Facebook Pixel Λούκας Μπογέ - ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η αλήθεια για Μπογέ - Θα κάνει... χουνέρι στον ΠΑΟΚ;
Ποδόσφαιρο
| 2019-04-28 21:37:00

Αυτή είναι η αλήθεια για Μπογέ - Θα κάνει... χουνέρι στον ΠΑΟΚ; - "Είναι ακοτόρθωτο" - Τρελό ρίσκο;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτή είναι η αλήθεια για Μπογέ - Θα κάνει... χουνέρι στον ΠΑΟΚ; - "Είναι ακοτόρθωτο" - Τρελό ρίσκο;

Προλαβαίνει τον τελικό; Ένας γιατρός αποκαλύπτει στο sportdog.

Λούκας Μπογέ - ΠΑΟΚ: Η ΑΕΚ με το εμφατικό 4-0 έναντίον της Λαμίας προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 11 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση όμως δέχτηκε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα της μοίρας με τον σοβαρό τραυματισμό του Λούκας Μπογέ.

Ο Αργεντινός υπέστη μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνει την επέμβαση και ξεκινά θεραπείες. Ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη μεγάλη αναμέτρηση. Ελπίδες υπάρχουν, αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο να είναι ετοιμοπόλεμος σε δύο εβδομάδες.

Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών; Το sportdog είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα και συνάμα εποικοδομητική συζήτηση με τον χειρούργο ορθοπεδικό, Σπύρο Αρμπή, ο οποίος μας έδωσε μία εικόνα. «Οι περιπτώσεις μερικής ρίψης του οπισθίου χιαστού διαχειρίζονται συντηρητικά και δεν χειρουργούνται», επιβεβαιώνει ο ιατρός.



Όσον αφορά τον χρόνο αποθεραπείας επισημαίνει ότι «είναι απόφαση του γιατρού, υποβάλλοντας τον ασθενή σε κλινική εξέταση. Περνάει λειτουργικές δοκιμασίες ο τραυματίας. Οπότε τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο γιατρός που βλέπει τον ασθενή. Σε γενικές γραμμές πάμε λίγο αργά. Επειδή αυτές οι περιπτώσεις δεν χειρουργούνται και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί ο χιαστός».

Εκτιμώντας πόσο χρειάζεται για την επάνοδο στην αγωνιστική δράση ο Σπύρος Αρμπής υποστηρίζει, ότι «το έξι εβδομάδες είναι ένα όριο που ακούγεται ελπιδοφόρο, πολλές φορές ακατόρθωτο. Εξαρτάται από την κράση του αθλητή και από την εξέταση του γιατρού».

Είναι δεδομένο, ότι ο χρόνος επιστροφής του Μπογέ είναι μικρός. Ο Αργεντινός όμως θα το παλέψει, στην ΑΕΚ όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν προτίθενται να ρισκάρουν. Έτσι και αλλιώς το ιατρικό τιμ της Ένωσης λειτουργεί πάντα στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι φέτος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του κιτρινόμαυρου ιατρικού επιτελείου ιατρική διημερίδα της με κύριο αντικείμενο μελέτης τον δύσκολο αθλητικό τραυματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη "ρουκέτα" Μελισσανίδη στην ΑΕΚ - Δεν φαντάζεστε ποιον διώχνει - Έρχεται ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags