Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε για όλα στο Sportdog!
| 2019-04-29 14:51:00

"Ρουκέτες" Τσιώλη: "Τσάμπιονς Λιγκ με Βιεϊρίνια και Μάτος; - Το έχασε και έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός"

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες" Τσιώλη: "Τσάμπιονς Λιγκ με Βιεϊρίνια και Μάτος; - Το έχασε και έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός"

"Να βγει να μιλήσει ο Νταμπίζας - Δεν είναι αποτυχημένη η ΑΕΚ".

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Την καλύτερη δυνατή ανάλυση έκανε μέσω του sportdog o Σάκης Τσιώλης για τους Big4 του πρωταθλήματος, τόσο για τη χρονιά που έφυγε όσο και για εκείνη που έρχεται.

Πώς έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ; Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στην κορυφή; Μπορεί να μπει ανάμεσά τους η ΑΕΚ; Πού το... έχασαν στον Παναθηναϊκό; Όλες οι απαντήσεις στην ανάλυση του πεπειραμένου τεχνικού στον sportdog...

"Γι' αυτό κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"

Κύριε Τσιώλη, πώς είδατε φέτος τον ΠΑΟΚ που έφτασε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια;

"Θα αρχίσω από την περασμένη χρονιά, που ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά από επιπολαιότητες δεν είχε πανηγυρίσει το τίτλο, έχασε μόνος του το περσινό πρωτάθλημα. Φέτος ήταν πιο έμπειρος, επίσης η καλύτερη ομάδα, με συνοχή. Δεν άλλαξε το περσινό σύνολο, αντίθετα το ενίσχυσε και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου".



Τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να κάνει την επόμενη χρονιά για να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή;

"Για την Ελλάδα είναι υπερπλήρης ήδη, μπορεί να συνεχίσει και ακριβώς όπως είναι. Αλλά αφού ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να γίνει μεγάλο κλαμπ, πρέπει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί την προσθήκη δύο πολύ καλών μπακ-χαφ, γιατί είδαμε και φέτος ότι με τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος πόνεσε στην Ευρώπη. Καταπληκτικοί παίκτες, αλλά θέλει πιο καλούς αμυντικά. Ειδικά για τα εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Την περίπτωση του Σταφυλίδη που "παίζει" για τη θέση του αριστερού μπακ πώς τη βλέπετε;

"Εντάξει, έχω πει ξανά ότι ο Σταφυλίδης και ο Γιαννούλης δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να αποκτήσει σε αυτές τις θέσεις παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα".

"Έπαιξε επιθετικά όταν τα είχε χάσει όλα"

Το σχόλιό σας για τον Ολυμπιακό;

"Το μόνο θετικό είναι ότι κράτησε τον προπονητή και την ομάδα, με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να βγάλει καλή συμπεριφορά ο Ολυμπιακός. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία ήταν καταστροφικός, αλλά από εκεί και μετά έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, δεν είχε κάποιον στόχο για να κυνηγήσει και όταν μια ομάδα αυτού του επιπέδου παίζει χωρίς άγχος, όλα είναι πιο εύκολα. Έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά όλα είχαν χαθεί".

Πώς μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή ο Ολυμπιακός;

"Θα χρειαστεί, σίγουρα, ενίσχυση. Έχει τον mvp του πρωταθλήματος, τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος οπωσδήποτε πρέπει να μείνει αν θέλει ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να βλέπει τα ευρωπαϊκά ματς διαφορετικά".

Το όνομα του Μπεργκ υπάρχει στο ρεπορτάζ - Θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη λύση για τον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Μπεργκ μετά από τόσα χρόνια στα Εμιράτα. Αλλά έχει να κάνει και με τα θέλω του προπονητή, τι σκέφτεται να κάνει στην ομάδα. Αν πάει να κάνει κάτι διαφορετικό, με ταχύτητα στον άξονα, θα πρέπει να πάρει έναν φορ. Αλλά όπως μαθαίνω θα κρατήσει σε μεγάλο ποσοστό το ίδιο ρόστερ, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει εκεί".

"Να μιλήσει ο Νταμπίζας για το όραμα στον ΠΑΟ"

Ποια είναι η άποψή σας για τον Παναθηναϊκό;

"Αν και στην αρχή είχε όραμα, κάποια στιγμή χάθηκε όλο αυτό και μπερδεύτηκαν. Θεωρώ ότι χρειάζεται νέα αρχή, επανεκκίνηση, αναθεώρηση, για να δούμε τι γίνεται. Περισσότερο μπερδεύτηκαν τώρα στο τέλος. Νταμπίζας και Δώνης, που τους εμπιστεύτηκαν, ξέρουν καλά τον Παναθηναϊκό, τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Πρέπει ο Νταμπίζας να βγει και να μιλήσει για το όραμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό".

Για την ΑΕΚ;

"Την ΑΕΚ την περίμενα φέτος δυνατή και ανταγωνιστική, παρόλα αυτά είχε πολλά προβλήματα. Δεν ξέρω αν άρχισε με φορτωμένο πρόγραμμα λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ ή αν δεν προετοιμάστηκε σωστά για το πρωτάθλημα. Αλλά θεωρώ ότι η σεζόν δεν είναι αποτυχημένη από τη στιγμή που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, χρειάζεται πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο για να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ".

Τέλος, πείτε μας δύο λόγια για τη δική σας πορεία στην Παναχαϊκή.

"Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της. Θεωρώ ότι αναβαθμίστηκε τόσο η ομάδα όσο και οι παίκτες. Θεωρώ ότι απαιτεί η ίδια η ιστορία της Παναχαϊκής την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ, ο κόσμος, η φανέλα της, όλοι. Τώρα που ζω την πόλη βλέπω ότι αναπνέει ποδοσφαιρικά. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα δούμε αν θα μείνω. Αλλά με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δρόσο που με έφερε εδώ, αλλά και τον κύριο Αποστολόπουλο που όλο αυτόν τον καιρό μού συμπαραστάθηκε και συζητάμε συνεχώς για την Παναχαϊκή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags