Facebook Pixel Λούμπος Μίχελ - Ιβάν Σαββίδης: "Δύσκολα ο Ολιβέιρα, μεταγραφές Τσάμπιονς Λιγκ"
| 2019-05-13 18:14:00

"Ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη - Δύσκολα ο Ολιβέιρα, μεταγραφές Τσάμπιονς Λιγκ"

Sportdog Team
"Ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη - Δύσκολα ο Ολιβέιρα, μεταγραφές Τσάμπιονς Λιγκ"

Αποκαλυπτική συνέντευξη Λούμπος Μίχελ για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ.

Λούμπος Μίχελ - Ιβάν Σαββίδης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λούμπος Μίχελ. Ο Σλοβάκος πρώην τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ και μίλησε τα συναισθήματά του για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας, που, επί της ουσίας, ο ίδιος σχεδίασε.

Παράλληλα, απέδωσε τα εύσημα στον Ράζβαν Λουτσέσκου, την έλευση του οποίου χαρακτήρισε ως την πλέον καθοριστική του κίνηση ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που ανοίγονται για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του νταμπλ και την απουσία του από τον τελικό: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όλους όσοι δουλεύουν τα τελευταία χρόνια. Δεν ήμουν στον τελικό, διότι υπήρχε ο περιορισμένος αριθμός πρσκλήσεων, και εγώ δεν είμαι στο πολύ ενεργό stuff αυτήν την περίοδο, δουλεύω σε απόσταση».

Για τα συναισθήματά του: «Είμαι χαρούμενος, ιδιαίτερα επειδή είδα στην ενδεκάδα έξι παίκτες από αυτούς που έφερα πριν τρία χρόνια στην ομάδα. Τους μνημόνευσε και ο κ. Χιμένεθ ως τοπ παίκτες. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ο πρώτος στόχος του κ. Σαββίδη ήταν να φτιάξει μια ομάδα που θα κατακτά τίτλους. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ πήρε τέσσερις τίτλους συν έναν που του εκλάπη. Αυτή η ομάδα, επί της ουσίας, πήρε πέντε τρόπαια, άρα είναι πολύ πετυχημένη».

Για τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται: «Υπάρχει αθλητική διεύθυνση, ιδιοκτήτης και προπονητής. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις. Αν είχα λόγο εγώ, θα προσπαθούσα να κρατήσω τον Βαρέλα και τουλάχιστον έναν εκ των Σάκχοφ ή Κάνιας. Στη μεσαία γραμμή, ο Βέρνμπλουμ είναι σίγουρος, ο Ολιβέιρα δύσκολα να επεκτείνει, ο Μαουρίσιο είναι τραυματίας και θα λείψει για μεγάλο διάστημα. Άλλοι, όμως, παίρνουν τις αποφάσεις και θα σχεδιάσουν την επόμενη μέρα».

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Σαββίδη. Είμαι ανοιχτός προς συζήτηση για τη συνεργασία μας στο μέλλον. Το συμβόλαιό μου είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πρέπει να δούμε το πώς θα συνεχίσουμε. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική πολιτική».

Για το αν ο επόμενος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιβεβαιώνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ως σύλλογος. Η Θεσσαλονίκη είναι, πλέον, η πρωτεύουσα του ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ. Επομένως, ναι πρέπει να πάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η εξέλιξη για μια ομάδα».

Για τους λόγους που δεν ήταν στον τελικό του ΟΑΚΑ: «Δεν θέλω να μιλήσω για τα δικά μου συναισθήματα. Είμαι πολιτισμένος άνθρωπος και πηγαίνω εκεί που καλούμαι».

 

Για το ποια θεωρεί την πλέον καθοριστική κίνησή του στον ΠΑΟΚ ως τεχνικός διευθυντής: «Κάναμε καλές μεταγραφές, ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες. Θεωρώ, όμως, ως την πιο καθοριστική κίνηση την έλευση του Λουτσέσκου. Άλλαξε τη νοοτροπία των παικτών. Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Λουτσέσκου επέμεινε στο να περάσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στους παίκτες, τους έκανε να πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν σε κάθε ματς. Έτσι είδαμε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στο ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη και να έχει αυτήν την παρουσία».

Για το πόσα χρόνια πρέπει να παραμείνει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ: «Όσο μπορεί και τον πείθει ο κ. Σαββίδης να παραμείνει, θα πρέπει να είναι εδώ ο Λουτσέσκου. Μπορεί να παραμείνει άλλα 4-5 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Όσο συνεχίζονται οι επιτυχίες θα έχει ομάδες που θα τον παρακολουθούν και θα τον δελεάζουν να μετακομίσει σε μια καλύτερη λίγκα. Όμως ο ίδιος έχει την όρεξη και πρέπει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, έχει πολλά πράγματα να δώσει ακόμη».

Για το πότε ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στο σημείο να κάνει πρωταθλητισμό με γηγενείς παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο: «Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η πίεση που υπάρχει για άμεσα αποτελέσματα δεν αφήνει χώρο να πάρουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά, τα οποία χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν. Υπάρχει τεράστια πίεση από οπαδούς και media για αποτελέσματα. Με εξαίρεση τον Άγιαξ, και στην Ευρώπη οι ομάδες δυσκολεύονται να βγάλουν νέους παίκτες. Πρέπει να πάρεις έτοιμους μεγάλους παίκτες για να στηρίξεις πρότζεκτ πρωταθλητισμού. Βλέπετε πολλά παιδιά που πήγαν σε άλλες ομάδες, όπως οι Πέλκας, Γιαννούλης, Κουλούρης πώς βοηθήθηκαν. Είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει συνεργασία με ομάδες όπως ο Ατρόμητος. Παίρνουν εμπειρίες και παραστάσεις οι ποδοσφαιριστές. Είμαι θετικός υπέρ της δημιουργίας δεύτερων ομάδων που θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά των ακαδημιών και να εξελιχθούν».

Για το ενδεχόμενο πωλήσεων ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι και πόσους παίκτες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: «Δεν φοβάμαι τις πωλήσεις. Όλοι έλεγαν ότι δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πουλήσει τον Πρίγιοβιτς και, όπως αποδείχθηκε, μπορούσε. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι στο ποδόσφαιρο. Μπορείς να πουλήσεις 4-5 κλειδιά και αν είσαι έτοιμος να φέρεις καλύτερους. Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, το ερώτημα δεν είναι πόσοι θα έρθουν αλλά να έρθουν ποιοτικοί παίκτες για να παίξουν άμεσα. Παίκτες με φιλοδοξίες και εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα όμως πρέπει να είναι έτοιμοι για να προσφέρουν άμεσα και να βοηθήσουν την ομάδα να εξελιχθεί».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags