Facebook Pixel Στέλιος Ηλιάδης: Στη δύναμη και το πάθος θα κριθεί ο τελικός τού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-11 12:00:00

"Οβίδες" Ηλιάδη: "Τραγικό, γιατί παίζουμε ποδόσφαιρο; - Ξεπέρασε Ολυμπιακό - Δεν ήταν παλτό ο..."

του Γιώργου Κτενά
"Οβίδες" Ηλιάδη: "Τραγικό, γιατί παίζουμε ποδόσφαιρο; - Ξεπέρασε Ολυμπιακό - Δεν ήταν παλτό ο..."

Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog για τη μάχη Δικεφάλων.

Στη δύναμη και το πάθος θα κριθεί ο τελικός τού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Στέλιος Ηλιάδης.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει τη φανέλα των Θεσσαλονικέων, χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους παίκτες της ΑΕΚ που θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ, στη στελέχωση της 11άδας των Ασπρόμαυρων αλλά και στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αλλάξει οριστικά επίπεδο και ξεπερνούν τις ομάδες της Αθήνας.

"Κουρασμένοι παίκτες - Είναι τραγικό - Γιατί παίζουμε ποδόσφαιρο;"

"Θεωρώ ότι ο τελικός Κυπέλλου είναι αμφίρροπο παιχνίδι. Θα είναι δυνατό ματς και θα κριθεί στη δύναμη και το πάθος. Όποιος σκοράρει πρώτος θα κερδίσει το παιχνίδι. Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι παίκτες έχουν δώσει πολλούς αγώνες, κάπου θεωρώ ότι θα είναι λίγο κουρασμένοι. Γι' αυτό δεν βλέπω μεγάλο σκορ και όποιος σκοράρει πρώτος θα κερδίσει το Κύπελλο", σχολίασε αρχικά ο Σ. Ηλιάδης στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών:

"Είναι τραγικό, δεν γίνεται τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο. Μεγάλο λάθος, για ποιον λόγο παίζουμε ποδόσφαιρο τότε; Εντάξει, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι σε κάθε ομάδα. Αλλά όταν δεν μπορείς, ως Πολιτεία, να τους περιορίσεις, έχεις αποτύχει στον ρόλο σου".

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει το Κύπελλο και να κάνει νταμπλ;

"Σίγουρα μπορεί να το καταφέρει, προέρχεται άλλωστε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τόσα χρόνια. Η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στα ύψη, αν και αυτό πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι θα λειτουργήσει θετικά. Είναι τεράστια η απουσία του Βιεϊρίνια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έμεινε μακριά από την κορυφή φέτος και είναι λογικό να θέλει να χρυσώσει το χάπι με έναν τίτλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ δηλαδή".

"Να προσέξει Μάνταλο-Λιβάγια - Ξεπέρασε Ολυμπιακό - Δεν ήταν παλτό ο..."

Τι ακριβώς χρειάζεται να προσέξει ο Λουτσέσκου;

"Πρέπει να περιορίσει πολύ τον Μάνταλο, είναι ο εγκέφαλος της Ένωσης. Από αυτόν περνάνε όλα επιθετικά. Αν τον περιορίσει έχει μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Λιβάγια είναι, επίσης, παίκτης που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Με μια ενέργεια μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι. Αυτοί οι δύο είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας, φτιάχνουν γκολ και σκοράρουν, άρα θεωρώ ότι αποτελούν παίκτες-κλειδιά για την ΑΕΚ".

Πώς θα πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ, ακόμα και σε επίπεδο προσώπων, για να κατακτήσει το Κύπελλο;

"Ο Λουτσέσκου έχει αποδείξει ότι δεν αλλάζει εύκολα πρόσωπα στην 11άδα, το είδαμε αυτό και στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος που ήταν εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά για τον ΠΑΟΚ. Έτσι θα είναι και στον τελικό, θα παίξει επιθετικά, αν μη τι άλλο αυτό έχει δείξει όλη τη χρονιά. Δεν κοιτάζει αν είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή οποιοσδήποτε άλλος. Πιστεύω ότι στην κορυφή θα παίξει ο Άκπομ, ενώ θέση στο αρχικό θα έχει και ο Μπίσεσβαρ. Ο Λημνιός μπορεί να βρεθεί δεξιά. Παίκτες, δηλαδή, που λειτουργούν καλά μέσα στο σύνολο, αλλά έχουν και ατομικά την ποιότητα για να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο".

Τέλος, θέλω να μου πεις αν θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει οριστικά επίπεδο: Κατέκτησε το πρωτάθλημα, μπορεί να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ετοιμάζει δικό του γήπεδο. Ανταγωνιστικός στους τρεις μεγάλους της Αθήνας ή ακόμα τους ξεπερνάει;

"Σε σχέση με την εποχή που ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ, είναι η μέρα με τη νύχτα τα διοικητικά, οικονομικά και η οργάνωση. Η ομάδα ως μέγεθος είναι ίδια: Μεγάλη τότε και τώρα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τα έχουν όλα σήμερα και αυτό, σίγουρα, οφείλεται στον κύριο Σαββίδη. Θα είναι ευχής έργο αν μπει στους ομίλους, ενώ παράλληλα ακούγεται ότι θα κάνει και μεγάλες μεταγραφές. Βέβαια χρειάζεται οι μεταγραφές να μπουν και στο κλίμα της ομάδας, γιατί το παράδειγμα του Μπερμπάτοφ είναι ακόμα πρόσφατο: Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα που πέρασε από τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Γκαρσία, ο Ζαγοράκης, ο Κονσεϊσάο, και δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Δεν ήταν παλτό ο άνθρωπος, απλώς δεν αξιοποιήθηκε σωστά. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ανταγωνιστικός στις ομάδες της Αθήνας και ακόμα καλύτερος, αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για ένα διάστημα φέτος. Αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε διάρκεια στην απόδοση καλού ποδοσφαίρου φέτος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξέσπασμα Αραβίδη: "Ήταν άθλιο στο ΟΑΚΑ - Βάλτε τώρα VAR - Aμφισβητούν την ιστορία μας"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags