Facebook Pixel "Θα έδινα 500 εκατ. στον ΠΑΟ - Εγώ έβγαλα τον Νίνη - Έρχονται παικταράδες - Δεν υπάρχει Μπεργκ"
| 2019-05-06 14:02:00

"Θα έδινα 500 εκατ. στον ΠΑΟ - Εγώ έβγαλα τον Νίνη - Έρχονται παικταράδες - Δεν υπάρχει Μπεργκ"

του Γιώργου Κτενά
"Θα έδινα 500 εκατ. στον ΠΑΟ - Εγώ έβγαλα τον Νίνη - Έρχονται παικταράδες - Δεν υπάρχει Μπεργκ"

Απολαυστικός Τότης Φυλακούρης στο sportdog. Δε χάνεται!

Ηγέτης, χρηματοδότης, που δεν χαμπαριάζει τίποτα και μπορεί να δώσει ώθηση και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Τότης Φυλακούρης.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην παραμονή των Δώνη και Νταμπίζα στην ομάδα, οι οποίοι έσωσαν τον Παναθηναϊκό φέτος από πιθανό υποβιβασμό, ενώ αναφέρθηκε και στις ακαδημίες των Πράσινων που έχουν πολύ καλό υλικό.

Τέλος, προέτρεψε τον Κουρμπέλη να μείνει για μία ακόμα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε ψεύτικα τα σενάρια που θέλουν την περίπτωση του Μπεργκ να απασχολεί το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. 

"Ο Δώνης μιλάει με ειλικρίνεια και σωστές τοποθετήσεις και το βλέπουμε στις αποφάσεις που παίρνει. Πιστεύω ότι μαζί με τον Νταμπίζα πρέπει να συνεχίσουν, αν δεν ήταν αυτοί οι δύο φέτος θα ήμασταν σχεδόν υποβιβασμένοι. Το είπα και στον Νταμπίζα ότι είμαι στο πλευρό του, ό,τι χρειαστεί", ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάει καλύτερα στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο:

"Χρειάζεται να έρθουν 3-4 έμπειροι παίκτες, μαζί με το υλικό που υπάρχει τώρα, για να χτυπήσει Ευρώπη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Θεωρώ ότι ο Δώνης με τον Νταμπίζα έχουν βρει ήδη τους παίκτες που χρειάζονται. Το θέμα, όμως, είναι ποιος μπορεί να βάλει χρήματα. Γιατί ο Αλαφούζος δίνει χρήματα, αλλά δεν έχει πλαισιωθεί από άλλους οικονομικά επιφανείς Παναθηναϊκούς, για να τον βοηθήσουν".

Πιστεύετε, δηλαδή, ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος επιφανής οικονομικά Παναθηναϊκός και να δώσει νέα πνοή στην ομάδα; Το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για παράδειγμα, λίγο-πολύ παραμένει στην επικαιρότητα και της ΠΑΕ.

"Ο Γιαννακόπουλοι ήταν και είναι άνθρωποι ευθείς, ό,τι έλεγαν το έκαναν πράξη. Έβαζαν κάθε χρόνο 10-12 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ, ίσως και περισσότερα, και έπαιρναν πίσω 1 εκατ. ευρώ. Ο Δημήτρης βάζει τα ίδια χρήματα αλλά βγάζει περισσότερα, γιατί είναι πολύ καλός στο επιχειρηματικό κομμάτι. Είναι ηγέτης στο μπάσκετ στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της Ευρώπης. Είναι έξυπνο παιδί, δεν χαμπαριάζει από τίποτα, αν βγει μπροστά για το ποδόσφαιρο θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Και φυσικά θα είναι μαζί του οι οπαδοί. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηγέτες και χρηματοδότες, αυτά τα έχει και τα δύο ο Δημήτρης. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν θα ασχοληθεί με την ομάδα. Τι να πω, μακάρι να είχα πιάσει 500 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ και να είχα απογειώσει τον Παναθηναϊκό στον ουρανό".

Τη στροφή στις ακαδημίες που έκανε φέτος η ομάδα πώς την είδατε;

"Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στα τμήματα υποδομής, είχα βγάλει 17 παίκτες, όλοι ένας και ένας. Οι δύο τελευταίοι που είχα βγάλει ήταν ο Νίνης και ο Μαυρίας. Εμένα οι παίκτες μου βγήκαν παγκόσμιοι στην Κίνα, αλλά το θέμα είναι ότι ευρύτερα υπάρχει καλό υλικό στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες. Θα πρέπει, όμως, να βρεθούν άνθρωποι για να οργώσουν την Ελλάδα και να τους βρουν. Δεν φοβήθηκα, τότε, να στηρίξω τα παιδιά της ακαδημίας και βλέπω ότι το ίδιο κάνουν και τώρα".



Πώς είδατε τον Θεοχάρη στο χθεσινό παιχνίδι, ο οποίος επίσης προέρχεται από τις ακαδημίες;

"Τον ήξερα από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τον είχα ξαναδεί εκεί. Να ξέρετε κάτι: Τα παιδιά στις ακαδημίες έχουν αναλαμπές. Στις ακαδημίες ο Θεοχάρης ήταν παίκτης του 6-7. Χθες, με την ανδρική ομάδα έγινε παίκτης του 7,5-8, τον ανέβασαν οι συμπαίκτες του δηλαδή. Να γνωρίζετε κάτι ακόμα: Δεν είναι μόνο ο Θεοχάρης. Έρχονται κι άλλοι παίκτες από πίσω, υπάρχει υλικό στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Πηγαίνω και τους βλέπω".

Τέλος, θα ήθελα να σχολιάσετε δύο σενάρια που υπάρχουν στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού: Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κουρμπέλη, αλλά και το σενάριο που θέλει τον Μπεργκ στην επικαιρότητα των Πράσινων.

"Να αρχίσουμε με τον Μπεργκ: Δεν υπάρχει Μπεργκ για Παναθηναϊκό! Όταν παίρνει 3 εκατ. ευρώ στην Αλ Αΐν, όσο και να ρίξει τις απαιτήσεις του πώς θα έρθει στον Παναθηναϊκό; Ακόμα και στο 1 εκατ. να φτάσει ή τις 800.000 ευρώ, ποιος θα τα δώσει; Είναι ψέματα αυτά, σενάρια που δεν υπάρχουν. Όσον αφορά τον Κουρμπέλη, είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας από τους καλύτερους χαφ στην Ελλάδα. Να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον ΠΑΟΚ για 300.000 μεγαλύτερο συμβόλαιο, δε νομίζω να το κάνει. Αν γίνουν οι κινήσεις που είπαμε στην αρχή, θα καταλάβει ότι πρέπει να μείνει έναν χρόνο ακόμα και να φύγει το επόμενο καλοκαίρι για το εξωτερικό. Στον Παναθηναϊκό παίζει, άλλωστε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Θέλω να ενημερώσω τους φιλάθλους που με αγαπούν, ότι συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής. Ανήκω στον κεντρικό τομέα. Όσοι φίλαθλοι το θέλουν ας με τιμήσουν".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags