Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη που έδωσε΄στην "AS" είπε πως η Ευρωλίγκα ενδιαφέρεται να έχει ομάδες που παίζουν στα πρωταθλήματα τους.
Μπάσκετ
| 2019-04-30 15:45:00

Έτσι... διώχνουν τον Ολυμπιακό από την Ευρωλίγκα! Η δήλωση Μπερτομέου που θα φέρει αντιδράσεις

Sportdog Team
Έτσι... διώχνουν τον Ολυμπιακό από την Ευρωλίγκα! Η δήλωση Μπερτομέου που θα φέρει αντιδράσεις

Τι συνέβη;

Ολυμπιακός: Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη που έδωσε στην  "AS" είπε πως η Ευρωλίγκα ενδιαφέρεται να έχει ομάδες που παίζουν στα πρωταθλήματα τους.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα φέρει προβλήματα στους Ερυθρόλευκους σε περίπτωση που αποχωρήσουν από το ελληνικό πρωτάθλημα και πάνε στην Αδριατική Λίγκα, όπως συζητιέται τον τελευταίο καιρό


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε κλειστό τουρνουά. H ύπαρξη φιλοδοξίας είναι πολύ σημαντική ώστε η κάθε ομάδα να μπορεί να παίξει και να νικήσει. Εδώ η ερώτηση έχει να κάνει με τον συνδυασμί της σταθερότητας των συλλόγων με ένα ανταγωνιστικό κόνσεπτ. Η απάντηση είναι να υιοθετήσουμε ένα σύστημα “πυραμίδας” με προβιβασμούς και υποβιβασμούς μεταξύ της Ευρωλίγκας και του Eurocup χωρίς εξασφαλισμένα εισιτήρια. 

H Εuroleague ενδιαφέρεται στο να έχει ομάδες που παίζουν στις χώρες τους. Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω κάτι διαφορετικό. Δεν έχουμε ένα ενιαίο σύστημα όπως στις ΗΠΑ και τα εθνικά πρωταθλήματα είναι με βάση το έδαφος και η διαμορφωτική δομή του μπάσκετ. Πιστεύουμε στις εθνικές διοργανώσεις, για αυτό και πιστεύουμε ότι στην κορυφή της Euroleague είναι 18 σύλλογοι. Μεγαλύτερο καλεντάρι δεν είναι εφικτό.

Το θέμα μετις 24 ομάδες που έχουμε συζητήσει, είναι κάτι απίθανο το οποίο δεν λαμβάνουμε υπόψη μας. Επιπλέον, η δέσμευσή μας στην ποιότητα δεν συμβαδίζει με την αύξηση των συμμετεχόντων".

Για το πρόγραμμα με το παγκόσμιο καλεντάρι:

"Θα υπάρχει πρόγραμμα οκτώ μηνών με τους συλλόγους και μετά θα ξεκινήσουν οι εθνικές ομάδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Θα προκύψουν 45 ημερών διακοπές για τους αθλητές και για να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν, μία περίοδος δύο εβδομάδων προετοιμασίας με όλους τους παίκτες όμως διαθέσιμους, όχι όπως τώρα. Έχουμε κάνει έρευνα που δείχνει ότι το 60% των πιο σημαντικών τραυματισμών γίνεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αφότου οι παίκτες είναι με τις ομάδες τους. 

Η FIBA έχει οργανώσει σωστά το πρόγραμμα όσον αφορά στο γεγονός ότι δεν συμπίπτουν τα μεγάλα τουρνουά με αυτά του ποδοσφαίρου. Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τον Ιούλιο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags