Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ουσμάν Κουλιμπαλί: Γιατί τον "διώχνουν" Νταμπίζας και Δώνης
| 2019-05-02 10:29:00

Κάνει "άνω-κάτω" τον ΠΑΟ - Τρελές απαιτήσεις - "Χυλόπιτα" από Νταμπίζα - Αυτοί τον "καθαρίζουν"

του Νίκου Στεργίου
Κάνει "άνω-κάτω" τον ΠΑΟ - Τρελές απαιτήσεις - "Χυλόπιτα" από Νταμπίζα - Αυτοί τον "καθαρίζουν"

"Χαμός" με το... πολυεργαλείο. Γιατί τον "διώχνουν"; Όλα στη φόρα!

Παναθηναϊκός - Ουσμάν Κουλιμπαλί: Το αποπειράθηκε και πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε, είχε τη δυνατότητα, βάσει συμβολαίου, να αποχωρήσει ως ελεύθερος από το Τριφύλλι, μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αρκεί να έβρισκε πρόταση που θα τον ικανοποιούσε.

Ψάχτηκε πολύ, είχε προτάσεις από... εξωτικούς προορισμούς (Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν) που τον κάλυπταν μεν οικονομικά, αλλά μόνο σε αυτό το κομμάτι, είχε ενδιαφέρον από κυπριακούς συλλόγους, που όμως δεν τον ικανοποιήσαν και έτσι παρέμεινε στους "πράσινους".

Από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, το οποίο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Πρόταση που κυμαίνεται φυσικά στο προβλεπόμενο πλαφόν του συλλόγου, με κάτι περισσότερα από 200.000 ευρώ τον χρόνο να του προσφέρονται, αυξάνοντας έτσι το ποσό που εισπράττει τώρα (160.000 ευρώ).

Η διαφορά όμως, χαοτική, αφού ο Αφρικανός αμυντικός ουσιαστικά ζητάει διπλασιασμό αποδοχών (+350.000 ευρώ), ποσό που σε καμία περίπτωση το "τριφύλλι" δεν πρόκειται -και δεν μπορεί- να του προσφέρει. Έτσι, το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν σαφές, με τον παίκτη να επιδίδεται και πάλι στο... αγαπημένο του σπορ, την αναζήτηση δηλαδή νέας ομάδας.

Και πάλι όμως, όπως πέρυσι, φαίνεται πως παρότι νωρίς στη μεταγραφική περίοδο (αλλά με αρκετά "χιλιόμετρα" ως ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί, όπως έχει δικαίωμα να κάνει από τον Ιανουάριο), ο Ουσμάν Κουλιμπαλί δεν βρίσκει αυτό που θέλει, αυτό που ψάχνει. Ούτε σε οικονομικό, ούτε σε αγωνιστικό πλαίσιο.

Οπότε, όπως τονίζεται σε σημερινά δημοσιεύματα, φέρεται να ρίχνει και πάλι γέφυρες με τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας διάθεση παραμονής. Τα πράγματα όμως από την πλευρά του συλλόγου δεν αλλάζουν. Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τον περασμένο Ιανουάριο παραμένει αναλλοίωτη και χωρίς την παραμικρή διάθεση αύξησης. 

Έτσι κι αλλιώς, ο Παναθηναϊκός έχοντας με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν τον Γιόχανσον (συμβόλαιο που ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ), τον Αποστολάκη που προφανώς θέλουν να προωθήσουν περισσότερο οι "πράσινοι", αλλά και τον ταλαντούχο νεαρό Βαγιανίδη, ο οποίος χθες ανέβηκε στην πρώτη ομάδα κάνοντας προπόνηση και διεκδικώντας από το καλοκαίρι μεγαλύτερο ρόλο στο επαγγελματικό ρόστερ, μοιάζει καλυμμένος στη θέση του δεξιού μπακ. Φυσικά, ο 30χρονος αμυντικός στα χέρια του Δώνη φέτος έγινε... πολυεργαλείο, συχνά παίζοντας ως τρίτος στόπερ όντας ένας από τους καλύτερους των "πράσινων".

Σε κάθε όμως περίπτωση, καλύτερη πρόταση δεν προβλέπεται στον Αφρικανό, ο οποίος αν θέλει όντως να παραμείνει θα πρέπει  να δεχτεί αυτήν που έχει στα χέρια του κάνοντας σημαντικό, σημαντικότατο σκόντο στις αρχικές του απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags