Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζερεμί Ματιέ: Αυτό είναι το "όπλο" για τον Γάλλο αμυντικό
| 2019-05-10 12:22:00

Διπλή "βόμβα" στην άμυνα - Αυτοί φέρνουν... χάμερ - "Πλάκα" από Σπόρτινγκ - Προς το παρόν... άκυρο

του Παναγιώτη Νικολάου
Διπλή "βόμβα" στην άμυνα - Αυτοί φέρνουν... χάμερ - "Πλάκα" από Σπόρτινγκ - Προς το παρόν... άκυρο

Ποιο είναι το "όπλο". Θέλει πολλά λεφτά. Όλο το παρασκήνιο!

Ολυμπιακός - Ζερεμί Ματιέ: Σαφές πλέον, από κάθε πλευρά, πως ο Γάλλος στόπερ αποτελεί τον βασικό μεταγραφικό στόχο των Πειραιωτών για την ενίσχυση στην καρδιά της άμυνάς του.

Δεν είναι σίγουρα ο μόνος υποψήφιος, τη δεδομένη στιγμή όμως εκεί έχει επικεντρωθεί το βάρος των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι μάλιστα -όπως κατ' επανάληψη και από την αρχή της όλης μεταγραφολογίας έχουμε τονίσει στο sportdog- αφήνουν ανοικτό να κινηθούν για δύο κεντρικούς αμυντικούς (και, σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, κάτι τέτοιο θα γίνει).

Όσο για τον πολύπειρο στόπερ της Σπόρτινγκ. Δεν τα έχει "σπάσει" με τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου. Κάθε άλλο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή. Το club εκτιμάει πάρα πολύ την παρουσία του 35χρονου κεντρικού αμυντικού γι' αυτό και άλλωστε συζητάει και επιδιώκει να τον κρατήσει στο ρόστερ και την ερχόμενη σεζόν. Η option επέκτασης που υπήρχε στο αρχικό συμβόλαιο του Γάλλου, δεν εξασκήθηκε, κάτι που ήταν γνωστό στον παίκτη από τον... Φεβρουάριο, μόνο και μόνο γιατί προέβλεπε καταβολή ενός ποσού που θα ήταν εφάμιλλο (κατά τι χαμηλότερο έστω) με τις τρέχουσες απολαβές του, οι οποίες αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Τα "λιοντάρια" θέλουν να κρατήσουν τον Ζερεμί Ματιέ, θέλουν όμως να το κάνουν μειώνοντας και τις απολαβές του. Για να το ξεκαθαρίσουμε: ακόμη και το συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές που προσφέρουν στον Γάλλο, ξεπερνάει τις δυνατότητες που έχει ο Ολυμπιακός, η προσφορά του οποίου -κόντρα σε ό,τι γράφτηκε τις προάλλες στα πορτογαλικά media περί συγκεκριμένης προσφοράς, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, κάτι που δεν είναι αληθές- απέχει αρκετά.

Οι "ερυθρόλευκοι" ποντάρουν αλλού για να "δελεάσουν" τον παίκτη, στο έντονο πρέσινγκ που δέχεται από τους ομόγλωσσους του Καρεμπέ, Μοντεστό και Ισά (ο οποίος παρότι το διαψεύδει έχει άμεση μανατζερική εμπλοκή στην υπόθεση).

Το θέμα, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα, εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος, προ μηνών, είχε δηλώσει σε πορτογαλικά media πως ήταν αναποφάσιστος αναφορικά με το επόμενο βήμα της καριέρας του, αφού ύστερα από πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και μακριά από την πατρίδα του, σκέφτονταν σοβαρά να κάνει ένα βήμα πίσω, να δεχτεί συμπληρωματικό ρόλο (και προφανώς χαμηλότερες αποδοχές) και να επιστρέψει σε ομάδα του σαμπιονά για να κλείσει την καριέρα του. Και αν το αποφασίσει, πιστέψτε μας, θα κάνουν... ουρά οι ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος.

Αν βέβαια από την άλλη, αποφασίσει να παρατείνει την παραμονή του εκτός γαλλικών συνόρων, κακά τα ψέματα, οι Πειραιώτες υστερούν τη δεδομένη στιγμή, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο, από τη Σπόρτινγκ. Αν μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να... ενεργοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τα "όπλα" που διαθέτουν για να πείσουν τον Γάλλο για την προοπτική του Ολυμπιακού, μένει να το δούμε. Πάντως, σε καμία περίπτωση, τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν βρίσκονται στην pole position για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 35χρονου αμυντικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το πρώτο "μπαμ" του Μαρινάκη - Μία ανάσα από τις υπογραφές - "Πέφτει" το Καραϊσκάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags