Σενεγαλέζος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τις «καρακάξες». Και βάσει ενός όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του, αν συμπληρώσει 25 συμμετοχές ως βασικός το συμβόλαιο του ανανεώνεται για έναν ακόμη χρόνο.

Ο ίδιος θέλει διετές, κάτι που αντιβαίνει στην πολιτική του συλλόγου να μην προχωράει σε ανάλογες συμφωνίες για ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει τα τριάντα τους χρόνια. Και αυτό παρότι στην περίπτωση του Ντιαμέ, ακόμη και ο τεχνικός της Νιουκάστλ, Ράφα Μπενίτεθ, έχει εκφραστεί θετικά για την παραμονή του. Όπως και να έχει, αυτή η – προφανής – διαφοροποίηση στα «θέλω» των δύο πλευρών, έχει φέρει τον Ντιαμέ εκτός αρχικής ενδεκάδας των «καρακαξών» από την 1η Απριλίου (προκειμένου να μην συμπληρώσει αυτές τις 25 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα – τώρα έχει 23).

Ο ίδιος, με χτεσινές του μάλιστα δηλώσεις, δημοσιοποίησε την κατάσταση, τονίζοντας πως θέλει να παραμείνει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αλλά πως εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει, ο ίδιος είναι ανοικτός σε προτάσεις. Προτάσεις που δεδομένα δεν θα δυσκολευτεί να βρει και να παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, κάτι που αντικειμενικά καθιστά άκρως φιλόδοξη των προσπάθεια του Ολυμπιακού, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως και οι απολαβές του 32χρονου μέσου ξεπερνάνε τα 2 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το βιογραφικό, οι παραστάσεις και η ποιότητα του Σενεγαλέζου δικαιολογούν την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Είναι προπονητής αυτός, να ρωτάει τι να κάνει; - Δεν μ’ αρέσει αυτό για Κόκκαλη-Μαρινάκη»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags