Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζόρζε Μέντες: Οι μεταγραφές που ετοιμάζει ο διάσημος μάνατζερ
| 2019-05-07 12:00:00

Απίστευτο: Αυτός "μπαίνει" στον Ολυμπιακό - Σκάνε... μπαμ, "διώχνει" δύο - "Σώζει" τον παικταρά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτο: Αυτός "μπαίνει" στον Ολυμπιακό - Σκάνε... μπαμ, "διώχνει" δύο - "Σώζει" τον παικταρά!

"Λύνει και δένει" στο λιμάνι. Κάνει μεταγραφάρες. Τρομερό "κονέ".

Ολυμπιακός: Σε ένα αεροπλάνο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο Ζόρζε Μέντες. Έχει την άνεση και την οικονομική ευχέρεια άλλωστε να διαθέτει ιδιόκτητο, ιδιωτικό. Και το χρησιμοποιεί όπως οι "κοινοί" θνητοί το αυτοκίνητό τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχει την Ελλάδα μεταξύ των αγαπημένων του προορισμών. Το περασμένο καλοκαίρι ναι, είχε βρεθεί στη Μύκονο, όπου και συναντήθηκε με τη διοικητική ηγεσία των Πειραιωτών, σε μια συνάντηση που ουσιαστικά έθεσε σε βάσεις τη μεταξύ των... τριών πλευρών συνεργασία. Συνεργασία δηλαδή του Πορτογάλου ατζέντη, του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ.

Φέτος, δεν έχει έρθει. Και δεν προβλέπεται τουλάχιστον. Οι αναφορές των περασμένων ημερών περί ταξιδιού του στην Αθήνα, είχαν βάση μόνο στο ότι συνεργάτης της εταιρείας του έφτασε ως εδώ προκειμένου να έχει μια συνάντηση "εντός" έδρας με τους ανθρώπους των "ερυθρόλευκων". Αυτός ήταν ένας από τους τρεις πολύ στενούς συνεργάτες του (δύο μάνατζερ και ένας δικηγόρος συνθέτουν τον πολύ κλειστό συγκεκριμένο κύκλο του),  ο Ζοάο Καμάτσο. 

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερο ρεπορτάζ μας, τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ο Ολυμπιακός με τον Ζόρζε Μέντες είναι αρκετά. Ο Σα και αν αγοραστεί τελικά, ο Χασάν και αν θα μείνει (και με ποιον τρόπο), ο Ποντένσε και πώς θα περιοριστεί η όποια ζημιά προκύψει από τη δικαστική εξέλιξη της διαμάχης με τη Σπόρτινγκ. Οι άλλοι δύο πελάτες του Πορτογάλου στο λιμάνι, ο Ζιλ Ντίας και ο Μιράντα, έχουν... δεδομένη τύχη, αφού δεν πρόκειται να συνεχίσουν.

Από το ταξίδι λοιπόν και τη συγκεκριμένη συνάντηση μπήκαν οι βάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί (και φέτος) με τον διάσημο ατζέντη. Το τι και αν συμφωνήθηκε, ακόμη δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Σίγουρα τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που θέλουν τον Σα να συμφωνεί τελικά στην παραμονή του, τον Πέδρο Μαρτίνς να εμφανίζεται πως επιμένει στην αγορά του Χασάν, αλλά και τη σεναριολογία που θέλει τον Ολυμπιακό να κινείται για τον Βραζιλιάνο φορ Βινίσιους (που ανήκει στη Νάπολι) και είναι επίσης πελάτης του Μέντες, είναι ενδεικτικά, αλλά σε καμία περίπτωση μέχρι να υπάρξει... απτή καταγραφή αποτελεσμάτων, δεν μπορεί να γίνει κρίση για το τι έβγαλε αυτό το ταξίδι του συνεργάτη του Πορτογάλου μάνατζερ.

Ούτε και σε καμία περίπτωση να προεξοφληφθούν διαθέσεις. Εκατέρωθεν. Μια τέτοια σχέση, όπως κάθε ενός συλλόγου με έναν μάνατζερ, πόσο μάλλον έναν από τους δύο-τρεις κορυφαίους του πλανήτη, είναι πάντα "επικίνδυνη", ιδιόρρυθμη, ευμετάβλητη και περιλαμβάνει πάντα πολύ "λαβείν", αλλά -σε αρκετές περιπτώσεις- και ακόμη περισσότερο "δούναι"… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεχάστε τα όλα: Αυτόν θέλει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό - Έμπειρος και ηγέτης - Είναι... Γκιγιέρμε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags